$
קורונה

דיווח שוטף

יו"ר ארגון הבריאות העולמי מזהיר: "מצב הקורונה בעולם מחמיר"

טדרוס אדהנום הדגיש עם זאת כי באירופה המצב דווקא משתפר. מסתמן: הפאבים והמסעדות בבריטניה ייפתחו ב-22 ביוני; בניו זילנד החלים החולה האחרון בקורונה; ניו יורק נפתחת מחדש - ומבצעת בדיקות קורונה המוניות למפגינים; אירלנד: החנויות נפתחו מחדש ובפריז - בתי הקפה והברים; מספר הנדבקים בעולם חצה את הרף של 7 מיליון, מספר המתים - מעל 402 אלף; מנכ"ל ריינאייר: "חיוב הנוחתים בבריטניה בבידוד - לא רציונלי"

כלכליסט ו-ynet 20:5608.06.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

20:40 - ארגון הבריאות העולמי: "מצב הקורונה באירופה משתפר, אך עולמית - מחמיר"

 

יו"ר ארגון הבריאות העולמי, טדרוס אדהנום, אמר כי מצב הקורונה באירופה משתפר אך מבחינה עולמית הוא מחמיר. "ביום ראשון דווח לנו על העלייה הגדולה ביותר של נדבקים ביממה", אמר. אדנהום הוסיף כי "אנחנו רואים עלייה במקרים במזרח אירופה ומרכז אסיה. חצי שנה לאחר התפרצות המגפה - זה לא הזמן עבור אף מדינה להוריד את הרגל מהדוושה". 

יו"ר ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום יו"ר ארגון הבריאות העולמי טדרוס אדהנום צילום: אי.אף.פי

 

16:40 - פריז פותחת שוב את בתי הקפה והברים

 

פתיחתם מחדש של בתי הקפה והברים בפריז התקבלה בהקלה רבה מצד התושבים, שכן הם נחשבים לאחת מאבני היסוד של העיר. זאת על אף שהמקומות יכולים לשרת רק אנשים שיושבים בחוץ. "חיכיתי לזה", הודתה מתילדה בת ה-88 שהגיעה לביסטרו המקומי שלה שעות ספורות לאחר פתיחתו המחודשת. "להיות מוקפת באנשים, לא להיות לבד יותר!" 

בית קפה בפריז במהלך הקורונה בית קפה בפריז במהלך הקורונה צילום: גטי אימג'ס

 

16:15 -  בתי הספר נפתחו מחדש בדרום אפריקה

 

בתי הספר נפתחו מחדש בדרום אפריקה, כחלק מהיציאה ההדרגתית מהסגר שהטילה הממשלה ונחשב היה לבעל תנאים מחמירים במיוחד. בשלב זה רק תלמידי כיתות ז' עד יב' ישובו לספסל הלימודים, ותלמידי הכיתות הנמוכות יותר יוחזרו בהדרגה בשבועות הקרובים.

 

עם זאת, לא כל בתי הספר יכולים להיפתח זאת מכיוון שלא בכל האזורים הכפריים יש מים זורמים, כך שאין אפשרות לשמור על היגיינה הנחשבת הכרחית למניעת הדבקויות. לפי שרת החינוך, 95% מבתי הספר עמדו בדרישות לפתיחה מחודשת. בדרום אפריקה דיווחו על קרוב ל-50 אלף חולים וכאלף מתים.

 

 

15:30 - מעל 50% מהחולים המאובחנים החדשים בסינגפור לא סבלו מסימפטומים

 

לפחות 50% מהחולים המאובחנים החדשים בסינגפור לא סבלו מסימפטומים, כך לפי לורנס וונג שעומד בראש כוח המשימה שמונה לטיפול בקורונה. "בהתבסס על הניסיון שלנו, על כל מקרה סימפטומטי יש לפחות מקרה אסימפטומטי אחד לפחות", אמר לסוכנות הידיעות רויטרס. "מהסיבה הזו שמרנו על זהירות יתרה בתכנית הפתיחה מחדש שלנו".

