$
עסקי ספורט

עיריית ת"א דחתה את מועד המרתון

פחות מחודשיים לפני יריית הפתיחה של מרתון תל אביב, הודיעה העירייה על דחייתו בחודשיים

חגי לוי 16:55 01.02.10

 

חלם בתל אביב. פחות מחודשיים לפני יריית הפתיחה של מרתון תל אביב, הודיעה היום (ב') עיריית תל אביב על דחייתו בחודשיים. המירוץ, שנועד לכלול מרתון מלא וכן ריצות למרחקים של 5 ו-10 ק"מ, תוכנן להתקיים ב-26 במרץ.

 

הנימוק הרשמי לדחייה: רצון להימנע מסגירת צירי תנועה מרכזיים בעיר ביום שישי האחרון שלפני ליל הסדר, שנערך שלושה ימים מאוחר יותר. המועד החדש: יום שישי, 14 במאי.

 

מירוצי מרתון נערכים בערים רבות מסביב לעולם. כמעט בכל המקרים, מועד המירוץ מפורסם לפחות שנה מראש, והאתר הרשמי של המירוץ מושק לפחות שלושה חודשים לפני ההזנקה, כדי לאפשר לרצים להיערך בהתאם.

 

בשנה שעברה נערך לראשונה מזה שנים מרתון מלא בעיר העברית הראשונה, במסגרת חגיגות ה-100 לתל אביב. לאור הצלחת המירוץ, הוחלט על קיומו של מרתון נוסף, השנה.

 

אדידס, נותנת החסות העיקרית למירוץ ב-2009, היא הספונסרית הרשמית של האירוע ב-2010, אף שמי שאחראית על הפקת האירוע היא עיריית תל אביב.

 

ניר ברק, מנכ"ל חברת שוונג שאחראית על הרשמה לאירוע, מסביר שמדובר בהחלטה של עיריית תל אביב. "כ-1,000 איש כבר נרשמו למקצים השונים של המירוץ, בתשלום. אין להם לה לדאוג, כיוון שהם עדיין לא חויבו וגם לא יחויבו.

 

"למעשה, הרשמתם מבוטלת. מבחינתנו, זה לא שונה מביטול הופעת רוק של כוכב מחו"ל שמחליט בסוף לא להגיע לישראל. בשני המקרים הלקוחות מקבלים בחזרה את כספם".

 

ביטול החיוב נעשה, כאמור, למרות שהמרתון רק נדחה, ולא מבוטל כליל.

 

ברק מעריך שאין בכך להעיד על אפשרות שהאירוע לא יתקיים גם במועדו החדש. "לדעתי האירוע יתקיים. הבעיה במועד החדש זה החום", הוא הוסיף, ברומזו על הטמפרוטורות הגבוהות ששררו במרתון טבריה בחודש שעבר וגרמו לכמה רצים להתייבש ולהזדקק לטיפול רפואי.

 

עיריית ת"א: אנחנו עדיין לומדים את הנושא

 

מעיריית ת"א נמסר בתגובה: "המירוץ מצריך סגירה של רוב העיר, וחשבנו שבעיתוי המקורי, שני ימי עסקים לפני ליל הסדר, הדבר הזה יפריע לתושבים להיערך לקראת החג. המועד החדש נבחר כדי למנוע התנגשות עם אירועי ספורט אחרים ברחבי הארץ". על הטענה שניתן היה לדעת מראש את הפרטים האלה ולקבוע את המועד בהתאם, נמסר בתגובה: "בערים אחרות בעולם יש מסורת של שנים בתכנון מרוצים, אנחנו עדיין לומדים את הנושא".

 

עוד נמסר, שהמסלול החדש יהיה שונה מזה של השנה שעברה. נקודת הזינוק והסיום לא תהיה בגן צ'ארלס קלוד ביפו, אלא מול מרכז הירידים בפארק הירקון. לדברי גורמים בעירייה, השינוי נועד להקל על החנייה במקום של המשתתפים במירוץ.

 

"אנו מתנצלים בפני קהילת רצי המרתון על אי הנוחות הנגרמת להם בשל דחיית התאריך", נמסר מהעירייה. "עיריית תל-אביב-יפו עושה כל מאמץ כדי להמשיך את מסורת המרתון שהחלה אשתקד ותמשיך במאמציה ובמחויבותה לקדם את האירוע השנה ובשנים הבאות".

x