$
הפסקה לעסקית

לא סושי ולא סמבה

העסקית בטוקו התבררה כחלטורה על גבול הזלזול: תפריט חסר כיוון, חסות מעולפות, סושי חובבני וצלחות שבורות שנותרו מהגלגול הקודם של המסעדה

גלי וולוצקי 10:5331.03.14

השלט "Toko - Nitzan's asian kitchen & more" הוא כמעט הסימן היחיד שסושיסמבה, המסעדה שהעניקה לרמת החייל גלאם ניו־יורקי במשך שמונה שנים, כבר לא איתנו.

 

דבר בעיצוב לא השתנה, והתפריט - בעבר ברזילאי־פרואני־יפני - הוא עכשיו איטלקי־יפני (לפי אתר המסעדה) עם הרבה השפעות ישראליות שמקבלות מסווה אסייתי כדי שייבלעו ברעש. התפריט מגוון או מקושקש, תלוי את מי שואלים, ומציע לצד מנות סושי (שטיבן יתברר בהמשך) שניצל, המבורגר וסטייק פרגית.

 

טוקו סושי. גלגול רשלני טוקו סושי. גלגול רשלני צילום: אוראל כהן

 

הדיל העסקי כולל שלושה מסלולי מחיר, 89/69/59 שקל, ובכולם מוגשות מנה ראשונה (סלט, מרק או רול סושי בתוספת 10–5 שקלים) ושתייה קלה.

 

סלט אטריות אורז וסלט ירוק נראו כמו פליטים ממסעדת מזון מהיר. האטריות היו רכות מאוד, שחו ברוטב מתקתק וחסרה להן הרעננות שמאפיינת את הסלט הקליל והעוקצני הזה. אבל הסלט הירוק, שהוגש בקערית קטנה ושבורה, היה אף גרוע ממנו: כמה עלי חסה עייפים ופגומים, ועל ראשם רצועות סלק מטוגן כסוג של מס שפתיים להשקעה.

 

בעיקריות המצב השתפר רק מעט. טוקו סליידרס (69 שקל), שלושה מיני־בורגרים שלפי התפריט עשויים מאנטרקוט מרמת הגולן, בעיקר הזכירו לנו שכבר אכלנו בשר משובח מזה. הם היו סבירים, צלויים קצת יותר מדי והוגשו בלחמניות זעירות, כמו במסיבת קוקטייל. הפירה לצדן היה מתוק, לא ברור למה, ונזנח חיש מהר.

 

אם היה תחום שסושיסמבה התגאתה בו זה הסושי. בר הסושי הגדול עדיין פה, אבל מנת טוקו סושי (69 שקל) - 6 יחידות סלמון ואבוקדו, 3 יחידות טונה קצוצה ו־3 יחידות צמחוניות (עם מלפפון וצנון יפני) - נראתה כאילו יצאה תחת ידיהם של ילדים חובבי גלגול ולא מסושי בר מקצועי. חומרי הגלם לא היו מרשימים, הגלגול היה רשלני וההגשה היתה מזלזלת ולא נעימה לעין. ושוב: צלחות שבורות, שנדמה כאילו הועברו בירושה מהמסעדה הקודמת.

 

נכון להיום טוקו נראית כמו חלטורה מזלזלת, וחבל. ניצן רז הוא שף מוכשר, ונראה כאילו עשה את טוקו על הדרך. כדאי להשקיע יותר בביצוע המנות (במיוחד בסושי), בשירות (שהיה זריז אבל לא חינני) ואפילו בצלחות חדשות. רק אז אפשר יהיה להכריז על מסעדה חדשה ברמת החייל.

 

טוקו

ז'אנר: מטבח יפני־איטלקי

מיקום: הברזל 27 תל אביב, 057-9440734

מחיר: 89–59 שקל

שעות: ראשון־חמישי, 17:00–12:00

התחככות: הרבה הייטק

שירות: זריז ותו לא

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: מומלץ לעשות ריסטארט רציני

בטל שלח
    לכל התגובות
    x