$
קורונה

יצרניות החיסונים במירוץ להשגת ננו־חלקיקים שומניים ומולקולות DNA

אוגור שאהין, מנכ"ל ביונטק, אמר לשבועון הגרמני "דר שפיגל", כי החברה מנסה כעת למצוא שותפות חדשות לייצור. "אבל זה לא כאילו שברחבי העולם ישנם מפעלים מושבתים המסוגלים לייצר חיסונים באיכות הנחוצה, בן לילה", אמר. "בסוף ינואר נדע האם נוכל לייצר יותר, ובאיזו כמות"

שירות כלכליסט 08:0904.01.21
שתיים משלוש היצרניות המובילות של חיסוני קורונה, מודרנה ופייזר־ביונטק, מחפשות שותפות חדשות שיסייעו בהבטחת שלמות שרשרת הייצור, כך לפי אנשים המעורים בנושא. זאת על רקע הקשיים של מערכות בריאות ברחבי העולם לעמוד בביקושים לחיסונים.

 

שני החיסונים משתמשים בטכנולוגיית מסנג'ר RNA שמועברת לתאים באמצעות ננו־חלקיקים שומניים. "פייננשל טיימס" מדווח על סמך אותם גורמים, כי ההשקה האיטית מהמתוכנן של מבצעי החיסונים נגרמה בשל בעיות בהפצה ולא בשל מחסור באספקת רכיבים לייצורם. בכירים באירופה, בארה"ב ובבריטניה כבר הודו שיעדי ההתחסנות לא מולאו.

 

אוגור שאהין, מנכ"ל ביונטק, אמר לשבועון הגרמני "דר שפיגל", כי החברה מנסה כעת למצוא שותפות חדשות לייצור. "אבל זה לא כאילו שברחבי העולם ישנם מפעלים מושבתים המסוגלים לייצר חיסונים באיכות הנחוצה, בן לילה", אמר. "בסוף ינואר נדע האם נוכל לייצר יותר, ובאיזו כמות".

 

אוגור שאהין מייסד ביונטק אוגור שאהין מייסד ביונטק צילום: רויטרס

 

מפייזר סירבו להגיב, ובמודרנה לא הגיבו לבקשה לקבלת תגובה. לפי אנדרי זרור, מייסד ומנכ"ל חברת הביוטכנולוגיה גרינלייט ביוסיינסס במסצ'וסטס, רכיבים שנאגרו עוד לפני קבלת האישורים לשימוש בחיסונים יספיקו לייצור 2-1 מיליארד המנות הראשונות, אך צווארי בקבוק ייווצרו לאחר מכן.

 

לפי זרור, שצוטט ב"פייננשל טיימס", אתגר המסתמן כעת הוא השגת רכיבים, החל ממולקולות DNA ועד לאותם ננו־חלקיקים שומניים, הטיפות המיקרוסקופיות המוליכות את רכיב ה־RNA הפעיל. "פייזר ומודרנה החלו בשיחות עם ספקים כמו טרילינק, אלדברון וניו אינגלנד ביו־לאבס כדי לפתור את הבעיה, אבל נדרשים התערבות ממשלתית ושיתופי פעולה חוצי־תעשיות כדי שזה יעבוד", הסביר. הייצור של הננו־חלקיקים מתרחש בשני שלבים, וכעת נוצר צוואר בקבוק בייצור של ציוד המיועד להכנת המוצר המוגמר.

x