$
שווקי חו"ל

באות בחשבון: איך כבשו הנשים את ניהול הכספים בחברות הענק

לצד פערי המגדר הבעייתים בוול סטריט, הנה נתון מפתיע, ובכל מקרה מעודד: בכמעט 100 מהחברות הציבוריות המובילות בארה"ב, תפקיד ניהול הכספים הראשי, ה-CFO, נתון בידי מנהלת. מיהן המנהלות הבכירות, מיהן הוותיקות ברשימה ומי הצטרפה ממש לאחרונה?

מיקי גרינפלד 09:2918.12.20

 

"כאן עלייך לרוץ הכי מהר שאת יכולה כדי להישאר באותו המקום. אם את רוצה להגיע למקום אחר, את צריכה לרוץ לפחות פי שניים יותר מהר".

 

כך מסבירה המלכה האדומה לאליס ('מבעד למראה', לואיס קרול), במשפט שבמשך שנים ארוכות יכול היה לספק מורה דרך מצער למדי לנשים במעלה סולם הקריירה שלהן, בעולם המדע, בעולם הרוח ובשדה הפוליטי, וכמובן גם בעולם העסקים. המחיר ששילמו, המאמץ והמשאבים הנפשיים שנדרשו מהן היו גבוהים כפליים מאלה של העמיתים הגברים.

 

בסוף השבוע האחרון ניסחה בדיוק את תמונת המצב הזו מייסדת הבנק הדיגיטלי הבריטי אן בודן (Anne Boden) בכתבה של BBC: "נשים צריכות להשיג יותר, לעבוד קשה יותר ולהיות מושלמות יותר כדי לעשות את העבודה בהשוואה לגבר".

 

באותה כתבה סיפרה שרה ווי (Serra Wei), מנכ"לית חברת הפינטק הסינגפורית Aegis Custody: "בסטנדרטים הגבוהים שהחברה שופטת ביצועים של נשים מובילות, התחושה היא שאני לא יכולה להיכשל או לעשות שום טעות, כשכל צעד לא נכון יכול לגרור ביקורת אינסופית".

 

 צילום מסך: Disney‏

 

 

מצבינו טוב הרבה יותר מכפי שהיה בעבר, אף שאנו עדיין רחוקים מאד משוויון מגדרי, בפערי שכר כמובן ובחלוקה שוויונית של משרות - הראיה לכך היא שכמעט כל מינוי של אישה מנכ"לית זוכה לתהודה בהיותו כזה, הוא עדיין ניוז שנחשב למעודד ומשמח, באוקיינוס של שליטה גברית.

 

משרה פחות מדוברת בכל הנוגע לשוויון מגדרי, פחות נחגגת בחוצות, היא זו של מנהל-ת הכספים. ה-CFO בשפת הביזנס (Chief Financial Officer). זוהי משרה שאולי בעיני רבים נחשבת עדיין "גברית" מאד, בשל ההיבט המוכר יותר של התפקיד, ניהול ופיקוח על כל היבטי הכספיים של התאגיד - פחות רגש ואינטואציה. לא מסתדר לנו אולי בראש, נשים שנהנות ממספרים.

  

שזה כמובן שטויות במיץ.

 

כי דווקא במשרה הזו, תמונת המצב המגדרית מעודדת הרבה יותר.

  

טיפל'ה עובדות. לפי דוח חברת השמת הבכירים Crist Kolder Associates וסוכנות בלומברג, נכון ל-1 באוגוסט 2020, ב-90 מתוך 500 החברות במדד S&P 500, משרות ניהול הכספים נתונות בידי נשים. לא למותר לציין שזה שיא של כל הזמנים - השיא הקודם, 89, נרשם ב-2018.

 

בחודשים שחלפו, כפי שנראה בהמשך, מונו עוד כמה מנהלות כספים חדשות בניו יורק, ואנו מתקרבים ליחס של 20% מ-500 החברות הציבוריות המובילות בארה"ב. זאת בשעה שרק ב-19 מהחברות הללו מכהנות מנכ"ליות. 

