$
עולם
משבר באירופה

גייתנר: "הכלכלה העולמית בעמדה שמאפשרת לה להתמודד היטב עם הלחץ מאירופה"

שר האוצר האמריקאי השוהה בסין אמר כי אינו מסכים עם ההנחה שמשבר החוב הממשלתי הוא האיום הגדול ביותר לכלכלה העולמית. גייתנר יגיע בשבוע הקרוב לבריטניה ולגרמניה כדי לדון במשבר החוב האירופי

סוכנויות הידיעות 15:31 22.05.10

 

שר האוצר האמריקאי, טימותי גייתנר, אומר כי אינו מסכים עם הדעה הרווחת כיום, לפיה משבר החוב הממשלתי הפך להיות האיום הגדול ביותר לכלכלה העולמית.

 

"אפשר לראות כמה מהאתגרים הגדולים ביותר כרגע באירופה, אך לפי דעתי אנחנו נמצאים בעמדה חזקה בהרבה לניהול האתגרים הללו," אמר גייתנר בריאיון בסין, שם הוא שוהה לרגל הדיאלוג האסטרטגי והכלכלי ארה"ב-סין. לדבריו, הכלכלה העולמית נמצאת בעמדה טובה שתאפשר לה להתמודד עם הלחץ המגיע מכיוון אירופה. הוא הוסיף כי הדולר האמריקאי ממשיך להתחזק מכיוון שקיים אמון רב בכלכלה האמריקאית ברחבי העולם.

 

גייתנר יבקר בגרמניה ובבריטניה בשבוע הבא כדי לדון במשבר החוב האירופי, עקב האיום להתאוששות הכלכלית העולמית מצניחת המניות ברחבי העולם. "גייתנר יפגוש את הנציגים האירופים כדי לדון במצב הכלכלי באזור ובאמצעים הננקטים כדי להשיב את האמון העולמי והיציבות הפיננסית", הודיע משרד האוצר האמריקאי.

  

ההודעה פורסמה בעקבות הצניחה הגדולה ביותר במדד S&P 500 מזה שנה וירידה ביורו השבוע לשפל של ארבע שנים כנגד הדולר. היורו התקדם היום הודות לספקולציות שנציגי האיחוד האירופי ידונו באמצעים נוספים להתמודדות עם המשבר המתפשט.

  

ב-26 במאי ייפגש גייתנר עם שר האוצר הבריטי ג'ורג' אוסבורן ואז ייסע לפרנקפורט וייפגש עם נשיא הבנק המרכזי האירופי, ז'אן-קלוד טרישה. למחרת הוא ייפגש בברלין עם שר האוצר הגרמני, וולפגאנג שויבלה.

 

x