$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

חדש באבו דאבי: הליך מהיר להוצאת תעודות כשרות לבתי המלון

המלונות יוסמכו בקרוב להגשת מאכלים כשרים, לאחר שהמחלקה לתרבות ותיירות יצאה בהליך אישור כשרות עבורם; בחריין רוצה למצב את עצמה כמרכז אזורי לתעשיית הפינטק; איחוד האמירויות במקום השלישי בעולם במהירות האינטרנט, ישראל במקום ה-93; והתיירות ואקספו דובאי 2021 אמורים לאושש את שוק האלקטרוניקה הצרכנית באמירות

דורון פסקין 12:5521.10.20

חדש באבו דאבי: הליך מהיר להוצאת תעודות כשרות לבתי המלון

 

מלונות באבו דאבי יוסמכו בקרוב להגשת מאכלים כשרים, לאחר שהמחלקה לתרבות ותיירות יצאה בהליך אישור כשרות במלונות הבירה. הסכם עם "הסוכנות האמירותית להסמכת כשרות" (Emirates Agency for Kosher Certification) מאפשר לתעשיית המלונות של אבו דאבי גישה לשירותי הסמכה בחינם לתקופה של 12 חודשים, עם התחלה מיידית.

 

כדי להשיג הסמכת כשרות, מתחמי המזון והמשקאות במלונות חייבים לייעד איזור במטבח מיוחד להכנת אוכל כשר בהתאם לכללי הכשרות היהודית, כך דווח בתקשורת המקומית. בתי המלון יהיו מחויבים לציין בתפריטיהם מהן המנות הכשרות. מלון Mandarin Oriental Emirates Palace הוא המלון הראשון באמירות אבו דאבי שהוסמך ככשר. כעת, עם הטמעת מערכת הסמכה חדשה וללא תמורה, מלונות אחרים ברחבי אבו דאבי צפויים ללכת בעקבותיו.  

מלון Mandarin Oriental Emirates Palace באבו דאבי מלון Mandarin Oriental Emirates Palace באבו דאבי צילום: שאטרסטוק

 

היעד הבא של בחריין: מרכז אזורי לתעשיית הפינטק

 

בחריין מיצבה עצמה במשך השנים כמרכז לבנקאות ופיננסים אזורי, ועתה היא מתאימה עצמה לרוח התקופה. הבנק המרכזי של בחריין השיק אתמול את FinHub 973, פלטפורמת הפינטק הווירטואלית הראשונה מסוגה באזור. היוזמה בשיתוף בנקים מקומיים והמועצה לפיתוח כלכלי של הממלכה.

 

הפלטפורמה החדשה מופעלת באמצעות FinX22, פלטפורמת שירותים פיננסיים פתוחה ומבוססת על ענן שפותחה על ידי פינטק גלקסי (Fintech Galaxy), חברת הפינטק למיקור המונים דיגיטלי. לפי היזמים, FinHub 973 תספק סביבה וירטואלית הכוללת ממשק תכנות יישומים (API) פתוח לשירותי בנקאות כך שיוכל לסלול את הדרך עבור חברות פינטק לשתף פעולה עם שותפים חדשים. הפלטפורמה אמורה ליצור סביבה שיתופית עבור חברות פינטק במזרח התיכון ובצפון אפריקה, וליצור שער לשוק השירותים הפיננסיים באזור.

 

הפלטפורמה תעודד הזדמנויות חדשנות במגזר, תקשר בין רגולטורים ומוסדות פיננסיים באזור לבין חברות פינטק מתפתחות ותחזק את מעמדה של בחריין כמרכז פיננסי אזורי לחדשנות, כך לפי היזמים.  

בחריין בחריין צילום: ויקיפדיה

 

אינטרנט מהיר: איחוד האמירויות במקום הראשון באזור, ישראל מאחור

 

מדינת איחוד האמירויות שמרה על מקומה השלישי בעולם, ועל המקום הראשון בעולם הערבי, במהירות ממוצעת של האינטרנט הסלולרי במהלך ספטמבר האחרון בהשוואה לחודש אוגוסט 2020; כך לפי הדירוג של אתר "Speed Test" למדידת מהירות האינטרנט, הכולל 138 מדינות ברחבי העולם.

 

לפי הדירוג העדכני, המהירות הממוצעת של האינטרנט הסלולרי באיחוד האמירויות הייתה 109.43 מגה לשנייה, סין הגיעה למקום השני במהירות של 113.35 מגה לשנייה, ודרום קוריאה דורגה במקום הראשון עם מהירות של 121 מגה לשנייה. לצורך השוואה, ישראל מדורגת במקום ה-93 עם מהירות של 22.36 מגה לשנייה.

 

קטאר מדורגת רביעית בעולם ושנייה בעולם הערבי עם מהירות של 92.85 מגה לשנייה, ואילו ערב הסעודית מדורגת במקום השביעי בעולם והשלישית בעולם הערבי עם מהירות של 76.37 מגה לשנייה.

 

איחוד האמירויות מדורגת במקום הראשון בעולם הערבי גם מבחינת מהירות האינטרנט באמצעות שירותי פס רחב עם 118.52 מגה לשנייה. דירוג זה ממקם אותה במקום ה-28 בעולם מתוך 175 מדינות, כשלא הרחק מאחוריה ישראל במקום ה-33 בעולם עם מהירות של 110.98 מגה לשנייה.

 

התיירות ואקספו דובאי 2021 יאוששו את שוק האלקטרוניקה הצרכנית

 

חברת סנהייזר (Sennheiser) במזרח התיכון צופה חידוש של הצמיחה בשוק מוצרי הצריכה האלקטרוניים באיחוד האמירויות החל מהשנה הבאה. הערכה זו מבוססת על פתיחת מגזר התיירות מחדש וקיום תערוכת אקספו 2021. 

 

אילוסטרציה של תערוכת אקספו 2020 בדובאי אילוסטרציה של תערוכת אקספו 2020 בדובאי

 

סנהייזר הוסיפה כי התפשטות נגיף הקורונה השפיעה על השוק באמירויות, אך בצורה מינורית, והצפי הוא שהשנה תסתיים בירידה קלה של 3%-2% במכירות האלקטרוניקה הצרכנית. סנהייזר טוענת כי היא מרגישה בשינוי המגמה החל מהחודש שעבר, אז החלו המכירות באמירויות להתאושש.

 

מהשפעות הקורונה: אחד מכל 5 עסקים באמירויות הקפיא משכורות

 

קרוב ל-20% מהעסקים הפועלים באיחוד האמירויות הקפיאו את המשכורות לעובדים, בעוד ש-30% "מתכננים" לצמצם את מצבת כוח האדם שלהם; כך על פי הסקר השנתי שערכה חברת הייעוץ מרסר (Mercer). עוד עולה מהסקר, כי 17% מהחברות עיכבו את העלאות השכר המובטחות לשנת 2020 לאחר פרוץ המגפה, לתקופה של שישה חודשים לפחות.

 

בנוסף, חלק מהארגונים הגדולים במדינה כבר עברו תהליך של צמצום מספר העובדים, בעוד שהמשכורות הופחתו ב-50%-30%.

 

"מפרץ תיכון חדש" זהו פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת www.concordmena.com

x