 

נזכיר בקצרה לנוכח חשיבות העניין את המוכרות מבין המנכ"ליות: מארי בארה מנכ"לית ג'נרל מוטורס (Mary T. Barra); עדינה פרידמן העומדת בראש נאסד"ק (Adena Friedman); ספרא כץ מאורקל (Safra A. Catz); קורי בארי מבסט ביי (Corie Barry); מישל גאס מקול'ס (Michelle Gass); סוניה סינגל מגאפ (Sonia Syngal); ליסה סו (Lisa Su) מחברת השבבים AMD; סו נאבי מקוטי (Sue Y. Nabi); פד נובנוביץ' מג'נרל דיינמיק (Phebe N. Novakovic); קאת'י וורדן מנורת'רופ גומן (Kathy Warden).  

 

 

עדינה פרידמן מנכ"לית נאסד"ק עדינה פרידמן מנכ"לית נאסד"ק צילום: בלומברג

 

אשר למנהלות הכספים בביצה המקומית שלנו, אז תמצאו אותן ב-17 חברות ת"א 125, שזה לא המון, אבל לא מעט. מאותן 17 שנאה לנו בהן, 4 נמנות על מדד הדגל של הבורסה ת"א 35.  ראוי בהחלט להציג את הרשימה. בת"א 35 יש לנו את בת' גספיץ' מנייס (Beth Gaspich), שעוד נחזור אליה בהמשך; יהודית זינגר מאמות; טליה הובר משופרסל ואירית סקלר-פילוסוף מעזריאלי.

 

ובחברות ת"א 90: ליאור מנור מנהלת הכספים של אדגר; רונית חיוחמו מאיידיאיי ביטוח; הילה ניסים-גבאי מאילקס; קליה רובנבך מאלומיי; שרון גרשביין מאלשטולר שחם; אפרת הייבלום  קלין מארקו; אנה ברנשטיין מבזן; בוסמת הלפרן-לוי מגילת; רונית בכר מדלק רכב; נורית טואיטו מדמרי; עינת רום ממיטב דש; יעל צור ממספנות ישראל; מלי וייס מרציו.

 

אך נניח לעניות עירינו ונשוב ל-CFO בזירה הניו יורקית, שהרי לשמן התכנסנו.

 

בראש הרשימה

 

בסקטור הבנקאי האמריקאי נוכל למצוא נשים רבות בתפקידים בכירים - בפברואר 2021 תיכנס למרבה השמחה ג'יין פרייזר לתפקיד מנכ"לית סיטיגרופ, כמובן האישה הראשונה שתוביל בנק מקבוצת ששת הגדולים. אשר למנהלות כספים במגזר? כמעט שכלום. רק כמעט. והיוצאת מן הכלל היא וואחד CFOאית.

 

ג'ניפר פייפשאק (Jennifer Piepszak), מנהלת הכספים של ג'יי.פי מורגן - הבנק הגדול באמריקה בנכסים מנוהלים ובשווי שוק - מונתה לתפקיד ב-1 במאי 2019 (במקומה של מריאן לייק, ששימשה כמנהלת הכספים מ-2012). פייפשאק כיהנה בשורת תפקידים בבנק, אליו הצטרפה לראשונה כבר ב-1994 – בין היתר עמדה בראש מערך הכספים של חטיבת המשכנתאות, ובהמשך הובילה את חטיבת ההשקעות ואת חטיבת כרטיסי האשראי, הכוללת גם את הבנקאות הקמעונאית, ובנקאות העסקים הקטנים.

 

בשנים האחרונות שולבה פייפשאק בחלק העליון מאד של רשימות "הנשים החזקות-מובילות" למיניהן שהופיעו בארה"ב. חשוב הרבה יותר - היא חלק מרשימה מצומצמת מאד של המועמדים לרשת בעתיד את ג'יימי דיימון בתפקיד המנכ"ל. בהשכלתה היא בעלת תואר ראשון במדעים מאוניברסיטת Fairfield.

 

 

ג'ניפר פייפשאק, מנהלת הכספים של ג'יי.פי מורגן  ג'ניפר פייפשאק, מנהלת הכספים של ג'יי.פי מורגן צילום: jp morgan chase

 

שתי מנהלות הכספים הידועות ביותר במגזר הטכנולוגי הן רות פורת מאלפבית ואמי הוד ממיקרוסופט. עד לאחרונה ממש הן היו שלישייה, יחד עם קלי קריימר מסיסקו (Kelly Kramer), ואולם קריימר הודיעה ב-13 באוגוסט השנה על פרישתה, בתום כהונה של 5 שנים.

