$
הפסקה לעסקית

הפסקה לעסקית: נמרה מבויתת

טייגר לילי, התאילנדית החדשה ברמת החייל, מגישה גרסה די מוצלחת של הז'אנר, שהיא גם נאמנה למקור וגם מרוככת במידה שמתאימה לחך הישראלי

גלי וולוצקי 09:3219.02.13
את השמועה על מסעדה תאילנדית חדשה ברמת החייל קיבלנו בספקנות. חשבנו שמדובר שוב ביזמים זריזים, שממהרים לרכוב על הטרנד האסייתי בעודו חם, ויקימו עוד מסעדה מעוצבת שתמשוך בליינים צעירים בערבי שישי ותאכיל את עובדי המתחם המצוידים בתלושים בשעות הצהריים.

 

נכנסנו לטייגר לילי, אם כן, במצב רוח זהיר. ההפתעה הראשונה היתה העיצוב. לא עוד היכל אוכל נוצץ וחסר אישיות, אלא חלל נעים שחולק לכמה אזורים ומצליח להיות אינטימי ונעים למרות גודלו. החומרים - הרבה עץ טבעי, במבוק, חבלים וצמחייה טבעית - יוצרים אווירה אותנטית אבל לא מתאמצת, והתפריט מתבסס על אוכל רחוב מרחבי תאילנד.

 

גנג קייאון. תבשיל שרימפס ברוטב חלב קוקוס וקארי ירוק, טעים מאוד גנג קייאון. תבשיל שרימפס ברוטב חלב קוקוס וקארי ירוק, טעים מאוד צילום: אוראל כהן

 

הדיל העסקי מזכה ב־10% הנחה על תפריט הצהריים, המצומצם לעומת הערב, אבל בהחלט מספק אופציות ראויות.

שתי מנות ראשונות הציגו תמונה לא אחידה. סלט הסום טאם (28.8 שקל אחרי הנחה), אולי הסלט הידוע ביותר בארץ מהמטבח התאילנדי, עשוי מרצועות דקיקות של פפאיה ירוקה ומתובל ברוטב דגים וצ'ילי. במיטבו הוא מרענן, מעט מתקתק אבל גם חריף מאוד, מסוג המנות שאכילתן משלבת סבל והנאה. הגרסה של טייגר לילי היתה מתוקה מאוד ולא חריפה כלל, ואחרי כמה טעימות זנחנו אותה בצד. חבל שצוות המלצרים, שדווקא היה קשוב ומקצועי, לא התעניין בסיבה שגרמה לנו לוותר על הסום טאם.

 

לעומתו, סלט היאם טואה (33.3 שקל) היה הברקה. הוא הכיל שעועית ירוקה פריכה, שרימפס, בצלצלי שאלוט, קוקוס קלוי, בוטנים, צ'ילי וביצה קשה, והיה כל מה שסלט הפפאיה לא הצליח להיות: מפתיע, מרענן, מתקתק במידה ומעט חריף - ובאופן כללי פתיחה נהדרת.

 

המנות העיקריות כבר התייצבו ברמה משביעת רצון. גנג קייאון (62.1 שקל), תבשיל שרימפס עם חצילים תאיים ועלי קפאו (בזיליקום תאילנדי, שניחן בארומה של פלפל שחור), ברוטב חלב קוקוס וקארי ירוק, היה טעים מאוד. גם פאד קי מאו (47.7 שקל), בשר בקר קצוץ דק שהוקפץ עם דפי אורז, פטריות, פלפלים אדומים, שעועית ירוקה ועלי קפאו, היה מצוין. הוא היה חריף במידה הנכונה, ומשחק המרקמים בין הבשר הפריך משהו לעלי האורז, הרכים אך נגיסים, היה מושלם.

 

צלה של בית תאילנדי התל־אביבית - המסעדה התאילנדית היחידה בארץ הראויה לשמה - מרחף מעל כל מסעדה בז'אנר הזה שנפתחת בארץ. אך בעוד בית תאילנדי מגישה מטבח אותנטי מאוד ולעתים אפילו מחוספס, נראה שבטייגר לילי נעשו יותר התאמות לחך הישראלי, שמקבל כאן גרסה מעט מעודנת ומרוככת יותר, אבל עדיין נאמנה למקור במידה רבה ולרוב גם מוצלחת. המחירים בטייגר לילי, שיש לקוות שיישארו כך, לא גבוהים יחסית, אם כי ההנחה על העסקית לא מספקת והתוצאה היא עסקית לא זולה בכלל - 160 שקל לזוג.

 

שם: טייגר לילי

ז'אנר: מטבח תאילנדי

מיקום: הברזל 32 ת"א, 1-700-70-70-97

פרטי העסקית: 10% הנחה על תפריט הצהריים, ראשון־חמישי 16:00–12:00

התחככות: עובדי המתחם

שירות: רוב הזמן קשוב ומקצועי

כשרות: אין

חניה: בחניוני המתחם

נגישות נכים: יש, אך אין שירותי נכים

שורה תחתונה: עסקית לא זולה אך טעימה

 

גנג קייאון. תבשיל שרימפס ברוטב חלב קוקוס וקארי ירוק, טעים מאוד
בטל שלח
    לכל התגובות
    x