ההתאוששות בגוש היורו עדיין לא שם
עפ"י נתוני לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי כלכלת גוש היורו, הכוללת 16 מדינות, צמחה ב-0.1% בלבד ברבעון האחרון של השנה החולפת בהשוואה לרבעון שקדם לו. השווקים צפו צמיחה של 0.4%. כלכלת יוון התכווצה ב-0.8%, ואילו כלכלת ספרד נחלשה ב-0.1% נוספים
16 המדינות החברות בגוש היורו רשמו ברבעון הרביעי של 2009 צמיחה מזערית, סימן נוסף לכך שהתאוששות הגוש מהמיתון מוגבלת עקב ביצועי חלק מהחברות החלשות.
יורוסטאט, לשכת הסטטיסטיקה של האיחוד האירופי, הודיע היום (ו') כי כלכלת גוש היורו צמחה ב-0.1% בלבד ברבעון האחרון של השנה החולפת בהשוואה לרבעון שקדם לו. השווקים צפו צמיחה של 0.4% לפני שנתונים שפורסמו קודם לכן הציגו אפס צמיחה בגרמניה, הכלכלה הגדולה בגוש היורו.
כלכלת יוון התכווצה ב-0.8%, ואילו כלכלת ספרד נחלשה ב-0.1% נוספים.
היום פורסם כאמור כי ההתאוששות הכלכלית בגרמניה נעצרה במפתיע ברבעון הרביעי של 2009, לאחר שהירידה בצריכה ובהשקעות קיזזה את הגידול בייצוא.
התמ"ג בהתאמה עונתית לא השתנה בהשוואה לרבעון השלישי, אז הוא עלה ב-0.7%, מסר משרד הסטטיסטיקה הפדרלי. ההערכה החציונית בסקר בלומברג שנערך בקרב 33 כלכלנים הייתה לצמיחה של 0.2%.
משרד הסטטיסטיקה מסר שהייצוא תרם לתמ"ג ברבעון הרביעי, ואילו הצריכה וההשקעה ירדו. בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, הכלכלה התכווצה ב-2.4% בהתאמת מספר ימי העבודה. הבנק המרכזי של גרמניה צפה צמיחה של 1.6% השנה.


