$
כושר

ממי מזמינים מזון בריא הביתה

מזון בריא יכול להיות גם טעים וגם כזה שלא מצריך שום הכנה - פשוט מרימים טלפון ומזמינים הביתה. כלכליסט עם טעימות מחמישה בשלנים שכדאי להכיר

גלי וולוצקי 08:3330.06.08

מעבר לתזונה בריאה המבוססת על חומרי גלם אורגניים לא חייב להיות כרוך בכאב ראש תפעולי. יותר ויותר בשלנים ביתיים, שרובם עוסקים בבישול כקריירה שנייה, מציעים מבחר של מנות וארוחות בריאות, שאפשר לקחת בטייק־אוויי או לקבל במשלוח עד הבית. רוב הבשלנים מצהירים על שימוש בחומרי גלם אורגניים במידת האפשר, ומבטיחים שהם מעדכנים את הלקוחות במקור חומרי הגלם. לפניכם חמישה בשלנים המספקים מזון בריא ומאוזן.

 

סיגל תבור: בלינצ'ס מקמח חומוס

התמחות: תזונה מקרוביוטית.

תבור, שעד לפני שבע שנים עוד היתה גננת, הגיעה לתזונה המקרוביוטית בעקבות התנסות אישית. כיום היא מבשלת ארוחות לפי הנחיות מטפלים בתחום, ומספקת למטופלים מגוון גדול של מזונות שעומדים בכללי התזונה המקרוביוטית. רק מקצת מחומרי הגלם אורגניים, על פי המצאי.

 

החומרים: הרבה דגנים מלאים - שכן על פי השיטה המקרוביוטית יש לכלול בתפריט לפחות 60% דגנים מלאים, ירקות העונה בלבד - לרוב מבושלים או מוחמצים, קטניות ואצות ים. בהתאם לשיטה המקרוביוטית, כ־15% מהתזונה מבוססת על חלבון מהחי, ותבור מציעה גם מנות מדגי ים, עוף והודו.

 

בתפריט: תבשילי סאיטן (חלבון חיטה), קינואה עם טופו ירקות ואצות ים, קציצות דוחן, קציצות כוסמת, אטריות סובה עם ירקות ואצות ים, מאפים מקמח כוסמין עם דלעת ובטטה, שעועית שחורה עם קוקו (תערובת דגנים קלויה), סושי מאורז מלא עם ירקות כבושים או סלמון כבוש, בלינצ'ס מקמחים ייחודיים כמו קמח כוסמת, קמח חומוס וקמח שיבולת שועל.

 

לילדים: קציצות דוחן או כוסמת, בלינצ'ס, אטריות אורז, אטריות שעועית.

 

מחירים: ארוחה צמחונית הכוללת דגן, קטניות וירקות לפי בחירת הלקוח: 30 שקל.

 

פרטים: הבישול בימי ראשון ורביעי, משלוחים בכל גוש דן בעלות של 35–45 שקל. האוכל מגיע בחמגשיות של ארוחות או באריזות נפרדות לכל מנה. להזמנות: 03-9343286, 052-5654801.

 

דרורית בר צבי: ממרח חומוס אורגני

התמחות: אוכל ביתי אורגני.

אחרי 28 שנה כמורה וכמפקחת במשרד החינוך פרשה בר צבי לגמלאות, והחליטה להקדיש את עתותיה לבישול אוכל אורגני. היא עצמה אלרגית לריסוס, ולכן ניזונה ממזון אורגני כבר 25 שנה, ומכאן ההיכרות עם התחום.

 

החומרים: דגנים מלאים, ירקות, קטניות, עופות וריבות אורגניות מיוחדות העשויות מפרי וסוכר קנים אורגני בלבד. כל המנות מבוססות על חומרי גלם אורגניים במידת האפשר, וכשיש בעיה בר צבי מתריעה.

 

בתפריט: מרק כתום, לביבות ירקות, פלפל ממולא באורז בר ועשבים, סלט כרוב אדום עם אגוזי מלך, סלט כרוב ירוק עם חמוציות, כיסונים במילוי תפוחי אדמה, ממרח חומוס אורגני ועוד.

 

לילדים: שניצל, קציצות בשר שילדים אוהבים, לביבות ירקות, עוף בתנור, למנה אחרונה גזר מרוסק עם צימוקים.

 

מחירים: סלטים וירקות מבושלים: 60–70 שקל לקילו, תבשילי בשר: 80–100 שקל לקילו.

 

פרטים: בר צבי מבשלת בימי חמישי ושישי ומוכרת את התבשילים בימי שישי בדוכן בקניון האודיטוריום במרכז הכרמל. משלוחים בחינם בערבי חמישי ובימי שישי אחר הצהריים, מעכו ועד עתלית. 04-8703044, 050-7711749.

 

אוכל אורגני אוכל אורגני צילום: אוראל כהן

 

הגר קינן: קבבוני פטריות

התמחות: בישול טבעי בסגנון איטלקי, וגם אורגני - לפי בקשת הלקוח.

קינן עוסקת בבישול כבר תשע שנים ובבישול של מזונות טבעיים כבר שלוש שנים, וזה כשנה גם מייעצת לאנשים בנושאי תזונה, אחרי שהוסמכה כתזונאית קלינית טבעית.

 

החומרים: ירקות, דגנים מלאים, קטניות, אצות, טופו ופתיתי סויה, עוף, הודו, דגים וגם גבינות - כמעט הכל מלבד בשר אדום. קינן עושה שימוש במזונות לא מעובדים ורוכשת את חומרי הגלם טריים בשווקים, או בחנויות למוצרי טבע. משתמשת במוצרים אורגניים לפי צורכי הלקוח ובקשתו, ומציעה גם מגוון גדול של מנות נטולות גלוטן ומנות המיועדות לאנשים בעלי מגבלות תזונתיות שונות.

