$
קורונה

ארגון הבריאות העולמי: לא ברור אם חולים שהחלימו מקורונה מחוסנים מהדבקה נוספת

גורמים רשמיים בארגון טענו היום שלא כל האנשים שנדבקו בקורונה פיתחו נוגדנים לנגיף שמונעים הידבקות. "יש מצבים רבים בהדבקה ויראלית שבהם הווירוס לא מתנקה לחלוטין מהמערכת, יש מקרים אחרים שבהם המערכת התנקתה לחלוטין ובכל זאת מפתחים הדבקה נוספת", אמר מנהל בתוכנית מצבי החירום של הארגון

שירות כלכליסט 20:0313.04.20

גורמים רשמיים בארגון הבריאות העולמי (WHO) טענו היום (ב') שלא כל האנשים שנדבקו בקורונה פיתחו נוגדנים לנגיף שמונעים הידבקות נוספת. הבהרה זו מעלה סימני שאלה לגבי אמירות לפיהן מי שנדבק בנגיף מפתח חסינות לאחר ששרד את המחלה.

 

 

 

"בכל הנוגע להחלמה והאפשרות להדבקה מחודשת, אני מאמין שאין לנו את התשובות בעניין, זה עדיין לא ידוע", אמר היום ד"ר מייק ראיין (Mike Ryan), מנהל בתוכנית מצבי החירום של הארגון. ראיין אמר את הדברים במסיבת עיתונאים במטה של הארגון בג'נבה.

 

טדרוס אבהנום ג'יבריסוס, נשיא ארגון הבריאות העולמי טדרוס אבהנום ג'יבריסוס, נשיא ארגון הבריאות העולמי צילום: אי.אף.פי

 

מחקר ראשוני של חולים בשנגחאי מצא ש"בכמה חולים לא התפתחה תגובת נגד בשעה שבחולים אחרים התפתחה תגובה חזקה". כך הסבירה ד"ר מריה ואן קרקהוב (Maria Van Kerkhove), המדענית הראשית של ארגון הבריאות בנושא הקורונה.

 

תגובת נגד (antibody response) היא השלב הראשון בתהליך הכימי של התגובה לנגיף, שמוביל בשלב הבא לחסינות גופנית. קרקהוב הדגישה שהשאלה אם בעלי התגובה החזקה פיתחו חסינות למגיפה היא "עניין אחר".

 

יותר מ-300 אלף מ-1.87 מיליון המקרים שאובחנו ברחבי העולם החלימו מהמחלה, אמרו נציגי הארגון במסיבת העיתונאים. לדבריהם, הם צריכים לאסוף עוד מידע על המחלימים שפיתחו תגובת נגד חזקה ולבדוק האם הם מחוסנים ואם כן לכמה זמן.

 

ד"ר ראיין הרחיב בעניין: "יש הרבה סיבות לכך שאנו יכולים לראות הפעלה חדשה של הדברה, עם אותו הנגיף או עם נגיף אחר. יש מצבים רבים בהדבקה ויראלית שבהם הוירוס לא מתנקה לחלוטין מהמערכת של מישהו, יש מקרים אחרים שבהם המערכת התנקתה לחלוטין והם בכל זאת מפתחים הדבקה נוספת".

x