$
הפסקה לעסקית

לא לטבעונים בלבד

זכאים, המסעדה הטבעונית החדשה בתל אביב, היא תוספת מבורכת לחובבי הז'אנר. היצע המנות במקום יתאים גם למי שמחפש ארוחה קייצית קלילה

גלי וולוצקי 09:1002.07.13

קהל האוהדים של הטבעונות הולך וגדל, והיה זה רק עניין של זמן עד שמסעדות טבעוניות נוספות יצטרפו להיצע הדל יחסית. מסעדת זכאים, שנפתחה באפריל האחרון היכן ששכן בעבר הבר הלסבי מינרווה, היא מסעדה טבעונית למהדרין, המציעה תפריט המבוסס על מוצרים מן הצומח, מא' ועד ת'.

 

הלוק של המסעדה קצת זרוק, אולי כחלק מהתפיסה האקולוגית הדוגלת בשימור ושחזור. הכיסאות נראים כאילו נקנו בשוק הפשפשים או נאספו מהרחוב, וכך גם שאר הפריטים במקום המעטרים במינימליסטיות את החלל המרווח והמואר הצופה לסמטה שקטה היוצאת מרחוב אלנבי. את עיקר הדקורציה מספקים חומרי הגלם הניצבים על הבר ועל המדפים - ירקות, פירות ושקי זרעונים. כולם משדרים טריות, נינוחות ואגביות שניכרת גם בשירות, שאפילו לא מנסה להיות מקצועי או פורמלי.

 

מרק גספאצ'ו קר מרק גספאצ'ו קר צילום: עמית שעל

 

העסקית של זכאים שנחנכה לפני כשבועיים כוללת פתיח קטן, שתייה קרה (גזוז פרסי תוצרת בית, סודה, מים מינרליים או בירה שחורה), ומנה עיקרית בשלושה מסלולי מחיר - 40, 45 או 55 שקל.

 

צלוחית קטנה של טחינה שומרונית מצוינת שמיוצרת בהר ברכה וכבר צברה מעריצים בקרב השפים בארץ, והוגשה עם קצת שמן זית טוב ופלפל חריף קצוץ, היתה משובחת. גם סלט שהורכב מפלחי עגבנייה, חסה מסולסלת, בצל ומלפפון היה טרי וטוב. מנה של מרק גספצ'ו קר (40 שקל), שכפי שהבהיר המלצר אינו עשוי כאן, כנהוג, מעגבניות בלבד אלא משילוב של ירקות הכולל אבוקדו ועלים ירוקים, הוגש בקערה גדולה עם נתחי חלה קלויה שנאפתה במקום.

 

זו היתה מנה שלא נראתה כמו מנה של מסעדה טבעונית דווקא, אלא כמו מנת גספצ'ו שתוכלו לקבל בכל מסעדה אופנתית אחרת (וזו מחמאה, כמובן), והיתה מרעננת וטעימה מאוד. הצלחת השנייה, שנקראה "פריקה קישואים וסוכריות מאיראן" (55 שקל), כבר נראתה כמו מנה במסעדה בריאותית: המון מרכיבים שלאו דווקא מתחברים זה לזה אבל טובים כשלעצמם. היו בה תבשיל מוצלח של פריקה שתובל בתבונה, תבשיל מתקתק של קישואים, אגוזים ותמרים, בצל ועגבנייה אפויים, עוד מאותה טחינה מצוינת, פלפל חריף קצוץ דק ולימון כבוש. מנה נחמדה ומשביעה שמתאימה בעיקר למי שמורגל בז'אנר. עם הקפה (10 שקלים לספל אמריקנו) מוגש סוג של ביסקוטי טבעוני שמסיים את הארוחה עם המתיקות הנדרשת בלי להכביד.

 

זכאים היא מסעדה שניכר שהעבודה בה נעשית באהבה ובכוונה. היא תוספת מבורכת עבור מי שמקפיד על תזונה טבעונית וכבר התעייף מלברר במסעדות אם מנה זו או אחרת מתאימה לו, וגם מי שאינו טבעוני יוכל ליהנות בה מארוחה קלה ונעימה.

 

שם: זכאים בוטיק טבעוני אורגינל

 

ז'אנר: מטבח טבעוני

מיקום: סמטת בית השואבה 20 תל אביב. 03-6135060

מחיר: 40–55 שקל

זמנים: שני־חמישי, 12:00–16:00

התחככות: טבעונים והיפסטרים

שירות: חביב ולא מתיימר

כשרות: האוכל כשר, למקום אין תעודת כשרות

חניה: עם קצת מזל ברחוב

נגישות נכים: יש נגישות לנכים, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: תוספת מרעננת להיצע הטבעוניות הקיים

בטל שלח
    לכל התגובות
    x