$
קורונה

"יש כאן ריחוק חברתי באופן טבעי": גואה ריקה מתיירים, הודים אמידים מוצאים בה מפלט

הביקושים לדיור ומחירי הנדל"ן במדינת החוף בדרום-מערב הודו זינקו כשהודים בעלי אמצעים ברחו מהערים הצפופות. סוכן נדל"ן מקומי: "אין לנו יותר נכסים. מעולם לא ארגנתי כל כך הרבה חוזי שכירות". גם בתים לרכישה הפכו מצרך מבוקש: "אנשים מוכרים נכסים בדלהי ובמומביי ועוברים לכאן"

חדשות חוץ 19:0007.02.21

מגפת הקורונה הובילה לזינוק בביקושים ובמחירי הנדל"ן במדינת החוף גואה שבדרום־מערב הודו, זאת על רקע העדפתם של הודים בעלי אמצעים לברוח מהערים הצפופות שבהן שיעורי התחלואה גבוהים - על כך מדווח ה"פייננשל טיימס".

 

הודו נחשבת לאחת המדינות שנפגעו בצורה הקשה ביותר מנגיף הקורונה, עם 10.8 מיליון מקרים מאומתים ומעל 154 אלף מתים.

 

בימים כתיקונם, רצועת החוף הפופולרית של גואה היא יעד לתיירות חורף, בזכות מזג האוויר החמים, אך התיירות כמעט והופסקה כליל מאז נסגרו הגבולות ב־2020. בעקבות זאת, התמלאה גואה במקומיים, כאשר רבים מהם מתכננים לשהות בה מספר חודשים.

 

חוף בגואה חוף בגואה

 

 

"מעולם לא ארגנתי כל כך הרבה חוזי שכירות", אמר לעיתון רישי קוואטרה, סוכן נדל"ן מקומי. "אין לנו יותר נכסים". במקביל, נרשמה עלייה בביקושים לבתים לרכישה, זאת בניגוד למגמה השולטת באזורים רבים אחרים בהודו. "אנשים מוכרים נכסים בדלהי ובמומביי ועוברים לכאן", הוסיף.

 

"בגואה יש ריחוק חברתי באופן טבעי בגלל צפיפות האוכלוסיה הנמוכה", ציין נשיא איגוד סוכני הנדל"ן המקומי, אמית צ'ופרה. "אנשים מעוניינים במרחבים הפתוחים האלה". לפי סוכני הנדל"ן, מדובר לרוב באנשים אמידים, לעתים קרובות גמלאים ואנשי IT, שיכולים לעבוד מהבית. "הם יכולים להשיג מקום גדול בהרבה במחיר זול בהרבה", מסביר צ'ופרה.

 

חוף בגואה. "יש כאן ריחוק חברתי באופן טבעי" חוף בגואה. "יש כאן ריחוק חברתי באופן טבעי" צילום: איי פי

 

 

בדומה לחלקים רבים בהודו, גם על גואה הוטל סגר במרץ 2020, עם פרוץ המגפה. ביולי, כשהחלה הסרת ההגבלות, בחרו הודים רבים להעביר שם את המגפה. "כאן המסעדות פתוחות, החופים פתוחים ואפשר להיפגש עם חברים", אמרה אנשו דוראיראג', מנהלת בחברת שירותים פיננסיים במומביי ששכרה וילה לטווח ארוך. "אפשר להיות בכלל בטימבקטו וזה לא משנה, כל עוד מספקים את העבודה", אמרה.

 

כתוצאה, מחירי השכירות טיפסו בשיעורים של 10%־20% ומחירי הקרקעות לבנייה, בכ־30%. היצע הבתים הפרטיים זעום, ורוב בנייני הדירות, שבנייתם תושלם בשלוש השנים הבאות, כבר נמכרו.

x