$
שוק ההון

אחרי 9 שבועות של פדיונות - הקרנות המנייתיות חזרו לגייס השבוע

תעשיית הקרנות רשמה שבוע נוסף של גיוסים שהסתכמו בכ-450 מיליון שקל. הקרנות המנייתיות רשמו גיוסים של כ-80 מיליון שקל

גיל קליאן 11:33 20.06.10

 

תעשיית הקרנות רשמה שבוע נוסף של גיוסים שהסתכמו בכ-450 מיליון שקל, כאשר בנטרול הקרנות הכספיות שגייסו כ-140 מיליון שקל, הקרנות המסורתיות רושמות גיוסים של כ-310 מיליון שקל. כך עולה מסקירה של בית ההשקעות מיטב שפורסמה היום (א').

 

האפיק הממשלתי ממשיך להיות פעיל לאחר שקרנות אג"ח מדינה וצמוד מדד בלטו עם גיוס של כ-310 מיליון שקל, זאת לעומת פדיונות גבוהים של כ-220 מיליון שקל בקרנות השקליות. הקרנות המנייתיות חוזרות לגייס לאחר 9 שבועות של פדיונות - בקרנות אג"ח חברות וכללי נרשמה עלייה קלה בפעילות כאשר הקרנות המתמחות גייסו כ-150 מיליון שקל.

 

בסיכום שבועי, רשמו הקרנות המנייתיות גיוסים שהסתכמו בכ-80 מיליון שקל. הגיוסים בקטגוריה התחלקו באופן שווה בין הקרנות המתמחות במניות בישראל ובחו"ל ומעט בקרנות הגמישות.

 

מתחילת החודש, צמחו נכסי תעשיית קרנות הנאמנות עם גיוסים נטו של כ-1.3 מיליארד שקל, כאשר בנטרול הכספיות שאחראיות על כ-610 מיליון שקל, גייסו הקרנות המסורתיות כ-680 מיליון שקל. קרנות אג"ח מדינה וצמודות מדד מובילות מתחילת החודש עם גיוסים של כ-940 מיליון שקל.

x