ברננקי: פגיעה בסמכויות הפד תפגע בהחלטות הריבית
הנגיד הוציא הודעה שמסבירה מדוע אין לאמץ את יוזמת הסנאט לקחת מידיו את הפיקוח על הבנקים: "מידע לקביעת מדיניות מגיע מהבנקים"
יו"ר הפד בן ברננקי מחדש את המאבק ביוזמת הסנאט לקצץ בסמכויותיו ובפרט לקחת ממנו את הפיקוח על הבנקים..
בהודעה שפירסם היום, טען הנגיד כי לקצץ בסמכויות הפד בפיקוח על הבנקים יגרע מידע מהבנק המרכזי שחיוני לו לשם קביעת הריבית.
"פגיעה בסמכויות הפיקוח של הפד תפגע ביכולתו לפעול בתזמון נכון ולהעריך את המידע באופן שיביא לתפקוד הולם כבנק מרכזי", נכתב בהודעה.
במהלך המשבר הפיננסי האחרון המידע מהמפקחים האיזוריים על הבנקים סייע לבכירי הבנק המרכזי להבין לעומק את בעיות האשראי והוביל אותם להורדת הריבית במהירות ובאגרסיוויות גבוהות יותר מאשר במצב שלא היו מקבלים את המידע האמור.
בנוסף, המידע על חוסנם של הבנקים אמור לזרום לפד כדי שידע מתי להעלות בחזרה את הריבית ולסיים תכניות עידוד צמיחה מוניטריות אחרות.
ועדת הבנקאות של הסנאט בראשות כריסטופר דוד מקונטיקט רוצה לקחת מידיו של הפד את סמכויות הפיקוח כחלק מרפורמה פיננסית נרחבת. מדובר בגישה לעומתית ביחס לעמדת בית הנבחרים שחוקק את הרפורמה הגדולה בפיננסים כמו גם עמדת הבית הלבן.
דוד רוצה לקצץ בסמכויות הפד ומאשים אותו בכישלון באיתור בעיות ורגולציה רפה מדי - טעויות שהביאו למשבר החמור מאז שנות ה-30.


