$
עולם

כל העיניים לבריטניה: אירופה מנסה לעצור את המוטציה

בגלל הזן החדש של קורונה בלונדון: הולנד, בלגיה ואיטליה משעות את הטיסות מבריטניה, גרמניה וצרפת שוקלות צעדים דומים. שר הבריאות הבריטי: "ההגבלות החדשות על אנגליה עשויות להימשך חודשים"; אחרי הודעת ג'ונסון על הסגר – אלפי נוסעים צבאו על הרכבות כדי לברוח מהבירה: "חוסר אחריות מוחלט"; עיתוני בריטניה: "חג מולד אבוד, מתי ייגמר הסיוט?"

ynet 15:5720.12.20

שעות אחרי שהולנד הודיעה כי היא עוצרת את כל הטיסות אליה מבריטניה בצל החשש מזן הקורונה החדש שהתגלה באנגליה, הצטרפו אליה בצהריים (יום א') בלגיה ואיטליה ונקטו צעד דומה.

 

גרמניה הודיעה כי גם היא שוקלת ברצינות להגביל את הטיסות מבריטניה לשטחה, כדי לוודא שהמוטציה החדשה של הנגיף – שמסתמנת כמדבקת יותר אבל לא ככזו הגורמת לתסמינים קשים יותר – אינה מתפשטת גם בערים הגרמניות.

 

 

 

ישראל מצדה נמנעת בינתיים מלהכריז על השעיית הטיסות מבריטניה, אבל החליטה שכל השבים מהממלכה יחויבו להיכנס למלוניות-בידוד ל-14 יום – או ל-10 ימים אם יצלחו שתי בדיקות קורונה. ההחלטה חלה כבר על השבים מבריטניה היום.

 

חיסון בבריטניה חיסון בבריטניה צילום: אי.אף.פי

 

 

הולנד הייתה אתמול למדינה הראשונה המכריזה על עצירת כל הטיסות מבריטניה אליה בצל גילויו של זן הקורונה החדש, והאיסור הזה יימשך לפחות עד סוף החודש. בבלגיה נקבעה בינתיים השעיית הטיסות ל-24 שעות החל מחצות בלילה הקרוב, וכשיתקבל מידע נוסף על התפשטות המוטציה החדשה באנגליה – ההחלטה תתעדכן. בלגיה תשעה בינתיים גם את קווי הרכבת המחברים בינה לבין בריטניה.

 

בצהריים דיווח ערוץ הטלוויזיה הצרפתי BFM כי גם צרפת שוקלת להשעות את תנועת המטוסים והרכבות בינה לבין בריטניה, והחלטה רשמית צפויה להתקבל בהמשך היום. זמן קצר אחר כך הודיע שר החוץ של איטליה לואיג'י די מאיו כי ארצו הודיעה לבריטניה שהיא משעה את הטיסות בין שתי המדינות "כדי להגן על האיטלקים". בהמשך נקטה גם אוסטריה צעד דומה.

הולנד, בלגיה, איטליה ואוסטריה קיבלו את ההחלטה על השעיית הטיסות אחרי שראש הממשלה הבריטי בוריס ג'ונסון הכריז אמש בעצמו על הגבלות נוקשות חדשות על לונדון ודרום אנגליה. ההגבלות באו בעקבות ההתפשטות המהירה שם של המוטציה החדשה של הנגיף – זן קורונה שלפי ג'ונסון מדבק ב-70% יותר מהזנים שהיו מוכרים עד כה.

 

 

עיתוני בריטניה: האם הסיוט הזה אי פעם ייגמר? עיתוני בריטניה: האם הסיוט הזה אי פעם ייגמר? צילום: איי אף פי

 

יצוין כי היווצרות מוטציות של נגיפים במהלך התפשטותם היא אירוע המתרחש כדבר שבשגרה, ומדענים גילו עד כה כבר מוטציות רבות של נגיף הקורונה המטלטל את העולם מאז תחילת השנה; עם זאת, לרבים מהשינויים שמביאים להיווצרות המוטציות הללו אין שום השפעה על מידת הקלוּת שבה מתפשט הנגיף או על חומרת התסמינים. ראש ממשלת בריטניה ג'ונסון אמר אמש כי אין ראיות לכך שהזן החדש שהתגלה בארצו גורם מחלה קשה יותר או עמיד בפני החיסונים שפותחו נגד הזנים המוכרים של הקורונה.

 

כך או כך, שר הבריאות של בריטניה מאט הנקוק הודה הבוקר כי הזן החדש של הקורונה "יצא משליטה", ושלפיכך לא נותרה לממשלה ברירה אלא להטיל את הסגר החמור אתמול. "היינו חייבים להחזיר את השליטה לידינו, והדרך היחידה לעשות את זה היא לצמצם את המגעים בין אנשים", אמר ל"סקיי ניוז".

 

בוריס ג'ונסון בוריס ג'ונסון צילום: רויטרס

 

השר הנקוק הודה כי יהיה קשה מאוד להשתלט על התפשטות הנגיף עד שתושג פריסה נרחבת של חיסונים, וכי התושבים שעליהם מוטלות החל מאתמול ההגבלות החדשות צריכים לצפות שהן לא יוסרו בקרוב: לדבריו הן עשויות להישאר בתוקף כמה חודשים.

 

פטריק וולאנס, מדען המייעץ לממשלת בריטניה, אמר אמש שהזן החדש הפך כעת לזן הנפוץ ביותר של הקורונה באזורי ההתפשטות שלו, ושהוא הוביל לעלייה חדה במספר האשפוזים של חולי קורונה בדצמבר. ככל הנראה הוא הופיע לראשונה באמצע ספטמבר בלונדון או בקנט שבדרום-מזרח אנגליה. בעדכון שהעבירה בריטניה לארגון הבריאות העולמי היא מסרה לו שכ-60% ממקרי ההידבקות בלונדון כעת הם של נדבקים בזן החדש.

 

משטרת אנגליה הודיעה היום על שליחת שוטרים נוספים לרחובות לונדון ואזורים אחרים בדרום-מזרח אנגליה כדי לוודא שהגבלות הקורונה נאכפות, בצל החשש שתושבים ימרדו בהנחיות, במיוחד בשל העובדה שבסוף השבוע יצוין חג המולד.

 

כבר בשעת ערב מאוחרת אתמול, בעקבות הודעת ראש הממשלה ג'ונסון, צבאו המונים על תחנת הרכבת סנט פנקרס בלונדון בניסיון לברוח מהעיר לפני כניסת ההגבלות לתוקף בחצות. שר הבריאות הנקוק אמר הבוקר כי החלטתם של אלפים למהר ולנסוע מלונדון ואזורים אחרים בדרום אנגליה למקומות אחרים ברחבי בריטניה – החלטה שעלולה לגרום להתפשטות של הזן החדש של הנגיף לכל חלקי הממלכה – היא מעשה "לחלוטין חסר אחריות".

 

בעיתוני בריטניה ניכר הבוקר הייאוש. בעמוד השער של ה"דיילי מייל" התנוססה הכותרת "הסיוט הזה ייגמר מתישהו?", וב"מירור" כבר הכתירו את החג הקרוב ל"חג מולד אבוד".

x