$
בורסת ת"א

עסקת בזק הושלמה – אלוביץ': "אנחנו פה לטווח הארוך"

אלוביץ' שפיתח עסקים מתחרים לבזק אמר עם השלמת רכישתה: "נאלצנו למכור חלק מספינות הטילים שלנו בכדי לרכוש את השליטה בנושאת מטוסים"

גילעד נס 16:5014.04.10

העסקה לרכישת גרעין השליטה בבזק הושלמה היום (ד'), כששר התקשורת אישר את העסקה. חברת בי קומוניקיישנס(לשעבר סמייל), הנמצאת בשליטתו העקיפה של שאול אלוביץ', רכשה כ-30.44% ממניות בזק מקבוצת סבן-אייפקס-ארקין, ותמורתן תשלם כ-6.5 מיליארד שקל.

 

בזק דיווחה כי לאור השלמת העיסקה התפטרו הדירקטורים מטעם אייפקס, סבן וארקין ונכנסו לדירקטוריון דירקטורים חדשים מטעם אלוביץ': אור אלוביץ', אורנה אלוביץ'-פלד, אלדד בן משה, אלי הולצמן, עמיקם שורר, פליקס כהן ושאול אלוביץ'.

מה דעתך על מניית בזק:
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
קנייה חזקה קנייה המתן מכירה מכירה חזקה

 

"זהו יום מרגש עבור קבוצת יורוקום ועבורי אישית. במשך השנים נאבקתי באמצעות קבוצת יורוקום בבזק, אני יכול אפילו להגיד שיורוקום גרמה לפתיחת התחרות בשוק התקשורת במגזרים שונים שלו. כעת אנחנו עוברים לשלב נוסף, שבמסגרתו נאלצנו למכור חלק מספינות הטילים שלנו בכדי לרכוש את השליטה בנושאת מטוסים", אמר אלוביץ' באירוע שבו העניק לו שר התקשורת, משה כחלון, את אישור המשרד להשלמת עסקת בזק.

 

"אנחנו פה לטווח הארוך, אוהבים את תחום התקשורת ומתכוונים להמשיך ולפתח אותו. הצלחת בזק היא הצלחת הציבור כולו, כיוון שתשתית תקשורת טובה היא תשתית לחינוך וכלכלה טובים", אמר אלוביץ'.

 


 

אלוביץ': "בזק של היום אינה מונופול, רחוק מזה"

 

כחלון, אמר כי הוא שמח שקבוצת יורוקום, שניסתה מספר פעמים להקים פעילויות שיקדמו את התחרות בשוק, היא הקבוצה המבצעת את רכישת גרעין השליטה בבזק. "ריבוי העסקאות בתחום התקשורת בשנה האחרונה מוכיח כי התחום אטרקטיבי למשקיעים, ותפקידנו הוא לדאוג שהוא יהיה אטרקטיבי גם לצרכן", אמר כחלון.

 

מימין: אלוביץ' וכחלון. כחלון: "תפקידנו לדאוג שהענף יהיה אטרקטיבי גם לצרכן" מימין: אלוביץ' וכחלון. כחלון: "תפקידנו לדאוג שהענף יהיה אטרקטיבי גם לצרכן" צילום: דקלה בסיס

 

מנכ"ל משרד התקשורת, עדן בר טל, אמר כי משרד התקשורת, על פי האסטרטגיה של השר כחלון, הקפיד בעסקאות התקשורת האחרונות ואלו שאליהן התנגד, למנוע את הפחתת מספר השחקנים בשווקי התקשורת השונים, וכך יעשה גם בעתיד. המשרד מנע מאלוביץ למכור את פעילות 012 סמייל לחברות פרטנר והוט, עובדה שלדברי אלוביץ' אף הפחיתה את המחיר הסופי שקיבלה יורוקום עבור סמייל בכ-200 מיליון שקלים, בעת שנמכרה לאמפל.

 

"בזק של היום אינה מונופול, רחוק מזה", אמר אלוביץ'. "בשוק מתנהלת תחרות, וזו גם תורמת ליעילות של בזק עצמה". אלוביץ' אמר כי החיבור בין יורוקום לבזק אינו טריוויאלי, ואף סיפר כי כשהציג את רעיון העסקה לראשונה לשר התקשורת, קיבל את ברכתו, אולם מנכ"ל המשרד העריך כי יקשה עליו להשלים את העסקה. "אני שמח שהצלחנו לשכנע אותו ביכולתנו, ונוכיח גם שהעסקה הזו היתה טובה למשק הישראל", סיכם אלוביץ'.

 

צריך למכור את YES

 

אישור ראש הממשלה, שר הביטחון ושר התקשורת הוא המהלך הרגולטורי האחרון הנדרש להשלמת העסקה, לאחר שאישור רשות ההגבלים העסקיים התקבל לפני כשבועיים. לצורך השלמת העסקה נדרש אלוביץ' למכור את אחזקות יורוקום שבשליטתו בחברת הלווין YES, אך הוקנה לו טווח זמן לא ידוע לביצוע מהלך זה. בנוסף, הוטלו הגבלות באשר להעבת מידע מסחרי הקשור לעסקאות של חברת יורוקום-נוקיה, המשווקת את הטלפונים הסלולריים של נוקיה בישראל, ומשרתת את שלוש חברות הסלולר הגדולות.

 

למימון העסקה נטל אלוביץ' הלוואה בסך 3.9 מיליארד שקל מקונסורציום של בנקים בהובלת בנק הפועלים, ובהשתתפות הבנקים לאומי, מזרחי-טפחות, דיסקונט, הבינלאומי ובנק איגוד. משתתפים נוספים במימון הינם קרן הפנסיה עמיתים ו-HSBC. מתוך סכום זה 2 מיליארד שקל ישולמו ב-13 תשלומים חצי שנתיים החל מנובמבר 2010, 700 מיליון שקל ניטלו כהלוואת בולט שתיפרע ב-2016 ו-1.2 מיליארד שקל ניטלו כהלוואת בולט שתיפרע ב-2017.

 

בנוסף, החברה קיבלה מימון בסך 500 מיליון שקל מחברת הביטוח מגדל, שתנאיו והיקפו הסופי טרם ידועים. בנוסף, יהנה אלוביץ מהדיבידנד הקרוב שתחלק בזק, וחלקו בדיבידנד יעמוד על כ-843 מיליון שקל.

 

מקורות מימון נוספים היו מכירת פעילות התקשורת של 012 סמייל ליוסי מימן תמורת 1.2 מיליארד שקל, והנפקה פרטית שביצעה בי קומוניקיישנס לפני מספר שבועות, במהלכה גויסו 400 מיליון שקל. בבי קומוניקיישנס מעריכים שלאחר התשלום למוכרים, יוותרו בקופת החברה כ-500-350 מיליון שקל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x