$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

בחריין - בין הראשונות בעולם לקבל את החיסון של פייזר

הממלכה תהיה בין המדינות הראשונות בעולם לקבל חיסון , לאחר שחתמה באוגוסט הסכמים עם פייזר וחברות נוספות; קרן הטכנולוגיה של סופטבנק שוקלת מעבר לאבו דאבי; ממשלת האמירויות לא מתכוונת להעלות את המע"מ ומערכת תחבורה תבונית חדשה נחנכה בדובאי

דורון פסקין 12:5911.11.20

בחריין צפויה לקבל חיסונים נגד קורונה מתוצרת פייזר

ד"ר מנאף אל קחטאני, חבר בוועדה למלחמה בקורונה בבחריין, הצהיר כי הממלכה תהיה בין המדינות הראשונות בעולם לקבל חיסון כנגד הנגיף. החיסונים יינתנו לתושבי הממלכה מיד כשיאושר על ידי הרשות הלאומית לבריאות בבחריין וארגוני הבריאות הבינלאומיים, הדגיש אל-קחטאני.

 

לדבריו, בחריין חתמה במהלך אוגוסט הסכמים לרכוש יותר ממיליון מנות של חיסונים שפותחו על ידי פייזר, חברת AstraZeneca הבריטית וסינופארם Sinopharm הסינית. בחריין, בשיתוף עם איחוד האמירויות, אף השתתפה בניסוי הקליני שלב 3 לחיסון הפוטנציאלי שפותח על ידי Sinopharm.

 

ד"ר אל-קחטאני הוסיף שבחריין נמצאת בקשר רציף עם עוד מפתחות פוטנציאליות של החיסון.   

החיסון של פייזר. בחריין בין הראשונות לקבל אותו החיסון של פייזר. בחריין בין הראשונות לקבל אותו צילום: רויטרס

 

קרן הטכנולוגיה של סופטבנק שוקלת מעבר לאבו דאבי

קרן הטכנולוגיה של סופטבנק "ויז'ן" שוקלת לעבור מלונדון לאבו דאבי. דיונים בנושא מתנהלים כבר מספר שבועות, כך לפי התקשורת המערבית והערבית. לפי הדיווחים, השיקול המרכזי למעבר של קרן הטכנולוגיה הגדולה בעולם הוא להיות קרוב יותר לאחת המשקיעות הגדולות בקרן מובאדלה, שהזרימה לויז'ן 15 מיליארד דולר. שיקול נוסף הוא תשלום מיסים נמוך יותר באמירות בהשוואה לבריטניה, שם המס על חברות עומד על 19% בעוד באבו דאבי הן פטורות ממס למעט חריגים. ויז'ן פתחה את משרדיה בבירה האנגלית במהלך 2016.  

מטה קרן ויז'ן של סופטבנק בלונדון.  בקרוב באמירויות מטה קרן ויז'ן של סופטבנק בלונדון. בקרוב באמירויות צילום: בלומברג

 

ממשלת האמירויות לא מתכוונת להעלות את המע"מ

ההכנסות ממיסים באמירויות במהלך שנת 2019 הסתכמו ב- 8.4 מיליארד דולר, לעומת קרוב ל-8 מיליארד דולר בשנת 2018, כך דיווח אתמול משרד האוצר באבו דאבי.

 

ההכנסות ממע"מ במהלך שמונת החודשים הראשונים של שנת 2020 הגיעו ל-3.15 מיליארד דולר. בניגוד לשמועות שנפוצו באחרונה, המשרד הדגיש כי ממשלת האמירויות אינה מתכננת להעלות את המע"מ שעומד היום על 5%. לפי הודעת המשרד, 30% מהכנסות המע"מ יופנו לממשלה הפדרלית והשאר יחולקו בין ממשלות האמירויות.

 

מערכת תחבורה תבונית חדשה נחנכה בדובאי

שיח' מוחמד בן ראשד אל מכתום, ראש ממשלת איחוד האמירויות ושליט דובאי, חנך אתמול את "מרכז מערכות התחבורה התבונית של דובאי" בו הושקעו כ-160 מיליון דולר.

 

המרכז הוקם על ידי רשות הכבישים והתחבורה של האמירות (RTA) ומשתמש בטכנולוגיה מתקדמת כדי להקל על הניידות ברחבי דובאי. מערכות תחבורה תבוניות יכסו מעתה 60% מרשת הכבישים באמירות, לעומת 11% בעבר. המרכז החדש ישפר גם את זמן הגילוי של תאונות דרכים וחיזוי עומסים, ויקל על מתן מענה מהיר למצבים אלה. 

 

ראש ממשלת האמירויות חונך את מערכת בקרת התנועה החדשה בדובאי ראש ממשלת האמירויות חונך את מערכת בקרת התנועה החדשה בדובאי צילום: RTA

 

אבו דאבי: תמריצים ממשלתיים לחברות חקלאיות

משרד ההשקעות של אבו דאבי, ADIO, הודיע אתמול על שותפויות עם שלוש חברות שיזכו בתמריצים פיננסיים ולא פיננסיים בהיקף כולל של 41 מיליון דולר. המחקר והטכנולוגיות שפותחו על ידי חברות אלה צפויות להרחיב את היכולות הקיימות באקוסיסטם של אבו דאבי בתחום AgTech ויסייעו לה להתמודד עם האתגרים העולמיים בתחום ביטחון המזון, כך מסר המשרד.

 

השותפויות החדשות הן חלק מתוכנית התמריצים בתחום ה- AgTech, שהוקמה תחת יוזמת האקסלרטור של אבו דאבי הנקראת "מחר 21". תוכנית זו פתוחה לחברות AgTech מקומיות ובינלאומיות כאחד.

 

האזור החופשי של ג'בל עלי רשם צמיחה משמעותית בתחום הפלדה

נמל ג'בל עלי, נמל הדגל של חברת World DP טיפל בלמעלה מחמישה מיליון טונות של מתכות, פלדה וחומרי בנייה בשנת 2019. בממוצע, הנמל טיפל בכ -4.5 מיליון TEU בין השנים 2010 ל 2019, קרי כמיליארד טון עד 2019. כמו כן, מעל 50 מיליון טון מטען כללי טופלו משנת 2010 עד 2019.

 

 

אזור הסחר החופשי Jafza בנמל ג'בל עלי אזור הסחר החופשי Jafza בנמל ג'בל עלי צילום: Jafza

 

בנוסף, האזור החופשי של ג'בל עלי, JAFZA, רשם צמיחה משמעותית בתחום הפלדה, המתכת והבנייה בשנת 2019 והניב כ-3.8 מיליארד דולר.

בתחום היבוא הסחורות הבולטות ביותר בג'בל עלי היו ברזל ופלדה, עץ, גופרית מלח, אבנים, זכוכית ואלומיניום, ובתחום היצוא ברזל ופלדה, אלומיניום, נחושת, עופרת, גופרית, מלח ואבנים.

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת Concord MENA בעריכת דורון פסקין

 

x