 

רות פורת (Ruth Porat), ילידת לונדון, החלה בשנת 2015 את כהונתה הכפולה כמנהלת הכספים של אלפבית ושל החברה הבת גוגל. היא גויסה לחברה ממורגן סטנלי, שם כיהנה באותו תפקיד וכסגנית נשיא מינואר 2010 עד למאי 2015.

 

פורת החלה את הקריירה שלה במורגן סטנלי בשנת 1987 ועזבה את הבנק ב-1993 לתפקיד בסמית' בארני, אך חזרה אליו שלוש שנים מאוחר יותר - מאד ועד פרישתה לטובת אלפבית עבדה בשורה של תפקידים בכירים, כולל נציגת הבנק בלונדון וראש החטיבה הטכנולוגית. בין היתר התפרסמה כבנקאית האחראית במורגן סטנלי על גיבוש חבילת האשראי המיוחדת שהצילה את אמזון של ג'ף בזוס מקריסה במשבר הדוט.קום, בשנת 2000.

 

ברשימת הנשים החזקות ביותר בעולם של פורבס לשנת 2020 דורגה פורת במקום השביעי. בהשכלתה היא בעלת תואר ראשון באומנות ובכלכלה באוניברסיטת סטאנפורד, תואר שני ביחסים תעשייתיים מבית הספר לכלכלה של לונדון (London School of Economics) ותואר שני במנהל עסקים מבית הספר הגבוה Wharton שבפנסילבניה.

 

   

רות פורת, מנהלת הכספים של אלפבית וגוגל רות פורת, מנהלת הכספים של אלפבית וגוגל צילום: בלומברג

 

 

אמי הוד (Amy E. Hood), מנהלת הכספים של מיקרוסופט משנת 2013, הגיעה כמו פורת לחברה לאחר קריירה בנקאית, במקרה שלה בגולדמן זאקס. בשונה ממנה, היא לא עברה למיקרוסופט מאגף ניהול הכספים ולא החלה את דרכה בענקית הטכנולוגית בחטיבה זו. הוד החלה את לעבוד במיקרוסופט בשנת 2002, בשלב ראשון בתפקיד בכיר במחלקת קשרי המשקיעים.

 

בהמשך עברה לחטיבת השרתים ולניהול צוות האסטרטגיה בחטיבה העסקית ובמאי 2013 הודיעה מיקרוסופט על מינוינ לתפקיד ה-CFO. את דרכה האקדמית החלה באוניברסיטת דיוק (Duke), שם קיבלה תואר ראשון בכלכלה, ולאחר מכן השלימה תואר שני במנהל עסקים בהארוורד (Harvard University).

 

פייפשאק, פורת והוד אמי הוד, יחד עם מנהלת הכספים של דיסני כריסטין מקארת'י (Christine McCarthy), משלימות 4 נשים בתפקיד זה מתוך 30 החברות הנמנות על מדד דאו ג'ונס. יתר 26 ה-CFO כולם גברים.

 

גם מקארתי הגיעה לדיסני מהסקטור הפיננסי, לאחר קריירה ממושכת ב-Bancorp, שהסתיימה בתפקיד מנהלת הכספים בשנים 2000-1997. היא הצטרפה לתפקיד בכיר בחטיבת הכספים של דיסני בשנת 2000 וחמש שנים מאוחר יותר, ביוני 2015, מונתה לתפקיד ה-CFO של ענקית המדיה והבידור האמריקאית. את הכשרתה האקדמית החלה דווקא עם תואר ראשון בביולוגיה, מ-Smith College. את התואר השני במנהל עסקים עשתה בקליפורניה, ב-UCLA.

 

 

אמי הוד, מנהלת הכספים של מיקרוסופט אמי הוד, מנהלת הכספים של מיקרוסופט צילום: AFP

 

 

מצטרפות חדשות

 

ארבעה מינויים חדשים של מנהלות כספים הוכרזו ממש בחודשים האחרונים של 2020, שניים מהם מפתיעים במידה: בחודש ספטמבר הודיעה הארלי דווידסון על מינויה של ג'ינה גווטר (Gina Goetter) למנהלת הכספים שלה; באוגוסט השנה הודיעה יצרנית הנשק הקל סמית' אנד ווסון על מינויה של דינה מקפרסון (Deana L. McPherson) לתפקיד זהה.

 

גווטר, האישה הראשונה שמובילה את חטיבת הכספים של יצרנית האופנועים האמריקאית, מגיעה לחברה הנמצאת במשבר מתמשך עמוק, עם ניסיון ארוך של תפקידים ברמות שונות בתחום הכספים בג'נרל מילס ובחברות נוספות.