 

סינגפור, שאוכלוסייתה מונה כ-5 מיליון תושבים, נפגעה בצורה קשה יחסית מהקורונה לעומת מדינות רבות אחרות באסיה. בעיר-מדינה דיווחו על 38 אלף חולים. בשבוע שעבר החלו בהקלות על הסגר, אך רבים עדיין נדרשים להמשיך ולעבוד מהבית. "עלינו לנקוט בגישה זהירה בהרבה", הדגיש וונג. "ייתכן שיש עוד מקרים סימפטומטים שלא זיהינו שמסתובבים בקהילות".

 

14:30 - מנכ"ל ריינאייר: "חיוב הנוחתים בבריטניה בבידוד - לא רציונלי"

 

מנכ"ל ריינאייר מזהיר כי החוקים החדשים שנכנסו היום לתוקף בבריטניה ומחייבים את כל הנוחתים בממלכה להיכנס לבידוד של 14 יום, יגרמו ל"הרס חסר תקדים" לתעשיית התיירות הבריטית. לפי הממשלה, הדרישות החדשות נועדו לעזור ולמנוע התפרצות גל שני של קורונה, אך או'לירי מתעקש כי מדובר בצעדים "לא רציונליים, לא אפקטיביים ולחלוטין לא ישימים". עוד הוסיף כי הם יגרמו להרס רב "לא רק לחברות התעופה, אלא לכלל התיירות הבריטית". ריינאייר היא חברת התעופה המוזלת הגדולה באירופה. "אלפי בתי המלון, אלפי האטרקציות, המסעדות דווקא בחודשים יולי ואוגוסט שהם שני החודשים העיקריים בתיירות הבריטית. אנחנו עומדים בפני איבוד של אלפי מקומות עבודה בגלל בידוד טיפשי ולא יעיל".

 

לפי או'לירי יש ירידה של 50% בהזמנות בהשוואה לתקופה המקבילה אשתקד, אך הטיסות היוצאות מבריטניה מלאות ואין לו כוונה לבטל טיסות, במיוחד בהתחשב בכך שלהערכתו הבריטים "יתעלמו" מהחוקים.

מייקל או'לירי מייקל או'לירי צילום: בלומברג

 

 

12:50 - אירלנד: החנויות  נפתחו מחדש

 

אירלנד וצפון אירלנד החלו גם הן היום בהקלות. באירלנד נפתחו מחדש החנויות ברחובותה ראשיים, אם כי עליהן להקפיד על שמירה על הנחיות הריחוק החברתי. כמו כן, ניתן יהיה להתרחק עד 20 ק"מ מהבית – עד כה ההגבלה עמדה על 5 ק"מ בלבד. בדומה, בצפון אירלנד, אנשים הנחשבים בקבוצות סיכון מורשים לצאת מהבתים להתאוורר, וחנויות נפתחו. כמו כן, ניתן לקיים חתונות בחוץ בהשתתפות של עד 10 אנשים.

 

 

11:40 - מסתמן: הפאבים והמסעדות בבריטניה יפתחו ב-22 ביוני

 

הממשלה בבריטניה מקדמת תוכנית שתאפשר לה לפתוח מחדש את הפאבים והמסעדות בממלכה כבר ב-22 ביוני. ההחלטה מתגבשת בשל החשש לפיטורים נרחבים בענף אם יישארו סגורים בשיא עונת הקיץ הרווחית. מדובר בהאצת תהליך פתיחת הכלכלה, שכן במקור דובר על פתיחת המסעדות רק ב-4 ביולי.

