$
עולם

סין: הצמיחה ב-2009 הייתה מהירה מכפי שחשבנו

אומדן הצמיחה הרשמי לשנה שעברה עודכן מ-8.7% ל-9.1%; כמו כן, GM מכרה לראשונה יותר מכוניות בסין משמכרה בארה"ב במחצית השנה

סוכנויות הידיעות 13:45 02.07.10

 

סין הודיעה היום (ו') כי כלכלתה התאוששה מהמיתון בשנה שעברה אף יותר מכפי שחשבו תחילה, והעלתה את אומדן הצמיחה הרשמי מ-8.7% ל-9.1%.

 

הנתון העדכני משקף את חוזקה של ההתאוששות בסין, שהונעה על ידי התמריצים, אך הוא גם מציב רף גבוה שעשוי לגרום לצמיחה השנה להיראות חלשה יותר בהשוואה לאשתקד, עקב החששות להאטת ההתאוששות. זאת לאחר שהנתון הקודם ל-2009 כבר היה החזק ביותר בקרב הכלכלות הגדולות.

 

אנליסטים צופים שכלכלת סין תאט מעט השנה עקב היחלשות השפעות התמריצים בשווי 4 טריליון יואן (586 מיליארד דולר).

 

GM: מוכרים יותר בסין מבארה"ב

 

לפי דיווח נפרד, ג'נרל מוטורס הודיעה כי מכירות הרכב בסין במחצית הראשונה של השנה עלו לראשונה על המכירות בארה"ב עקב הביקוש ההפכפך במדינה.

 

1.21 מיליון כלי רכב של GM נמכרו בסין בין ינואר ליוני, עלייה של כמעט 50% בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, לעומת 1.07 מיליון כלי רכב שנמכרו בשוק האמריקאי, לפי נתונים שפרסמו בנפרד משרדי החברה בארה"ב ובעולם.

 

השינוי משקף את ההסתמכות הגוברת של GM על צמיחה חזקה בשווקים מתעוררים, במיוחד בסין, לקיזוז המכירות האיטיות בשוק המקומי.

x