 

המשרה האחרונה שלה היתה מנהלת הכספים בחטיבת המזון של קבוצת טייסון פודס (Tyson Foods). בהשכלתה היא בעלת תואר ראשון בפיננסים ובכלכלה מאוניברסיטת וויסקונסין (University of Wisconsin – La Crosse) ותואר שני בפיננסים ובשיווק מבוסטון קולג' (Boston College).

 

ג'ינה גווטר, מנהלת הכספים של הארלי דווידסון ג'ינה גווטר, מנהלת הכספים של הארלי דווידסון צילום: Harley Davidson

 

 

מקפרסון הצטרפה לחטיבת הכספים של סמית אנד ווסון ביוני 2007 וקודמה בהמשך לסגנית הנשיא לעניינים פיננסים ותאגידיים. מ-2017 עמדה בראש מערכת החשבונאות של החברה ועתה כאמור הפכה למנהלת הכספים שלה.

 

בהכשרתה היא רואת חשבון, ואת דרכה העסקית החלה בפירמת דלויט, לאחר שהשלימה את התואר בחשבונאות (BBA) באוניברסיטת מסצ'וסטס (University of Massachusetts).

 

 

דינה מקפרסון, מנהלת הכספים של סמית' אנד ווסון דינה מקפרסון, מנהלת הכספים של סמית' אנד ווסון צילום: Smith and Wesson

 

באוקטובר 2020 הכריזה רשת הפיצה פאפה ג'ון על מינוי מנהלת כספים חדשה משלו, אן גויגנו (Ann Gugino). גוינגו מגיעה לפאפה ג'ון מענקית הקמעונאות האמריקאית טארגט, שם כיהנה בתפקידה האחרון כסגנית הנשיא לענייני תכנון פיננסי – לפני כן עבדה 18 שנים בספקית הציוד הרפואי Patterson Companies, בשנים האחרונות כ-CFO של הקבוצה.

 

בחודש נובמבר יצאה לולולמון בהכרזה על מינויה של מייגן פרנק (Meghan Frank) ל-CFO החדשה שלה. פרנק הצטרפה ליצרנית בגדי ההתעמלות והיוגה בשנת 2016, לתפקיד סגנית נשיא לעניינים פיננסיים, לאחר קריירה של 20 שנת בסקטור הקמעונאי. היא בעלת תואר ראשון מ-Colgate University.

 

ומהמינויים הטריים למנהלת הכספים הוותיקה של אסתי לאודר , טרייסי דיוויס (Tracey Travis), שכהונתה החלה ב-2012. היא גויסה על ידי אסתי לאודר לאחר ששימשה במשך 7 שנים בתפקיד המקביל במתחרה ראלף לורן. דיוויס בעלת תואר ראשון בהנדסה תעשייתית מאוניברסיטת פיטסבורג (University of Pittsburgh) - העבודה הראשונה שלה אכן היתה כמהנדסת בג'נרל מוטורס - ובעלת תואר שני במנהל עסקים מקולומביה (Columbia University).

 

 

טרייסי דיוויס, מנהלת הכספים באסתי לאודר טרייסי דיוויס, מנהלת הכספים באסתי לאודר צילום: Estee Lauder Companies

 

 

מנהלות הכספים במגזר הטכנולוגיה

 

מעבר לפורת והוד שכבר הוזכרו, ומנהלת הכספים הפורשת של סיסקו, יש עוד כמה וכמה CFO מובילות בסקטור הטכנולוגי, חלקן של כמה מהחברות היותר מסוקרות בשוק – בראשן קולט קרס (Colette Kress) מענקית השבבים -Nvidia.  

 

קרס, המכהנת גם כסגנית נשיא ב-Nvidia, הצטרפה לחברה בשלב הצמיחה המאד מוקדם שלה, בשנת 2013, ולאחר 25 שנים בתפקידים פיננסיים בסקטור הטכנולוגי. לפני הצטרפותה כיהנה שלוש שנים כסגנית נשיא בסיסקו וקודם לכן עבדה 13 שנים במיקרוסופט, בין היתר כמנהלת הכספים של חטיבת השרתים.

