$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

איחוד האמירויות אוסרת לייבא עופות וביצים מחלק ממדינות אירופה

האיסור החדש כולל ייבוא של כל מיני הציפורים, עופות נוי, אפרוחים, ביצים ותוצרי לוואי מהולנד, מגרמניה ואזורים מסוימים ברוסיה. וגם - מספר הסניפים של חברות זרות באמירויות גדל לכ -3,100 בסוף המחצית הראשונה של נובמבר ופרויקט מגורים באי יאס נמכר תוך 4 שעות

דורון פסקין 13:1122.11.20

מדינת האמירויות אוסרת יבוא עופות וביצים מחלק ממדינות אירופה

מדינת איחוד האמירויות הטילה איסור על יבוא ציפורים ומוצרי עופות ממספר מדינות אירופאיות בעקבות התפרצות נגיף. המשרד לשינויי אקלים ואיכות הסביבה באבו דאבי החל לאכוף את המגבלות לגבי אזורים שרשמו עלייה במקרי שפעת העופות בנובמבר.

 

האיסור החדש כולל ייבוא של כל מיני הציפורים, עופות נוי, אפרוחים, ביצים ותוצרי לוואי מהולנד, מגרמניה ואזורים מסוימים ברוסיה. ייבוא בשר עופות וביצי שולחן ממספר אזורים בבריטניה נאסר גם הוא כחלק מאמצעי הבטיחות.

 

ייבוא בשר עופות וביצי שולחן ממספר אזורים בבריטניה נאסר גם הוא ייבוא בשר עופות וביצי שולחן ממספר אזורים בבריטניה נאסר גם הוא צילום: איי אף פי

 

 

אפקט החיסון: הרווח השבועי בבורסות דובאי ואבו דאבי - 3.5 מיליארד דולר

שוקי המניות באמירויות רשמו בשבוע שעבר רווחים בשווי כולל של כ-3.5 מיליארד דולר. המגמה החיובית היא תוצאה של מספר גורמים ובהם: סיום מרתון הצגת הדוחות הרבעוניים של החברות שהיו חיוביים מהצפוי וכן החדשות האופטימיות על חיסונים צפויים נגד נגיף "קוביד 19". רכישות מוגברות נרשמו בעיקר מצד משקיעים זרים ומוסדיים. מניות הנדל"ן עמדו בראש סולם הביקושים לאחר דוחות חיוביים של החברות המובילות וכן אופטימיות לגבי מימוש פרויקטים והשקעות בהם במקביל לקיומה של תערוכת "סיטיסקייפ דובאי".

 

שוק דובאי עלה בשבוע שעבר ב -2.35% והגיע ל -2,316.11 נקודות, עם עליות שנרשמו במניות הבנקים, הנדל"ן, ההשקעות, התחבורה, התקשורת, הסחורות והשירותים. השוק באבו דאבי רשם עלייה של 1.19% והסתכם ב -4,913.71 נקודות, בתמיכת מניות הבנקים, הנדל"ן, הביטוח, האנרגיה, התעשייה, הסחורות והשירותים.

 

 צילום: twitter @sosoooo201911

 

גידול במספר החברות הזרות בשוק האמירותי

מספר הסניפים של חברות זרות ומפרציות באיחוד האמירויות גדל לכ -3,100 בסוף המחצית הראשונה של נובמבר 2020. מדובר בגידול של 300 סניפים וצמיחה של 10.7% לעומת המספר הכולל באוגוסט האחרון.

 

לפי גורמים באמירויות, הגידול המשמעותי בסניפי החברות הזרות במהלך החודשיים האחרונים מעיד על תחילת החזרה לפעילות מחדש של החברות בעקבות משבר קורונה.

 

ענפי היבוא המובילים של בחריין בחודש אוקטובר

לפי נתונים רשמיים, במהלך חודש אוקטובר 2020, שווי היבוא הבחרייני הכולל של סחורות הסתכם בכ-967 מיליון דולר לעומת 1.126 מיליארד דולר באותו החודש של שנת 2019, ירידה של 14%. עשר המדינות המובילות שלטו ב-68% מסך היקף הייבוא של בחריין בחודש שעבר. לפי הנתונים; סין היא מקור היבוא המוביל עם כ-138 מיליון דולר, אחריה סעודיה עם כ-77 מיליון דולר ואר"הבבמקום השלישי עם שווי יבוא של 76 מיליון דולר.

 

תחמוצת האלומיניום מובילה את רשימת הסחורות המיובאות עם קרוב ל-77 מיליון דולר, עפרות ברזל עם 58 מיליון דולר), ורכבי ג'יפ בשווי של כ-48 מיליון דולר.

 

נמל מינה סאלמן נמל מינה סאלמן צילום: Aldar Proprerties

  

פרויקט מגורים באי יאס נמכר תוך 4 שעות

חברת "אלדאר נכסים" (Aldar) הודיעה כי פרויקט "נויה" Noya, קהילת המגורים שלה בלב האי יאס, נמכר תוך ארבע שעות ביום הראשון להשקתו לציבור. המכירות הסתכמו בכ-270 מיליון. הפרויקט הממוקם באזור השקעות כולל פיתוח 510 יחידות דיור.

 

הליך מכירת "נויה" היה פתוח ללקוחות מכל הלאומים. בסופו של דבר 60% מהרוכשים היו אזרחי איחוד האמירויות ו- 40% אזרחים זרים. לפי אלדאר, נויה משכה קהל לקוחות צעיר כש- 50% מהקונים הם מתחת לגיל 45 ו -20% מתחת לגיל 30. נשים היוו 25% מסך כל הרכישות.

 

המחיר ההתחלתי של נכס בפרויקט עומד על כ-400 אלף דולר. בניית "נויה" אמורה להתחיל ברבעון השני של שנת 2021, כשתחילת המסירות מתוכננת לרבעון השני של שנת 2023.

 

פרויט מגורים נויה אי יאס פרויט מגורים נויה אי יאס צילום: Aldar Proprerties

 

זינוק של 200% במכירות במהלך יום הרווקים באמירויות

עלי אקספרס דיווחה בסוף השבוע כי רשמה זינוק של עד 200% במכירות מוצרים מסוימים באיחוד האמירויות במהלך "יום הרווקים" שצוין ב-11 בחודש נובמבר. לפי החברה, מכירות שואבי האבק, מכשירי ניקוי השיניים האלקטרוניים, מכונות הקפה ומכשירים לשיער גדלו ב -200% בהשוואה לשנה שעברה. עלי אקספרס הוסיפה נרשמה עלייה חדה במכירות בהשוואה לשנה שעברה, במיוחד בכל הקטגוריות של מכשירי חשמל ביתיים, לגביהם נרשמה צמיחה של כ -150% מערך המכירות בהשוואה לתקופה המקבילה בשנת 2019.

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד MENA בעריכת דורון פסקין

x