 

בוריס ג'ונסון ראש ממשלת בריטניה בוריס ג'ונסון ראש ממשלת בריטניה צילום: רויטרס

 

התוכנית תעלה לדיון שרי הקבינט מחר (ג'), אולם חלק מהמומחים כבר הביעו חשש שמדובר בהסרה מהירה מדי של ההגבלות שעלולה להוביל להתפרצות נוספת של הקורונה. לפי הדיווחים, בוריס ג'ונסון נחוש על פתיחת הכלכלה מכיוון שהוא חושש מקריסה מוחלטת. בעיתון הסנדיי טיימס דיווחו כי ג'ונסון הגיב בקריאה "אלוהים!" לדיווחו של שר הכלכלה אלוק שארמה שהמשך הסגר יוביל לקיצוץ של 3.5 מיליון משרות בסקטור הארחה.

 

לפי הדיווח, ג'ונסון אף ביקש משארמה למצוא דרך לבטל את ההנחייה לשמור על ריחוק של 2 מטרים, וזאת על מנת שניתן יהיה לשרת יותר לקוחות במסעדות. בעקבות זאת, שוחח שארמה עם שר הכלכלה הדני כדי להבין כיצד הצליחו לצמצם את הריחוק למטר אחד. במקביל, שר הדיור רוברט ג'נריק בוחן את חוקי הבנייה כדי להקל על פאבים להשתמש יותר בשטחים הלא מקורים. שרים נוספים המעורבים ביוזמה שזכתה לכינוי "להציל את הקיץ" הם שרי התרבות והתחבורה.

 

בינתיים הממשלה הודיעה כי בתי תפילה ייפתחו לתפילות פרטיות החל מה-15 ביוני, אז ייפתחו גם החנויות הקמעונאיות שאינן נחשבות לחיוניות.

שארמה גם מקים חמישה צוותים שמטרתם להמליץ על אסטרטגיות יציאה מהירות מהמשבר בתחומי החדשנות, הטכנולוגיה הירוקה, חברות סטארט-אפ, כישורים והשקעות. ג'ונסון צפוי לחשוף את תוכנית ההתאוששות הרחבה שלו בהמשך החודש.

 

10:25 - ניו יורק תבצע בדיקות קורונה למפגינים

 

ניו יורק צפויה להיפתח מחדש היום (ב') ולקראת המהלך הודיע מושל המדינה אנדרו קואומו כי יבצעו בדיקות למשתתפים בהפגנות ההמוניות שנערכו לאחרונה. "אנחנו מודאגים מכך שההפגנות הללו האיצו את התפשטות הנגיף", אמר קואומו בתדריך לעיתונאים. בעקבות זאת, בעיר מתכננים לפתוח 15 מתחמי בדיקות המיועדים למשתתפים בהפגנות. קואומו ציין כי בנוסף, בעיר מתכננים לבצע 35 אלף בדיקות ביום כדי לנטר אחר ההדבקויות לאחר הפתיחה מחדש של הכלכלה. "אם הייתי בין המשתתפים בהפגנות הייתי מתנהג כאילו נחשפתי לנגיף והייתי אומר לאנשים שאני נפגש איתם שייתכן ואני חיובי", אמר קואומו.

 

הפתיחה מחדש של ניו יורק מגיעה לאחר שאחוז הבדיקות החיוביות הוא הנמוך ביותר מאז ה-16 במרץ, לפני ההכרזה על הסגר. מתוך 60,435 בדיקות שנערכו ביום שבת, רק כ-1% התגלו כחיוביות לנגיף, כך לדבריו של קואומו.

