$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

עכשיו במבצע: להקים משרד בדובאי בתוך חמישה ימי עסקים

האזור החופשי בעיר השייך לממשלה ומתמקד בסחורות ובפרויקטים - ה-DMCC, מנסה למשוך חברות בינלאומיות ומציע להן להקים משרד בעיר באופן קל ומהיר במיוחד, עם תקופת ניסיון בחינם למשל 6 חודשים. ללא עמלות מראש, עסקים יכולים לבדוק את האקוסיסטם של השוק דובאי מבלי לבצע השקעות ראשוניות

דורון פסקין 13:0126.10.20

עכשיו במבצע: להקים משרד בדובאי בתוך חמישה ימי עסקים

DMCC – האזור החופשי בדובאי השייך לממשלה ומתמקד בסחורות ובפרויקטים – מנסה למשוך חברות מכל העולם, באמצעות הצעה חדשה. בהודעה מאתמול, הציע DMCC לחברות בינלאומיות אפשרות להקים נציגות תוך פחות מחמישה ימי עבודה עם תקופת ניסיון בחינם למשך 6 חודשים.

 

ללא עמלות מראש, עסקים יכולים לבדוק את האקוסיסטם של השוק דובאי מבלי לבצע השקעות ראשוניות. לפי ראשי האזור, החברות צפויות ליהנות באופן מידי ממיקומה הגיאוגרפי האסטרטגי של האמירות ומרשת לוגיסטית ענפה המספקת שער כניסה לאזור.

אזור הסחר החופשי DMCC בדובאי אזור הסחר החופשי DMCC בדובאי צילום: arabianbusiness

 

תהליך הרישום הוא דיגיטלי לחלוטין ומספק פתרונות חכמים המאפשרים לחברות גישה למגוון השירותים העסקיים של DMCC מכל מכשיר, בכל זמן ובכל מקום. עסקים ייהנו גם מדרישות רישום פשוטות (למשל אין דרישה לפתיחת חשבון בנק), אפשרות להגיש בקשה לוויזת שהייה יחד עם בני משפחה, גישה למתקני DMCC, והאפשרות ליצור קשר עם חברות אחרות ב- DMCC דרך פלטפורמות דיגיטליות. המבצע בתוקף עד ל-31 בדצמבר 2020.

 

 

בוני המפרץ: מזכר הבנות באבו דאבי לפרויקטים בשווי 8.2 מיליארד דולר

חברת הנדל"ן מאבו דאבי "אלדאר פרופרטיז" (Aldar Properties) תהיה אחראית על ניהול ופיתוח פרויקטים בשווי 8.2 מיליארד דולר באמירות וזאת כחלק מהסכם עם הממשלה. אלדאר חתמה אתמול על מזכר הבנות עם חברת האחזקות של אבו דאבי ADQ לגבי פרויקטים כגון "העיר ריאד" (Riyadh City), פיתוח בניאס צפון (Baniyas North) ואחרים באל-עין (Al Ain) ובאל-דאפרא (Al Dhafra).

 

אלדאר תפקח גם על פרויקטים של חברת מוסנאדה (Musanada), במגזרי החינוך, שירותי בריאות, תשתיות, שירותים חברתיים וניהול מתקנים. מוסנאדה מספקת שירותי תמיכה לגופים ממשלתיים באבו דאבי.  

 

 

סימני התאוששות: ענקית הנמלים מהאמירויות מדווחת על עלייה בפעילות

חברת הענק מהאמירויות DP World טיפלה ב -18.3 מיליון TEU (מכולות) באמצעות מסופי המכולות אותם היא מפעילה ברחבי העולם, וזאת במהלך הרבעון השלישי של שנת 2020. מדובר בגידול של 3.1% על בסיס שנתי בהיקף הטיפול במכולות.

 

לאורך תשעת החודשים הראשונים של השנה הנוכחית, DP World טיפלה ב -52.2 מיליון TEU, ירידה של 2.5% על בסיס דיווח שנתי, כך הודיעה החברה מדובאי, ששמה הוזכר כי מי שמתעניינת בפעילות בנמל הים של חיפה.

