$
שוק ההון

בלעדי: פרשת הבקדייטינג בחברת מרקורי לקראת סיום

הדירקטורים לשעבר הגיעו להסדר פשרה עם הרשויות בארצות הברית: ישלמו קנס סמלי בסכום של 100 אלף דולר כל אחד ויוכלו לשמש בעתיד דירקטורים בחברות ציבוריות

אסף גלעד 08:2216.09.08

ספיח נוסף של פרשת הבקדייטינג בחברת מרקורי מגיע לסיומו. ל"כלכליסט" נודע כי בימים הקרובים צפויה ככל הנראה רשות ניירות ערך האמריקאית (SEC) לפרסם הודעה על עסקת הטיעון שאליה הגיעה עם הדירקטורים לשעבר בחברה גיורא ירון, יאיר שמיר ויגאל כוכבי, בכל הקשור למעורבותם בפרשה.

 

פרשת

הבקדייטינג בחברת התוכנה מרקורי התפוצצה בשנת 2005, כאשר במהלך חקירה בחברה טענה SEC כי השלושה העלימו עין ממעשיהם של חברי ההנהלה דאז, בראשות מייסד החברה אמנון לנדן (ששימש אז יו"ר ומנכ"ל) בהיותם חברי ועדת התגמולים. במסגרת הסדר הפשרה נקבע כי השלושה לא גילו ערנות מספקת, אך עשו זאת בתום לב ולכן ישלמו קנס של 100 אלף דולר כל אחד - סכום הנחשב לנמוך במיוחד. בניגוד למקובל בהסדרים מסוג זה עם SEC, ההסדר אינו אוסר על השלושה לשמש חברי דירקטוריון בחברות ציבוריות הנסחרות בארה"ב, מה שאמור לאפשר לירון ולשמיר להיות מעורבים בעתיד בחברות שיונפקו בבורסה.

 

פרשת הבקדייטינג במרקורי היתה אחת הראשונות והגדולות שנחשפו בחברות ישראליות הנסחרות בנאסד"ק. ביוני 2007 החליטה SEC כי מרקורי תשלם קנס כבד של 28 מיליון דולר בעקבות הפרשה. באותה החלטה נאמר כי בכירי החברה נהגו לנפח את מחירי האופציות באמצעות פרוטוקולים כוזבים המזכירים תאריכים בדויים שבהם מחיר המניה היה נמוך. למרות הביקורת שהוטחה בדירקטורים עם חשיפת הפרשה היה זה דווקא גיורא ירון שנטל על עצמו את תפקיד היו"ר לאחר התפטרות לנדן והעלה את מניית החברה משפל של 24 דולר למניה עד ל־52 דולר למניה בעת שנמכרה ל־HP תמורת כ־4.5 מיליארד דולר.

 

גיורא ירון מכר לפני כשבועיים את חברת הסטארט־אפ קומראנט שהקים לחברת רד האט ב־107 מיליון דולר. יאיר שמיר כיהן כחבר דירקטוריון במרקורי משנת 1994. כיום הוא יו"ר התעשייה האווירית. יגאל כוכבי היה חבר דירקטוריון במרקורי משנת 1994, ושימש גם נשיא כלל תעשיות אלקטרוניקה ויו"ר קרן ההון סיכון פולריס. השלושה סירבו למסור את תגובתם לידיעה.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x