$
משבר האקלים
גג עמוד משבר האקלים

לקראת ועידת האקלים: מבוי סתום בשיחות בין ארה"ב לסין, הודו וברזיל

לפי הדיווח של הניו יורק טיימס, ממשל ביידן שמכנס את הוועידה השנתית ב-22 באפריל, לא הצליח להגיע להסכמות עם המדינות שאחראיות ליותר משליש מפליטות גזי החממה בעולם. אולם, הוא הגיע להסכמות על צעדים משמעותיים במאבק עם יפן, דרום קוריאה וקנדה

עומר כביר 10:0014.04.21

ממשל ביידן סיכם עם יפן, קוריאה הדרומית וקנדה על יעדי משמעותיים במאבק במשבר האקלים, שיפורסמו לקראת ועידת האקלים שייכנס נשיא ארה"ב, ג'ו ביידן, ב-22 באפריל.

 

ואולם, לפי דיווח של הניו יורק טיימס, מאמצי ביידן להגיע לסיכומים דומים עם סין, הודו וברזיל, שאחראיות ליותר משליש מפליטות גזי החממה בעולם, טרם זכו להצלחה.

 

 

בשבוע הבא, ביום כדור הארץ, יארח הבית הלבן 40 מנהיגים מכל העולם, בהם גם ישראל, לוועידת אקלים שנועדה, בין השאר, לגבש סיכומים ולהכשיר את הדרך לקראת ועידת האקלים של האו"ם שתערך בגלזגו בנובמבר.

ז'איר בולסונארו נשיא ברזיל. מאמצי הממשל האמריקאי מתמקדים בו ז'איר בולסונארו נשיא ברזיל. מאמצי הממשל האמריקאי מתמקדים בו צילום: רויטרס

 

על מנת להעצים את האימפקט של הוועידה, מבקש ביידן להכריז בה על התחייבויות משמעותיות מצד הכלכלות הגדולות בעולם. אף שהגיע הממשל לכמה התחייבויות כאלו, המאמצים מול סין, הודו וברזיל עוד לא הבשילו.

 

מתמקדים בשכנוע בולסונארו להגן על יערות הגשם

 

לדברי הניו יורק טיימס, בניסיון לקדם מאמצים אלו יצא היום הנציג הנשיאותי המיוחד לנושא האקלים, ג'ון קרי, לביקור בסין ובקוריאה הדרומית. במסגרת זו, צפוי מחר קרי לקיים שורה של מפגשים עם דמויות בכירות בשאנגחאי. קרי חזר לאחרונה מביקור בין שלושה ימים בהודו, במהלכו לא הצליח לקבל הבטחה מהממשל לחזק את המחויבות למאבק במשבר האקלים. בברזיל, מאמצי ביידן מתמקדים בשכנוע הנשיא ז'איר בולסונארו להפעלת תוכנית להגנה על יערות הגשם.

 

 

ג'ו ביידן ג'ו ביידן צילום: רויטרס

 

 

מנגד, הצליח הממשל להגיע לסיכומים משמעותיים עם כלכלות גדולות אחרות. יפן צפויה להתחייב לצמצם את הפליטות ב-50% עד 2030, קוריאה הדרומית על הפסקת המימון של כריית פחם בחו"ל וקנדה על יעדי צמצום פליטות משמעותיים יותר.

x