 

מפגין בניו יורק מפגין בניו יורק צילום: רויטרס

 

9:42 - הקורונה חוזרת לאסיה ומתפשטת במדינות המוסלמיות במרכז היבשת

 

מספר מוקדי התפרצות גדולים באסיה מלמדים כי הקורונה החלה להתפשט ביתר שאת במדינות אסיה, ובפרט במדינות המוסלמיות במרכז אסיה ובאזור המפרץ הפרסי. עד כה מוקדי ההתפרצות העיקריים ביבשת היו באיראן, רוסיה והודו. בשלוש המדינות האלו יחד נמצאו 897,552 חולי קורונה שמהווים כ13% משיעור הנדבקים בעולם. בשבועות האחרונים ניכרת עלייה גדולה במספר מדינות נוספות ביבשת ובהן: פקיסטן (103,671 נדבקים), ערב הסעודית (101,914 נדבקים), קטאר (68,790 נדבקים) ובנגלדש (65,769). (דורון ברויטמן)

 

התפשטות באסיה

 

 

 

 

10 המדינות המובילות בעולם

 

 

 

08:30 - יותר מ-7 מיליון נדבקו ברחבי העולם

 

מספר חולי הקורונה המאומתים בעולם חצה את הרף של 7 מיליון - כך לפי נתונים של אוניברסיטת ג'ונס הופקינס בארה"ב. מספר המתים - 402,852.

 

08:00 - גרמניה: 6 חולי קורונה מתו מאז אתמול, מניין קורבנות הנגיף עלה ל-8,674

 

שישה חולי קורונה מתו בגרמניה מאז אתמול, ובכך עלה מניין קורבנות הנגיף במדינה ל-8,674. מניין המאובחנים הכולל בגרמניה עומד על 184,193 בני אדם.

 

 

אוקלנד, ניו זילנד אוקלנד, ניו זילנד צילום: United

 

06:30 - ניו זילנד: האדם האחרון שנדבק בקורונה החלים, אין חולים פעילים במדינה

 

ניו זילנד דיווחה כי האדם האחרון שאובחן כחולה בנגיף הקורונה במדינה החלים - וכעת, לראשונה מ-28 בפברואר, אין בניו זילנד חולי קורונה פעילים. עברו 17 ימים מאז שניו זילנד דיווחה על מקרי הידבקות כלשהם, והיא צפויה לבטל את כלל מגבלות הקורונה שהטילה עם פרוץ המגפה. עם זאת, במדינה מזהירים שהנגיף יכול להתפשט שוב על-ידי אנשים שיגיעו ממדינות אחרות. בסך הכול נמנו עד כה בניו זילנד 1,154 נדבקים ו-22 מתים מהנגיף.

 

ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, הבוקר ראשת ממשלת ניו זילנד, ג'סינדה ארדרן, הבוקר צילום: איי אף פי

 

ראשת ממשלת ניו זילנד ג'סינדה ארדרן  הודיעה היום (ב') כי כמעט כל המגבלות יוסרו מחר. בתי ספר ומקומות עבודה יוכלו להיפתח, יתאפשרו התכנסויות או נסיעות בתוך המדינה. עם זאת, עדיין מעודדים התרחקות חברתית וארדרן אמרה כי גבולותיה הבינלאומיים של ניו זילנד יישארו סגורים כדי למנוע התפרצויות חדשות. תושבים המגיעים לניו זילנד עדיין יצטרכו לשהות בבידוד במשך שבועיים.

 

"היום, אחרי 75 ימים, אנחנו מוכנים", הכריזה ארדרן במסיבת עיתונאים. ארדרן הודיע כי מחצות הלילה (בין יום שני לשלישי שעון ניו זילנד) יוסרו הגבלות הריחוק החברתי, וניו זילנד תעבור מכוננות בדרגה 2 לכוננות בדרגה 1. הביקורת המוגברת בגבולות תימשך, וכל אדם שייכנס לניו זילנד יידרש להיבדק כדי לוודא שהוא אינו מביא איתו את הנגיף.

 

ארדרן סיפרה כי היא עצמה פצחה ב"ריקוד קטן" כשהודיעו לה שאין עוד מקרי קורונה פעילים בניו זילנד, וכי הפתיעה בכך את בתה בת השנתיים, נווה. "היא הופתעה והצטרפה אליי למרות שממש לא היה לה מושג למה אני רוקדת. היא נהנתה מזה בכל מקרה".

x