$
עולם

שר האוצר לשעבר פולסון זומן להעיד על חלקו בחילוץ של AIG

התבקש להצטרף לממשיכו טימותי גייתנר ולהעיד לפני ועדה מיוחדת של הקונגרס שבוחנת את תשלומי החילוץ שהוענקו לשותפיה המסחריים של ענקית הביטוח AIG

בלומברג 10:55 16.01.10

 

הנרי פולסון, שר האוצר בממשל בוש, התבקש להצטרף לממשיכו טימותי גייתנר ולהעיד לפני ועדה מיוחדת של הקונגרס שבוחנת את תשלומי החילוץ שהוענקו לשותפיה המסחריים של ענקית הביטוח AIG .

 

אדולפוס טאונס, יו"ר ועדת הפיקוח והרפורמה בממשל של הקונגרס, זימן את פולסון לבוא ולהעיד ב-27 בינואר בנוגע להחלטתו לשלם לשותפים של החברה 62/1 מיליארד דולר בנגזרות. כמו כן זומן סטיבן פרידמן, יו"ר הפדרל רזרב של ניו יורק, שכיהן בדירקטוריון של גולדמן זאקס.

 

"היו"ר טאונס בהחלט מודע לעובדה שהאוצר בממשל בוש ארגן את החילוץ", אמרה ג'ני רוזנברג הדוברת של טאונס, נציג המפלגה הדמוקרטית בקונגרס, כהסבר לזימונו של פולסון.

 

הזימון מרחיב את החקירה של מה שהמחוקקים מכנים "חילוץ מהדלת האחורית" של הבנקים שהרוויחו מהחילוץ הממשלתי בגובה 182.3 מיליארד דולר שהוענק לחברת הביטוח. גייתנר, שעמד בראש הפד של ניו יורק בזמן החילוץ של AIG ב-2008, הסכים להעיד בפני הועדה לאחר שפורסמו תכתובות שחשפו שהפד של ניו יורק ביקש מ-AIG לא להסגיר מידע בקשר לתשלומים לבנקים.

 

 

x