 

בתפריט: קציצות נבטוטים וקינואה עם טחינה עם ג'ינג'ר ומיץ מלפפונים, ספגטי מחיטה מלאה או נטול גלוטן ברוטב בולונז מפתיתי סויה, קבבוני פטריות, צ'ילי קון קרנה מפתיתי סויה, לזניה צמחונית במילוי עדשים וירקות, קרקרים מקמח חומוס או קמח אורז עם פטה אגוזים, ומתוקים כמו בראוניז חרובים.

 

לילדים: פתיתים מקמחים מלאים, ספגטי מחיטה מלאה ברוטב עגבניות, עוגיות בריאות.

 

מחירים: משתנים לפי ההזמנה. ליטר של דגן צמחוני ב־40 שקל, ליטר של מנה הכוללת טופו או בשר ב־50–60 שקל.

 

פרטים: בישול לפי הזמנה, הזמנות עד שלושה ימים מראש, באים לקחת מביתה באזור פלורנטין. אפשרות למשלוחים הביתה באזור תל אביב. להזמנות: 054-7223593.

 

אריאל הנדל: לחוח מקמח מלא

התמחות: בישול ואפייה של מוצרים אורגנים.

הנדל, דוקטורנט בהיסטוריה של המדעים, מספר שתמיד אהב לבשל ולאפות. אחרי שבת זוגו, אילאיל שרון, העוסקת בחינוך מוזיקלי לגיל הרך, העבירה סדנאות לגננות שבהן הנדל הכין את התקרובת, הוא החליט להפוך את התחביב למקצוע - כזה שאפשר לעסוק בו לצד כתיבת הדוקטורט.

 

החומרים: התפריט צמחוני, ללא בשר, עוף או דגים. מדי פעם משלב גבינות מתוצרת עצמית. ההתמחות של הנדל באפייה מניבה מגוון סוגי לחמים על בסיס מחמצת שאור, וגם עוגות. כל המזונות מבושלים, מאודים או אפויים, ללא טיגון. כל חומרי הגלם המשמשים את הנדל הם אורגניים, במידת האפשר - כאשר הוא אינו משיג חומר גלם מסוים אורגני, הוא מיידע את הלקוחות על התחליפים. מלבד התפריט המתחלף, הנדל שמח להיענות לבקשות מיוחדות של הלקוחות ולהכין עבורם מזונות שהם אוהבים.

 

בתפריט: אורז מלא עם שזיפים מיובשים, עלי גפן קצוצים ועשבי תיבול, נזיד ירקות ברוטב הודי עשיר, מרק עדשים משלושה סוגי עדשים: צהובות, ירוקות ושחורות, לביבות בטטה עם או בלי כוסברה, סלסת פלפלים ועגבניות, חומוס אורגני, טחינה ירוקה, לחם שיפון עם יוגורט, לחמניות זיתים שחורים, לחוח תימני מקמח מלא וקינוחים - עוגת שמרים שושנים עם קינמון, עוגת טחינה וסילאן ועוד.

 

לילדים: לחמניות מתוקות ורכות עם סילאן, פסטה ברוטב עגבניות, עוגיות שיבולת שועל וחמוציות.

 

מחירים: תבשילים: 30 שקל לחצי ליטר. סלטים: 20 שקל לרבע ליטר. לחמים: 20 שקל לכיכר של חצי קילו. מתוקים: 30 שקל לקופסת עוגיות או עוגה.

 

פרטים: מבשל פעם בשבוע, בימים שלישי ורביעי. הנדל עושה משלוחים על אופניו באזור השכונות הצפוניות של תל אביב, בעלות 15 שקל. רוב הלקוחות באים לקחת מביתו באזור אוניברסיטת תל אביב. להזמנות: 03-6994134, arielhan@yahoo.com.

 

אורית מדינה: קינואה אדומה עם זרעונים

התמחות: אוכל בריא המבוסס על חומרי גלם אורגניים.

מדינה עשתה הסבה מתחום ההייטק ושוק ההון, והחלה לבשל אוכל אורגני לפני כשנה, לאחר שראתה את מצוקתם של חברים שרצו לאכול בריא, אבל לא מצאו את הזמן והאנרגיה להתעסק בזה.

 

החומרים: בתפריט המשתנה יש אפשרויות לבחירה של מנות בשריות: עוף של טבע עוף, בשר בקר אורגני, דגים לא אורגניים ומנות צמחוניות עם או בלי טופו. לעתים נדירות מבשלת מוצרי חלב רזים. כל התבשילים מבושלים, מאודים או מוקפצים, ללא טיגון עמוק וכמעט ללא אפייה.

 

בתפריט: קציצות טבע עוף ובזיליקום ברוטב סלק טרי, קינואה אדומה עם זרעונים, נבטים ופירות יבשים, פילאף דגים עם תרד בשום ולימון, אטריות מאורז מלא עם טופו, שעועית ירוקה ושומשום, סלט פסטה עם פלפלים קלויים, עגבניות שרי ובזיליקום.

 

לילדים: קיפודי טבע עוף ברוטב עגבניות ומרווה על קוסקוס, צ'יפס בריאות, קדרה של בורגול עם פולקע עוף ברוטב עגבניות ודבש.

 

מחירים: צמחוני: חצי ליטר ב־30 שקל, בשרי: חצי ליטר ב־40 שקל.

 

פרטים: מבשלת פעמיים בשבוע, בשני וחמישי. משלוחים באזור תל אביב, רמת גן וגבעתיים, משלוח חינם בהזמנות מ־120 שקל. 052-3596247, www.organicmeals.co.il.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x