 

הגידול בהיקף הטיפול במטענים במהלך הרבעון השלישי הושג בזכות עלייה בפעילות בנמלים של החברה באירופה, המזרח התיכון, אפריקה ואמריקה. ביצועים חזקים במיוחד נרשמו בלונדון גייטוויי (בריטניה), ג'דה (ערב הסעודית), סוח'נה (מצרים), רוטרדם (הולנד) ואנטוורפן גייט (בלגיה). ביבשת אמריקה הצמיחה הונעה על ידי בואנוס איירס (ארגנטינה), סנטיאגו (צ'ילה) וונקובר (קנדה). ג'בל עלי (איחוד האמירויות) טיפל ב -3.4 מיליון TEU ברבעון השלישי של 2020, ירידה של 4.2% לעומת השנה שעברה.

 

 

מפעילת נמל דובאי, הענקית DP World מפעילת נמל דובאי, הענקית DP World צילום: איי פי

 

 

שמש, שמש: חברה מדובאי תבצע שלב בפרויקט סולארי גדול

חברת Ducab HV, חברת בת של קבוצת דוכאב Ducab, חברת הכבלים של דובאי, נבחרה לשמש קבלן המשנה של חברת "שנחאי אלקטריק" מסין לאספקתם ולהתקנתם של כבלי מתח גבוה לשלב 5 של "הפארק הסולארי של מוחמד בן ראשד אל מכתום" (Mohammed bin Rashid Al Maktoum Solar Park), הפארק הסולארי הגדול ביותר בעולם המבוסס על מודל יצרן כוח עצמאי (IPP).

 

שלב 5 בפרויקט יבוצע על פני שלושה אתרים בעלי יכולת של 300 מגה-וואט כל אחד ובכך הפארק הסולארי הזה יהפוך לאחד מהפארקים הסולאריים החסכוניים ביותר בעולם. ביצוע השלב הזה של דוכאב HV מגיע לאחר שהפעילה בהצלחה ובאופן מלא את מערכת 132kV של שלב 3 בפארק הסולארי של מוחמד בן ראשד.

 

הפארק הסולארי הזה הוא דוגמה לכך שהאנרגיה המתחדשת עומדת גבוה בסולם העדיפויות של ממשלת איחוד האמירויות המבקשת בשנים הקרובות לצמצם את ההסתמכות על פחמימנים ולפתח רשתות אנרגיה מגוונות יותר.

הפארק הסולארי של מוחמד בן ראשד אל מכתום הפארק הסולארי של מוחמד בן ראשד אל מכתום צילום: dewa.gov.ae

 

 

מתגוננת: בחריין מפרסמת את שווי היבוא של ציוד התגוננות מפני קורונה

נתונים סטטיסטיים רשמיים מעודכנים מצביעים על כך שבחודש ספטמבר ייבאה בחריין מסכות פנים, חומרי חיטוי, כפפות ובגדים רפואיים, בשווי של כ-1.8 מיליון דולר. על פי נתוני המכס הרשמיים, הממלכה ייבאה בתקופה האמורה כ -19 אלף טונות של מסכות כירורגיות ומסכות פנים כנגד אבק וריחות בשווי כולל של כ-265 אלף דולר.

 

היקף היבוא של סוגים שונים של חומרי חיטוי הגיע ל- 57 אלף ק"ג בשווי של כ-330 אלף דולר. שווי הבגדים והכפפות הרפואיות הסתכם בכ- 1.2 מיליון דולר עם כמות של כ- 173 אלף קילוגרמים. בנוסף יובאו מכשירי נשימה וציוד אחר במשקל 13 אלף ק"ג ובשווי של כ-13 אלף דולר.

 

סין דורגה במקום הראשון מבחינת מקורות היבוא של המסכות הרפואיות עם שווי של כ-190 אלף דולר ולאחריה בריטניה עם כ-37 אלף דולר.

 

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת קונקורד בעריכת דורון פסקין

x