$
מוסף באזז אוגוסט 2010

חמישה ביסטרונומיק מלהיבים

ביסטרונימיק מומלצים בפריז. לא קל להשיג שולחן, אבל שווה להתאמץ

כנרת רוזנבלום 12:0825.08.10
1. המעודן: יאמ'צ'ה היא מסעדתה הקטנה (20 מקומות בסך הכל) של השפית אדלין גראטאר, שעבדה בעבר בל'אסטראנס הפריזאית ובמסעדות יוקרה בהונג קונג. היא נפתחה רק במרץ שעבר, וכבר קיבלה כוכב ראשון במישלן. במטבח הפתוח גראטאר מבשלת בחן ובעדינות יוצאי דופן ותחת השפעה חזקה של תרבויות קולינריות אחרות: למשל, חציל משומר בפלפל סצ'ואן ונקניק איברי עם פירורי ברוקולי, אורז איטלקי שחור וכרוב סגול, ומרק ירוק מאוד שעשוי מ־Cresson (עלים ירוקים ממשפחת החרדליים) שבו פיסות של פואה גרא וקלאמרי. ארוחה שקטה ועדינה, מרובת טעמים, שבה המנות מלוות בתה שמכין שיאו, בעלה של גראטאר. עסקיות צהריים מתחילות ב־35 יורו לאדם, בערב המחירים נעים מ־50 יורו ומעלה.

 

Yam'Tcha

rue Sauval, 1e 4

Tel. 01.40.26.08.07

Métro: Louvre-Rivoli

סגורה בשני ובשלישי

קרוקט אורז ב-KGB קרוקט אורז ב-KGB

 

2. הצבעוני: Kitchen Gallery Bis היא מסעדה צבעונית בלב הגדה השמאלית ההומה, עם אוכל מצוין שכולל הברקות כמו גלידה של שוקולד לבן, וואסאבי ומרנג, שלא הסתפקה באופייה המיוחד והיתה גם טעימה מאוד מאוד. גם קהל הסועדים צבעוני, יפה ומעניין. חשוב לציין שקג"ב היתה ברשימת ההמלצות עוד לפני ששוחחנו עם יריב ברבי, השף הישראלי, לצורך הכנת הכתבה. כ־35 יורו לאדם, בצהריים או בערב. אפשר עדיין להשיג שולחן בהתראה מראש של כמה ימים.

 

KGB

25 rue des Grand Augustins, 6e

Tel. 01.46.33.00.85

Métro: Odeon

סגורה בראשון ובשני

 

3. השמח: על לה ברטאן מספרים ששם אוכלים השפים הגדולים ביום החופשי שלהם. במסעדה השמחה והצפופה בבלוויל מבשלת השפית רקל קארנה אוכל צרפתי מסורתי בטיפול חכם ומקורי. רצוי להזמין שולחן לשעה מאוחרת, אז נהפכת המסעדה לקפסולה של פריזאיות שמחה. ארוחה מסתכמת ב־30–40 יורו לאדם, והמלצרים רצים אמנם וממהרים, אבל מתחת לרטנוניות שלהם מתחבאת חביבות אמיתית.

 

Le Baratin

20e 3 rue Jouye Rouve,

01.43.49.39.70 Tel.

Métro: Belleville, Pyrenees

סגורה בראשון ובשני

 

4. הגאוני: לא קל להשיג שולחן בפרנצ'י, אבל שווה להתאמץ. גם היא מסעדה קטנה, 26 מקומות, שהמבקרים והקהל מתמוגגים ממנה. גרגורי מרצ'נד זכה גם בכמה פרסים מקומיים, והוא - שמבשל ממש בעצמו ולבדו במטבח הזעיר - איש השעה בגסטרונומיה המקומית. בדיוק כמו שלוברנו תיאר, מרצ'נד עבד קודם בלונדון ובניו יורק, מה שניכר בבישול שלו, המשוחרר מכבלי הצרפתיות. התפריט מתחלף מדי שבוע לפי התוצרת בשוק, לדוגמה, אנחנו אכלנו שם סלט של עגבניות ודובדבנים טובל במיץ עגבניות עם עלי בזיליקום וזרעי כוסברה, וניוקי נפלא עם פטריות ז'ירול, לימון, עשבי תיבול והמון חמאה. במחיר של 25 יורו בצהריים ו־35 בערב לארוחת שלוש מנות, זאת מסעדה שמוכרחים לפחות לנסות להזמין בה שולחן.

 

Frenchie

5 rue de Nil, 2e

01.40.39.96.19 Tel.

Métro: Sentier

סגורה בשבת ובראשון

 

5. המוקפד: לה פין גֵל ("הפיות האנינים") הוא בר יין שמציע תפריט מצומצם, שכל מרכיביו נקנים אצל הטובים שבספקים. הארוחה, לפיכך, היא חכמה מבלי להיות מתחכמת, משובחת, עדינה, טרייה לתפארה או מיושנת לדבעי: מגש של שרקטורי נפלאים, מרק פטריות מענג עם פיסות אווז בפנים, ויין מצוין ולא יקר במיוחד, ולקינוח - לחם מטוגן אלוהי. ועוד יתרון: פתוחה שבעה ימים בשבוע, כך שבהזמנה מראש היא פתרון טוב לוואקום המסעדתי של שבת, ראשון ושני. המחירים נעים סביב 45 יורו לאדם, כולל יין.

 

Les fines gueules

43 rue croix des petits champs, 1e

01.42.61.35.41 Tel.

Métro: Bourse, pyramides, Palais Royal – musee de Louvre

פתוחה שבעה ימים בשבוע

בטל שלח
    לכל התגובות
    x