$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

למרות החיסון: האמירויות מאריכה את תוקף תוכנית הסיוע הכלכלית

הבנק המרכזי של איחוד האמירויות האריך את תוכנית התמיכה הכלכלית הממוקדת שלו בחצי שנה, מה-1 בינואר עד ל-30 ביוני 2021, כדי להמשיך לסייע לעסקים להתמודד עם השלכות מגפת הקורונה. כחלק מהתוכנית, בנקים וחברות פיננסים יוכלו להציע הלוואות מותאמות ללקוחות שנפגעו מהמגפה; הבנק יאריך גם את התוכנית "הלוואה בעלות אפס" בשווי 13.6 מיליארד דולר

דורון פסקין 13:3917.11.20

למרות החיסון: האמירויות מאריכה את תוקף תוכנית הסיוע הכלכלית

הבנק המרכזי של איחוד האמירויות האריך את "תוכנית התמיכה הכלכלית הממוקדת שלו" (TESS) בחצי שנה נוספת עד לתאריך 30 ביוני 2021 כדי להמשיך לסייע לעסקים להתמודד עם השלכות מגפת הקורונה.

 

 

החל מה-1 בינואר 2021, בנקים וחברות פיננסים המשתתפים בתוכנית יוכלו להציע הלוואות חדשות ללקוחות שנפגעו מהמגפה במסגרת התנאים וההגבלות החלים שנקבעו בתוכנית. בהתאם לתנאי ההארכה, הבנק המרכזי יאריך גם את משך תוכנית "הלוואה בעלות אפס" בשווי של 50 מיליארד דרהם (13.6 מיליארד דולר), שבאה לקראת לקוחות הבנקאות הקמעונאית והעסקית ומאפשר לבנקים ניהול נזילות באמצעות מימון בעלות אפסית.

 

הבנק המרכזי באיחוד האמירויות הבנק המרכזי באיחוד האמירויות צילום: fintechabudhabi

 

המקצועות המבוקשים ביותר באיחוד האמירויות

סקר חדש מעלה כי יועצי משאבי אנוש, מנהלים משפטיים, אנליסטים פיננסיים ועסקיים כמו גם מנהלים בכירים הן המשרות המבוקשות ביותר כיום באיחוד האמירויות. מכיוון שתזרים האשראי ותכנון פיננסי הם מרכיבים מרכזיים להישרדות עסקית בימים אלה של משבר קורונה, רוב המשרות המבוקשות בענף החשבונאות והפיננסים הן לתפקידים בכירים.

 

בתחום השירותים הפיננסיים הביקוש למנהלים בתחום ההשקעות הפרטיות והמסחר יגדל בחודשים הקרובים כאשר הפעילות הכלכלית צפויה להתעצם, כך לפי המחקר. מנהל בכיר בתחום הפיננסים יכול להשתכר עד 458,000 דולר בשנה. הטכנולוגיה היא גם אחד המגזרים החמים ביותר מבחינת גיוסי כוח אדם, כאשר חברות רבות יותר ויותר עוברות טרנספורמציה דיגיטלית. התפקידים המבוקשים ביותר יהיו אלה המתמקדים באבטחת סייבר ובניתוח נתונים. אנשי מקצוע בכירים בקטגוריה זו יכולים לצפות להשתכר בין 166,000 דולר ל-320,000 דולר בשנה.

 

 

סחר החוץ של האמירויות בפנינים ואבנים יקרות – בשווי של כ-42 מיליארד דולר בחצי שנה

במהלך המחצית הראשונה של השנה, הגיע השווי הכולל של המסחר האמירתי בפנינים, אבנים יקרות ומתכות יקרות ומוצריהם לכ-42 מיליארד דולר ובמשקל של 9,216 טון. התפלגות הסחר הייתה כלהלן: כ-22 מיליארד דולר יבוא, כ-14 מיליארד דולר יצוא והייצוא מחדש הגיע ל-5 מיליארד דולר, במשקל 2,506 טון.

 

סחר החוץ של אבו דאבי בפנינים, אבנים יקרות ומתכות יקרות רשם במהלך חמשת החודשים הראשונים של השנה הנוכחית עלייה של 25.7% לעומת התקופה המקבילה אשתקד והסתכם בכ-2.4 מיליארד דולר.

 

חנות תכשיטים בריאד חנות תכשיטים בריאד צילום: רויטרס

 

 

אבו דאבי תשתמש ברחפנים לשתילת אלפי זרעי מנגרובים

"רשות הסביבה של אבו דאבי" תשתמש ברחפנים לשתילת מנגרובים חדשים לאורך החוף המערבי של האמירות. הרשות פועלת ביחד עם אנגי Engie,  ענקית האנרגיה הצרפתית על שיקום בתי הגידול של המנגרובים ליד מפעל החברה במירפה, שנמצאת כ-90 דקות נסיעה מערבית למרכז עיר הבירה.

 

הרחפנים יוצרו במיוחד עבור שתילת אלפי זרעי מנגרובים באזור ולניטור צמיחתם לשנה הבאה. באמירויות מעריכים כי הרחפנים יוכלו לשתול לפחות 4,000 זרעי מנגרובים עד דצמבר. מומחים יפקחו על רמות אגירת הפחמן וכן על המערכת האקולוגית שהאזור מספק לבעלי חיים וחרקים באזור.

 

רחפנים באבו דאבי של חברת אנג'י רחפנים באבו דאבי של חברת אנג'י צילום: uaenews

 

 

חברת אמירייטס תסייע בהפצת החיסון של פייזר

חברת התעופה הלאומית של דובאי "אמירייטס" הודיעה כי היא משתפת פעולה עם חברות תרופות בינלאומיות, כולל חברת "פייזר", בכדי לעמוד באתגרים הלוגיסטיים של הפצת חיסוני נגיף קורונה. נשיא חברת התעופה, טים קלארק, אמר בראיון כי תעשיית התעופה מנסה למצוא שיטות עבודה מומלצות הכוללות גם רשתות אספקה של צד שלישי כדי להבטיח שחיסונים יגיעו לשווקים הזקוקים להם ביותר בכל רחבי העולם.

 

קלארק הוסיף כי "הלוגיסטיקה של הפצת חיסון זה נוכח תנאי המשלוח שלו תהווה אתגר לתעשייה". לדבריו, אמירייטס תנסה להעביר את החיסון של פייזר במכלים שתוכננו במיוחד לצורך זה במטוסי החברה ולשמור אותו באותה הצורה בנקודת החלוקה. קלארק הדגיש כי לחברה יש מקררים, מכולות בהקפאה ובקרה לוגיסטית להעברת החיסונים לאזורים שונים בעולם, "היכן שחברות אחרות לא יכולות להגיע".

 

 

מטוסים של אמירייטס מטוסים של אמירייטס צילום: Emirates

 

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת www.concordmena.com בעריכת דורון פסקין

x