 

את השלב המוקדם עוד יותר של הקריירה עשתה במערכת הכספים של חברת השבבים טקסס אינסטרומנטס. בהשכלתה האקדמית קרס היא בעלת תואר ראשון בפיננסים מאוניברסיטת אריזונה (University of Arizona) ותואר שני במנהל עסקים מ-Southern Methodist University.

 

 

קולט קרס, מנהלת הכספים של Nvidia קולט קרס, מנהלת הכספים של Nvidia צילום: Nvidia

 

 

גם בחברה שהפכה ללהיט הגדול של 2020, או אם תרצו של משבר הקורונה, תמצאו אישה שמנהלת את ענייניה הכספיים. הכירו את קלי סטקלברג (Kelly Steckelberg), מנהלת הכספים הראשית של Zoom מנובמבר 2017.

 

כמו קרס ב-Nvidia, גם סטקלברג הגיעה לזום לאחר קריירה ארוכה ושורת תפקידים פיננסיים בחברות טכנולוגיה, כולל בסיסקו.

 

לפני שהצטרפה ל-Zoom כיהנה כמנכ"לית אפליקציית ההיכרויות Zoosk. את הכשרתה האקדמית בחשבונאות וכך גם את התואר השני בתחום עשתה סטקלברג ב- University of Texas at Austin ובשלב מוקדם של הקריירה עבדה בענקית החשבונאות KPMG.

 

 

קלי סטקלברג, מנהלת הכספים של Zoom קלי סטקלברג, מנהלת הכספים של Zoom צילום: zoom

 

 

נעבור לענקית הפינטק אינטואיט (Intuit), חברת תוכנות הניהול הפיננסי והחשבונאי האמריקאית, שם מכהנת כ-CFO מישל קלטארבאק (Michelle Clatterbuck). קלאטרבק עברה שורה של תפקידים בתוך החברה, אליה הגיעה בשנת 2003, עד למינויה כמנהלת הכספים הראשית בתחילת 2018.

 

הדרך לאינטואיט עברה בשלבים מוקדמים בפירמת היעוץ The Barrington Consulting ובהמשך במשרות ניהול פיננסיות בתאגיד הענק ג'נרל אלקטריק. את צעדיה הראשונים עשתה שנים מוקדם יותר באוניברסיטת וירג'יניה (University of Vir), שם קיבלה תואר ראשון בלימודי סחר עם התמחות בפיננסים.

 

ומענקית התוכנה האמריקאית לענקית הסינית הגדולה עוד יותר, קבוצת JD.Com, הנסחרת בנאסד"ק בשווי של 138 מיליארד דולר, ושמינתה ממש ביוני השנה את סנדי רן שו ל-CFO שלה (Sandy Ran Xu).

 

קידומה של רן שו בקבוצה הסינית היה מהיר מאד. היא הגיעה לחברה ב-2018 לאחר 20 שנה בפירמת החשבונאות הגלובאלית PricewaterhouseCoopers, בתחילה במוקד בסין, שבו שותפה PwC עם Zhong Tian ובהמשך במרכז הקבוצה בסאן חוזה שבקליפורניה.

 

את הכשרתה האקדמית עשתה באוניברסיטת פקינג שבייג'ינג (Peking University), שם למדה לתואר ראשון עם התמחויות ראשיות במדעי הנתונים (information science) ובכלכלה.

 

עם הגעתה ל- JD.Com בשנת 2018 מונתה לסגנית נשיא לעניינים פיננסים, ותוך פחות משנתיים, בינואר 2020, קודמה לתפקיד סגנית נשיא בכירה, באותו תחום. חצי שנת כהונה הספיקה והיא קיבלה באמצע השנה את משרת מנהלת הכספים הראשית. 

 

 

סנדי רן שו, מנהלת הכספים ב-JD.Com סנדי רן שו, מנהלת הכספים ב-JD.Com צילום: JD.com

 

ה"ישראליות" של וול סטריט

 

זהו הרגע הנכון לזווית הישראלית, ולכבוד המגיע לשתיים מהחברות המובילות שלנו בסקטור, צ'ק פוינט עם מנהלת הכספים טל פיין (Tal Payne) ונייס הדואלית עם מנהלת הכספים בת' גספיץ' (Beth Gaspich).

 

פיין מונתה לתפקיד ה-CFO עם הצטרפותה לצ'ק פוינט בשנת 2008, והחל מ-2015 היא מכהנת גם כמנהל הפיננסים והפיתוח הראשית של החברה.

