$
קורונה

גייטס: לחלק חיסון עתידי לקורונה למי שצריך, ולא למרבה במחיר

מייסד מיקרוסופט קורא לחלוקה שוויונית של תרופות וחיסונים עתידיים, ולא - המגיפה רק תתמשך ותהיה קטלנית יותר; הוא הביא לדוגמה את שיתוף הכוחות בין מדינות בנוגע לפתרון משבר האיידס כמופת לשיתוף פעולה רצוי גם במלחמה בקורונה

שירות כלכליסט 19:0011.07.20

מייסד מיקרוסופט, ביל גייטס, קורא לחלק את התרופות והחיסון העתידי לקורונה למדינות שזקוקות להם הכי הרבה, ולא "למרבה במחיר".

 

 

 

לדבריו, הסתמכות על כוחות השוק רק תאריך את משך המגיפה הקטלנית. "אם רק נמכור את התרופות והחיסון למרבה במחיר, ולא לאנשים ולמקומות שבהם הם הכי נחוצים, נחווה מגיפה ארוכה וקטלנית יותר", אמר גייטס בסרטון ששודר בכנס על הקורונה שאורגן על ידי אגודת האיידס הבינלאומית, "אנחנו צריכים שהמנהיגים יקבלו את ההחלטות הקשות הללו בנוגע להפצה בהתבסס על שוויון ולא רק לפי הכוחות המניעים את השוק".

 

 

ביל גייטס ביל גייטס צילום: בלומברג

 

יש כיום מאה פרויקטים הפועלים לפיתוח חיסון לנגיף וממשלות בארה"ב ובאירופה משקיעיות מיליארדי דולרים במחקר, בניסויים ובייצור. לפיכך מתגבר החשש שהמדינות העשירות יותר ישיגו לעצמן את התרופות המבטיחות ויותירו את המדינות המתפתחות בידיים ריקות.

 

הנציבות האירופית וארגון הבריאות העולמי (WHO) הזהירו גם מתחרות הא בריאה במאמצים למציאת תרופה שתעזור להציל חיים ולעצור את המשבר הכלכלי הנגרם מהצעדים לבלימת התפשטות המגיפה. מנגד, בכירים בממשל האמריקאי כבר ציינו כי יפעלו להעניק עדיפות לתושבי המדינה. אחת הדוגמאות לכך מהעת האחרונה היא צעדה של ממשלת ארה"ב שרכשה כמעט את כל המלאי העולמי של התרופה רמדסיביר של חברת גליאד - תרופה שנועדה לטיפול באבולה אך משמשת גם לטיפול בקורונה.

 

גייטס אמר שיש לקחת דוגמה מהמאמצים שהחלו לפני שני עשורים למצוא פתרון למשבר האיידס, אז מדינות איחדו כוחות למציאת תרופות. "אחד הלקחים החשובים ביותר שלמדנו מהמלחמה נגד האיידס הוא החשיבות של בניית מערכת הפצה עולמית והוגנת לספק את התרופות לכולם", סיכם.

x