$
עולם

רשות ני"ע בארה"ב בוחנת אי סדרים חשבונאיים ב-TheStreet

זו החקירה השנייה נגד האתר הפופולרי שנסחר בבורסה ושמייסדו הוא גורו המניות של וול סטריט ג'ים קריימר, מנחה התכנית "כסף משוגע"

סוכנויות הידיעות 20:17 18.03.10

 

רשות ני"ע בארה"ב - SEC - מעכבת את פרסום תוצאות האתר TheStreet של גורו המניות של וול סטריט ג'ים קריימר, בגלל אי סדרים בחברה בת לשעבר בשם Promotions.com כעת הרשות בוחנת את היחסים העסקיים בין שתי החברות.

 

לאחר שהחברה מכרה את הבת, הרשות בוחנת את הטיפול החשבונאי של TheStreet. קריימר היה בעבר מנהל קרן גידור ומגיש התכנית הפופולרית "כסף משוגע" - Mad Money - בערוץ CNBC. הוא הואשם על ידי רבים, בייחוד הקומיקאי ג'ון סטיוארט, בדיווח בלתי אחראי על וול סטריט והשלמה עם האופן שבו היא התנהלה והוביל בסופו של דבר לקריסה ב-2008.

 

קריימר הוא מייסד ויו"ר האתר דה סטריט ומספק לו פרשנות בעלות של 399.95 דולר לשנה למנויים. לפי דיווח בניו יורק פוסט, החוקרים של הרשות בחנו תחילה את עסקאות דה סטריט עם פרומושן בקיץ שעבר אך ככל הנראה אין להם טענות בנושא זה.

 

דה סטריט הוא חברה ציבורית והחקירה הנוכחית נחשפה במסגרת דיווח לבורסה שנימק מדוע התוצאות השנתיות מתעכבות. בחודשים האחרונים האתר נדמה היה שהאתר יוצא מהתסבוכת ובדצמבר הוא דיווח על מכירת "membership interest" בפרומושן תמורת 3.1 מיליון דולר.

 

בינואר, האתר דיווח על תוצאות הרבעונים השני והשלישי ל-2009 תוך בחינת המספרים לאחור כולל 2008. עם החזרה להתנהלות נורמלית, בחודש שעבר ה-SEC ביקש לבדוק מחדש את החקירה הפנימית שהחברה ביצעה, לפי מקור המקורב לנושא. "דה סטריט משתף פעולה עם החקירה", מסר מנכ"ל האתר לדאריל אוטטי לניו יורק פוסט.

x