$
קורונה

"המגפה לא מאחורינו עד שכל האנשים בעולם יחוסנו"

מנהיגי ה-G7 החליטו להגדיל את תרומתם ליוזמת החיסון הבינלאומית קובקס ל-7.5 מיליארד דולר. בלב התוכנית: שריון של 1.3 מיליארד חיסונים לאוכלוסיות פגיעות

חדשות חוץ 10:0420.02.21

מנהיגי מדינות ה-G7 (ארצות הברית, קנדה, יפן, גרמניה, צרפת, איטליה ובריטניה) החליטו להגביר את שיתוף הפעולה ביניהן בנושא הקורונה ולהגדיל את תרומתן ליוזמת החיסון הבינלאומית קובקס. בהצהרה משותפת שפורסמה אחרי פסגה וירטואלית אתמול, מנהיגי שבע המעצמות העלו את התחייבותם הכוללת לתוכנית ל-7.5 מיליארד דולר. כך לפי דיווח ב-BBC.

 

מדינות עשירות עומדות בפני לחץ גובר לוודא שמדינות עניות יקבלו גישה הוגנת לחיסונים. הנשיא ג'ו ביידן הבטיח סיוע של 4 מיליארד דולר לתוכנית. 2 מיליארד דולר ראשונים ייתרמו ב-2021, ו-2 נוספים במהלך השנתיים הבאות. גרמניה הבטיחה 1.2 מיליארד דולר נוספים, עם הקנצלרית אנגלה מרקל שאמרה לעיתונאים: "הדגשתי בתרומה שלנו שהמגפה אינה מאחורינו עד שכל האנשים בעולם יחוסנו".

 

תוכנית קובקס מכוונת לשריין לפחות 1.3 מיליארד מנות חיסון לאוכלוסיות פגיעות ברחבי העולם בחודשים הקרובים. בראש קובקס עומדים ארגון גאבי, הידועה כברית החיסונים, ארגון הבריאות העולמי (WHO), והקואליציה לחדשנות במוכנות למגפות (CEPI).

 

 

חיסון לקורונה בהודו חיסון לקורונה בהודו צילום: רויטרס

 

 

ראש ארגון הבריאות העולמי טדרוס גברייזוס אמר אתמול שהוא אסיר תודה על ההתחייבויות הנוספות, אך הדגיש שיש צורך ביותר כדי לטפל באי השוויון החיסוני בעולם. "שוויון בהפצת החיסון היא לא רק הדבר הנכון, אלא גם הדבר החכם", הוא אמר בועידת הביטחון של מינכן.

 

נשיא צרפת עמנואל מקרון נמנה על מנהיגי העולם שקראו לפעולה נוספת כדי לטפל באי השוויון החיסוני בעולם, ואמר שאירופה וארה"ב צריכות לשלוח בדחיפות 5% ממלאי החיסונים שלהן למדינות מתפתחות.

 

ההבטחות החדשות הגיעו מספר ימים לאחר שהמזכיר הכללי של האו"ם אנטוניו גוטרש ביקר את אופן הפצת החיסונים בעולם כ"מאוד לא שווה ולא הוגן". לדבריו, עד כה 10 מדינות נתנו 75% מכלל החיסונים בעולם, בעוד 130 מדינות אחרות טרם קיבלו מנה אחת.

x