$
מפרץ תיכון חדש
גג עמוד מפרץ תיכון חדש

מפרץ תיכון חדש

חוזרים לשגרה - איחוד האמירויות מחדש את מרוצי הגמלים

וגם - הממשלה מעניקה פטור ממס לציוד רפואי לקורונה, חברות הביטוח האמירתיות מחפשות שותפויות חדשות וראשי האיחוד מטפחים את ענף מיקור החוץ

דורון פסקין 14:5602.09.20

ראש ממשלת איחוד האמירויות ושליט דובאי שיח' מוחמד בן ראשד החליט  לתת פטור ממסים לציוד רפואי הקשור למאבק בנגיף קורונה.

 

משרד הבריאות במדינה הבהיר כי החלטה זו תתרום לשיפור מלאי התכשירים, האספקה הרפואית ואמצעי המיגון עבור חברי צוותי הבריאות בבתי חולים ושאר מתקני הרפואה שמהווים "את קו ההגנה הראשון כנגד הנגיף". הפטור ממסים יחזק את המומנטום של האמירויות במאמציה להכיל את השלכות המגיפה.   

 

חברות הביטוח האמירתיות מחפשות שותפויות חדשות

 

איברהים עובייד אל זעאבי (Ibrahim Obaid Al Zaabi), מנכ"ל רשות הביטוח של איחוד האמירויות הערביות, אמר כי חברות הביטוח במדינה שילמו ללקוחותיהן כ-36.5 מיליון דולר בתביעות שונות הקשורות לנגיף קורונה, וזאת עד סוף יולי 2020.

 

במהלך פורום ווירטואלי שעסק בעתיד ענף הביטוח לאחר משבר הקורונה, ציין אל זעאבי שלמרות האתגרים הוא ממשיך לצמוח ולהתפתח. לדבריו, סך הפרמיות הגיע לכ-12 מיליארד דולר והיקף ההשקעות כ 27 מיליארד עד סוף 2019.

  

הוא הדגיש כי השלב הנוכחי נחשב להזדמנות מתאימה עבור כל חברות הביטוח לארגן עצמן מחדש ולחתור לשותפויות חדשות כדי להבטיח את עתידן ויכולת התחרותיות שלהן בשוק.

 

שירותי מיקור חוץ: הודו OUT, האמירויות IN 

 

ענף מיקור החוץ באיחוד האמירויות הערביות צפוי לצמוח ביותר מ -11% במהלך שנת 2020 ולהגיע לשווי של קצת יותר מ-500 מיליון דולר. לפי דו"ח שפורסם באמירויות, הצפי לשנת 2021 הוא להמשך צמיחה מהירה של השוק ששוויו יגיע כבר לכ-560 מיליון דולר.

 

במדינת האיחוד מדגישים כי ענף מיקור החוץ הוא אחד מיסודות הגיוון הכלכלי שלה. שכן הכנסותיה מהניהול התפעולי של מיקור חוץ ושירותי ענן בשנת 2020 נאמדות ב-1.195 מיליארד דולר.

 

 

דובאי אאוטסורס סיטי דובאי אאוטסורס סיטי צילום: Dubai Outsource City

 

ראשי הענף במדינה מעריכים כי מעמדה בשוק מיקור החוץ העולמי יתחזק בשנים הקרובות, במיוחד מכיוון שהטכנולוגיה צפויה לשנות את המפה הגלובלית של תעשייה זו ולאיחוד יש את כל הכלים להפוך לשחקן משמעותי בה. בין היוזמות והפרויקטים החשובים ביותר במדינה שהציבו אותה בעמדת זינוק בתעשייה זו היא "עיר מיקור החוץ של דובאי" (Dubai Outsource City) הכוללת כ -120 חברות הפועלות בתחום.

 

מרוצי הגמלים השווים מיליונים חוזרים

 

בשורה חשובה לחובבי מרוצי הגמלים באמירויות ובעולם עם הודעת השלטונות כי הם חוזרים להתקיים בנוכחות קהל, וזאת אחרי הפסקה מאז חודש אפריל עקב התפשטות נגיף קורונה. חזרת הקהל היא בהתאם להנחיות קפדניות על ריחוק פיזי, עטיית מסכות ושמירת היגיינה.

 

ענף מרוצי הגמלים הוא אחד מענפי הספורט הפופולאריים והחשובים ביותר באמירויות. בשנים האחרונות הוא הפך גם מוקד משיכה לתיירים מכל העולם. מדובר בתעשייה המגלגלת עשרות מיליוני דולרים בשנה, החל משלב גידול הגמלים, האימון, בניית ותחזוק המתקנים וכן הקצאת הפרסים לתחרויות היוקרתיות.  

 

מרוץ גמלים בדובאי מרוץ גמלים בדובאי צילום: dubai confidential

 

זו הסיבה ששליטי האמירויות מעורבים אישית בפרויקטים הקשורים לענף והתחרויות הגדולות נערכות בחסותם. במדינה ישנם כיום 15 מסלולים מיוחדים למרוצי גמלים כשהחשובים שבהם באבו דאבי ובדובאי. מדובר במתקנים המצוידים במיטב החידושים הטכנולוגיים ובתחום הנוחות עבור הקהל. בכדי להבין את סדרי הגודל המושקעים בענף די להזכיר את אחד האירועים האחרונים שנערכו לפני קורונה במסלול אלמרמום (Marmoom) בדרום דובאי שם סך הפרסים עמד על קרוב ל-30 מיליון דולר.

 

התפלה: דובאי הציבה יעד שאפתני עד 2030

 

העבודות להקמת מתקן להתפלת מי ים בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה במתחם שבג'בל עלי (Jebel Ali) בדובאי לייצור אנרגיה והתפלת מים מתקדמות לפי התכנית. 79% מהעבודות כבר הושלמו במתקן, שכושר הייצור שלו יגיע ל-40 מיליון ליטרים ביום. שווי הפרויקט - כ-240 מיליון דולר. המתקן אמור להתחיל לפעול ברבעון הראשון של 2021.

 

 

מפעל התפלת המים ג'בל עלי בדובאי מפעל התפלת המים ג'בל עלי בדובאי צילום: גטי אימג'ס

 

הפרויקט בג'בל עלי הוא חלק מתכנית פיתוח מקיפה שגיבשה האמירות כדי להתמודד עם הביקוש הגובר למים. כדי לעמוד בקצב הגידול בביקוש והאוכלוסייה באמירות, כושר הייצור של רשות החשמל והמים של דובאי גדל מ-65 מיליון גלונים מים ליום בשנת 1992 ל-470 מיליון גלונים ליום כיום. הצפי הוא שכושר הייצור כתוצאה מהשימוש בטכנולוגיית אוסמוזה הפוכה יגיע ל- 305 מיליון גלונים של מים מותפלים ביום עד  2030, מה שיגדיל את כושר הייצור הכולל ללמעלה מ -700 מיליון גלונים ליום.

 

 

פרויקט משותף לעיתון כלכליסט ולחברת www.concordmena.com בעריכת דורון פסקין  

x