 

קודם להצטרפותה כיהנה במשך 5 שנים בתפקיד זהה של מנהלת הכספים בחברת הלווינים הישראלית גילת. את הקריירה שלה החלה בפירמת ראיית החשבון הענקית PricewaterhouseCoopers – את התואר הראשון בכלכלה וחשבונאות ואת התואר השני במנהל עסקים קיבלה מאוניברסיטת תל אביב.

 

טל פיין, מנהלת הכספים של צ'ק פוינט טל פיין, מנהלת הכספים של צ'ק פוינט צילום: אילן ספרא

 

 

גספיץ' הגיעה לנייס ב-2011, בשלב זה לטובת ניהול הכספים בחטיבת אבטחת המידע ומניעת ההונאות Actimize. באוקטובר 2016 מונתה ל-CFO של הקבוצה כולה.

 

לפני שהגיע לנייס כיהנה כ-CFO בחברת התוכנה הפרטית Archive Systems ובשלב מוקדם יותר כסגנית הנשיא לענייני פיננסים בחברת תוכנת הענן לניהול סיכונים RiskMetrics, שם היתה חלק מקבוצת המייסדים.

 

את הקריירה שלה פתחה עם תואר ראשון בחשבונאות מאוניברסיטת מיזורי (University of Missouri), ולאחר מכן הועסקה בג'יי.פי מורגן ובפירמת ראיית החשבון PricewaterhouseCoopers .

 

 

בת' גספיץ', מנהלת הכספים בנייס בת' גספיץ', מנהלת הכספים בנייס צילום: Nice

 

 

מספרים וחופשות

 

רגע לפני סיום, וברוח התקווה לימים טובים יותר של חופשים וטיולים ומסעות, נזכיר כאן שתיים מהמנהלות הבכירות בתעשיית התיירות. הראשונה - קת'לין ('ליני') אוברג (Kathleen K. Oberg, Leeny), מנהלת הכספים של מריוט, קבוצת המלונאות הגדולה בעולם.

 

אוברג הצטרפה למריוט כבר ב-1999 לאחר תפקידים במוסדות פיננסים שונים (בהם גולדמן זאקס וסאלי מיי), ומוקדם יותר תואר ראשון בניהול בסטאנפורד (Stanford) ותואר שני במנהל עסקים ב- University of Virginia.

 

היא התקדמה במעלה סולם התפקידים בענקית המלונאות, כמעט עד לרמה הבכירה ביותר, עד שגויסה ב-2013 על ידי הרשת המתחרה ריץ-קרלטון לתפקיד הCFO שלה. במריוט התעשתו מהר למדי, פעלו להשבתה "הביתה" ובינואר 2016 מונתה ל-CFO של כל קבוצת מריוט.

 

 

ק'תלין אוברג, מנהלת הכספים של קבוצת מריוט ק'תלין אוברג, מנהלת הכספים של קבוצת מריוט צילום: Marriott International

 

ומבתי מלון למעצמת התיירות אונליין טריפ.קום, שאת חטיבת הכספים שלה מנהלת ממאי 2016 סינדי שיאופן וונג (Cindy Xiaofan Wang).

 

שיאופנג החלה את דרכה בחברה עוד בימיה הראשונים, בשנת 2001, ועברה בה תפקידים שונים, תוך שהקבוצה עצמה מתפתחת למעמדה היום, כספקית שירותי התיירות אונליין מהגדולות בסין.

 

בשלב מוקדם יותר של הקריירה, לאחר שהשלימה תואר ראשון בחשבונאות באוניברסיטת Shanghai Jiao Tong, עבדה שיאופן וונג בשלוחה הסינית של PwC (פירמת PricewaterhouseCoopers Zhong Tian). בהמשך השלימה לימודי תואר שני במנהל עסקים ב-MIT בארה"ב (Massachusetts Institute of Technology). 

 

 עת סיום, ובקשת מחילה בפני אלה שלא הוזכרו כאן, מפאת קוצר היריעה (הארוכה למדי). ותקווה לרבות שעוד יבואו ויזכו לתהילה. מי יודע, אולי הן אלה שיצליחו לשנות את הכשלים הקיימים בעולם העדיין גברי וכוחני מאד של וול סטריט.

 

סינדי שיאופן וונג, מנהלת הכספים של Trip.com סינדי שיאופן וונג, מנהלת הכספים של Trip.com צילום: Trip.com

 

x