$
הפסקה לעסקית

להשביע את הסקרנות

מסעדת טאיזו מלהטטת בין מטבחי אסיה, לא תמיד בהצלחה. ועדיין הדיל העסקי מוצלח ומחירו סביר, בטח לנוכח המחירים הגבוהים של תפריט הערב

גלי וולוצקי 11:2320.05.13
כמעט חודשיים אחרי הפתיחה מסעדת טאיזו היא עדיין הסיפור הלוהט בעיר. קשה להשיג כאן מקום בשעות הערב, ומבקרי המסעדות עוטפים בתשבחות את יובל בן נריה, הבייב החדש של הקולינריה התל־אביבית.

 

בן נריה, ששימש עד לפני כשנה שף בפועל של מסעדת הרברט סמואל, בנה לעצמו שם של אחד השפים הצעירים והמוכשרים בארץ, וטאיזו, שנפתחה בהשקעה דמיונית של 8 מיליון שקל, היא מהפתיחות המושקעות שנראו כאן לאחרונה.

בשעות הערב מוגש תפריט מלא שאותו מקדים מניפסט קצר על המטבח המסייר בין הודו, סין וארצות דרום־מזרח אסיה. המנות - פרשנויות של השף על המטבחים האלה - מוגשות תוך הבניה מסודרת מהקלות יותר אל העשירות והכבדות.

 

טאיזו. הסועדים יכולים לעטוף את נתח האנטריב, הירקות והשמנת במאפה הפאראטה טאיזו. הסועדים יכולים לעטוף את נתח האנטריב, הירקות והשמנת במאפה הפאראטה צילום: אוראל כהן

 

בשעת צהריים מוגש כאן דיל עסקי אקלקטי יותר במחיר 79 שקל לסועד, הבנוי כארוחה זוגית המאפשרת לבחור שלוש מנות ראשונות ושלוש מנות המוגדרות כאן "שניות" - כלומר מנות בגודל ביניים - וכן תה קר, יין וקינוחים במחיר מוזל. כל המנות מוגשות לשולחן בו בזמן, ללא כל סדר הגיוני, מה שקצת מקשה על האפשרות ליהנות מהן.

 

מתוך היכרות עם הניסיון של בן נריה במטבח ההודי (שנרכש בעיקר בערבים ההודיים המוצלחים שהציע בהרברט סמואל), התמקדנו בעיקר באגף ההודי של התפריט, שאכן התברר כמוצלח יותר.

 

הפתיחים, חמוצים וקוביות חינניות של סטיקי רייס ורוטב חריף, סימנו פתיחה מבטיחה לארוחה.

 

סלט פפאיה ירוקה עם דג קריספי, קשיו ועגבניות שרי היה עוקצני וטוב, וגם סלט אורז הודי שתובל בגראם מסאללה, כוסברה ושפע של שקדים וצנוברים היה נחמד.

 

פאלק פניר, תבשיל הודי של תרד שחור וגבינה, שהוגש כאן עם טבעות זוקיני ובצלים חרוכים שהוסיפו לו מתיקות, היה טוב מאוד, ועם מנת באטר צ'יקן ברוטב של שמנת מתוקה, עגבניות ועלי חילבה והר של אורז לבן הרכיב צלחת מעניינת וטעימה. גם הווינדאלו, מנה בהשראה דרום־הודית, היתה מוצלחת. היא הורכבה מנתח אונטריב רך ברוטב וינדאלו מתקתק, שמנת חמוצה ועשבי תיבול, והוגשה עם פאראטה - לאפה קטנה. הסועדים מוזמנים לעטוף את המרכיבים בלאפה, שעשוע נחמד שמאפשר לכל אחד להרכיב את תמהיל הטעמים הרצוי לו.

 

פחות מרשימות היו, כאמור, המנות מהאגף האסייתי. סלמון בקרמל וייטנאמי התברר כמנה זערורית של דג שנצלה קצת יתר על המידה, וסלט אטריות שעועית שהוגש בתוך סלסילה (המשמשת לרוב להגשת סטיקי רייס) היה חביב ותו לא.

מחיר העסקית, 79 שקל, משתלם למי שרוצה לבדוק את ההייפ במחירים הגיוניים יותר מאלה של הערב, אבל שיטת ההגשה, ללא כל התחשבות בהיררכיית טעמים או סגנון, לא עושה למטבח כבוד. כדי שלא תמצאו את עצמכם אבודים ומבולבלים, מומלץ לכל הפחות לבחור קו מנחה או כיוון גיאוגרפי ברור ולדבוק בו מתחילת הארוחה ועד סופה.

  

שם: טאיזו

ז'אנר: מטבח שף בהשראה אסייתית

מיקום: מגדל לוינשטיין, מנחם בגין 23 ת"א

פרטי העסקית: 79 שקל, ראשון־חמישי 12:00–15:30

התחככות: עובדי המגדלים הסמוכים וחובבי באזז קולינרי

שירות: לא מספיק ידעני, אך משתדל

כשרות: אין

חניה: בתשלום בחניונים הסמוכים

נגישות נכים: יש, ויש שירותי נכים

שורה תחתונה: מומלץ להיצמד למטבח אסייתי אחד בלבד

בטל שלח
    לכל התגובות
    x