$
עולם

ממשל אובמה שוקל לחייב את יצרניות הרכב להתקין מערכת השבתת בלמים

כך אמר שר התחבורה רי לאהוד בשימוע בקונגרס. המערכת אמורה למנוע האצה פתאומית של דוושת גז שיוצאת משליטה

סוכנויות הידיעות 19:27 02.03.10

 

ממשל אובמה שוקל לחייב את יצרניות הרכב להכניס לכל הדגמים מערכת השבתת בלמים המיועדת למנוע האצה פתאומית דוגמת זו שהביאה לתאונות במכוניות טויוטה ולהחזרת מעל 8 מיליון רכבים תיקון, כך אמר היום שר התחבורה ריי לאהוד.

 

האחרון הגיב לשאלות הסנאטור ג'יי רוקפלר הדמוקרט ממערב וירג'יניה, בשימוע בוועדת הסחר, האנרגיה והתחבורה בסנאט - אחת משלוש ועדות בקונגרס שבוחנות את הריקול בטויוטה ואת התגובה לתקלה בידי רשות הבטיחות בדרכים בארה"ב.

 

טויוטה אמורה לדווח היום על תוצאותיה, במקביל לשאר יצרניות הרכב. ברגע זה עדיין קשה לצפות כמה מכוניות תמכור טויוטה באירופה בחודשים הקרובים", אמר היום טאדאשי אראשימה, בכיר בטויטה העולמית, במהלך תערוכת הרכב הבינלאומית המתקיימת בז'נבה.

 

הוא הוסיף, כי "בפברואר מכירות טויוטה ירדו משמעותית מתחת לרף אשר קבענו בחודשים אחרים, אולם את העובדה הזו ניתן לייחס גם להוראה שהוצאנו, לעצור לחלוטין את המכירות".

x