$
קורונה

דיווח שוטף

מניין המתים באיטליה עלה ל-14,681; צרפת: עוד 588 מתו מהנגיף

ספרד: 932 מתו מקורונה ביממה האחרונה; עוד 684 מתו בבריטניה; גרמניה: הקנצלרית אנגלה מרקל יצאה מבידוד; איראן: עוד 134 מתו מקורונה, יותר מ-4,000 במצב קשה; הבית הלבן: כל מי שיהיה בסביבתם של טראמפ ופנס יעבור בדיקת קורונה

כלכליסט ו-ynet 23:1703.04.20

נגיף הקורונה – תמונת מצב בארץ ובעולם

 

 

 

23:10 - צרפת: עוד 588 מתו מקורונה

 

בצרפת הגיע מספר קורבנות הקורונה ל-6,507 בני אדם. מהיום כלולים במספר המתים מי שמתו מהנגיף בבתי אבות ומוסדות סיעודיים – לפחות 1,416 בני אדם. עוד 5,091 מתו בבתי החולים.

  

במערכת הבריאות הצרפתית מסרו הערב שביממה האחרונה מתו בבתי החולים עוד 588 חולי קורונה. מספר הנדבקים בצרפת (לפי ספירת בתי החולים) עלה ל-64,338.

 

21:45 - הבית הלבן: כל מי שיהיה בסביבתם של טראמפ ופנס יעבור בדיקת קורונה

 

הבית הלבן הודיע כי כל איש צוות שצפוי להיות בסביבתם של הנשיא האמריקני דונלד טראמפ וסגנו מייק פנס, יעבור קודם לכן בדיקת קורונה על מנת לוודא שאינו מהווה סיכון להדבקה.

 

 

דונלד טראמפ ומייק פנס דונלד טראמפ ומייק פנס צילום: גטי אימג'ס

 

20:04 - מניין קורבנות הקורונה באיטליה עלה ל-14,681

 

איטליה דיווחה הערב (יום ו') על 766 מתים נוספים מנגיף הקורונה, מעט יותר ממספר המתים אתמול (760). מתחילת התפרצות הקורונה מתו 14,681 בני אדם באיטליה.

 

מספר החולים החדשים ביממה האחרונה עומד על 4,585 בני אדם, לעומת 4,668 אתמול. מאז 21 בפברואר, אז דיווחה איטליה על נדבקים ראשונים, חלו במדינה 119,827 בני אדם בנגיף הקורונה.

 

 בימים האחרונים מורגשת באיטליה אופטימיות זהירה, בעקבות ירידה במספר החולים החדשים – יותר משלושה שבועות אחרי הטלת הסגר. השבוע האחרון עמד בסימן האטה בקצב הנדבקים החדשים. עם זאת, עדיין אין ירידה משמעותית במספר הקורבנות.

 

בחמשת הימים האחרונים מספר החולים החדשים נע בין 4,050 ל-4,782 – נתון שגורם לממשלה להאמין שהמגפה באיטליה כבר הגיע לשיא, ושהסגר נותן את אותותיו. מספר החולים החדשים הגיע לשיא ב-21 במרץ – 6,557 ב-24 שעות.

 

 

18:50 - ניו יורק: מניין קורבנות הקורונה עלה ל-2,935

 

מניין קורבנות הקורונה בניו יורק עלה ל-2,935 בני אדם, זאת לאחר שביממה האחרונה והקטלנית ביותר במדינה, מתו 562 חולים. כך מסר מושל ניו יורק, אנדרו קומו.

 

 

פינוי חולה בניו יורק פינוי חולה בניו יורק צילום: איי אף פי

 

16:45 - עוד 684 מתו מקורונה בבריטניה

 

מניין קורבנות הקורונה בבריטניה עלה ל-3,605 לאחר שביממה האחרונה מתו 684 חולים נוספים. מניין חולי הקורונה בממלכה עומד כעת על 38,168 בני אדם.

 

 

מרכז רפואי בברייטון מרכז רפואי בברייטון צילום: EPA

 

 

15:19 - שר הבריאות הבריטי מתריע: שיא ההדבקות יהיה בחג הפסחא

 

שר הבריאות הבריטי מתריע כי לדעתו יתכן כי שיא ההדבקות הארצי בנגיף יהיה ביום ראשון של חג הפסחא. על פי הדיווחים, שר הבריאות, מאט הנקוק, אמר כי השיא הקטלני ביותר בהתפרצות נגיף הנגיף הבריטי יכול להיות ביום ראשון של חג הפסחא.

 

בראיון לרשת החדשות סקיי אמר הנקוק שהוא "יבקש עצות מהמדענים לגבי תחזיות מדויקות", אך שיאה של התפרצות בבריטניה ב-12 באפריל היא "תוצאה אחת אפשרית לחלוטין".

 

 

14:17 - איראן: עוד 134 מתו מקורונה, יותר מ-4,000 במצב קשה

 

134 בני אדם מתו באיראן מנגיף הקורונה ביממה האחרונה, מה שמעלה את מניין המתים הכולל מהנגיף במדינה ל-3,294. כך מסר דובר משרד הבריאות המקומי. עוד נמסר כי מניין הנדבקים במדינה עומד על 53,183, בהם 4,035 במצב קשה. דובר משרד הבריאות האיראני ציין כי 17,395 בני אדם החלימו מהנגיף.

 

12:55 - ספרד: 932 מתו מקורונה ביממה; גרמניה: מרקל יצאה מבידוד

 

932 בני אדם מתו מנגיף הקורונה בספרד ביממה האחרונה. כך מסר משרד הבריאות במדינה. מניין המתים בספרד עומד כעת על 10,935. עוד נמסר כי 7,472 בני אדם נוספים אובחנו בנגיף, מה שמעלה את מניין הנדבקים הכולל ל-117,710.

 

על פי אוניברסיטת ג'ונס הופקינס, ספרד על 117,710 מקרים שאומתו, ובכך עברה את מספר המקרים הכולל באיטליה, מוקד ההתפרצות המקורי של הנגיף באירופה. לפי הופקינס, איטליה דיווחה על 115,242 מקרים - מה שהופך את ספרד למקום השני בעולם במקרי COVID-19, שנייה רק לארה"ב. ספרד מדווחת בדרך כלל על מקרים חדשים מדי יום מספר שעות לפני איטליה.

 

 

 

בית חולים בספרד בית חולים בספרד צילום: איי פי

 

 

קנצלרית גרמניה אנגלה מרקל סיימה את תקופת הבידוד שלה וחזרה ללשכתה אחרי שעברה כמה בדיקות קורונה שמצאו כי היא לא נדבקה בנגיף. בחודש שעבר נכנסה מרקל לבידוד לאחר שקיבלה חיסון מרופא שאובחן לאחר מכן כחולה בנגיף.

 

 

12:30 - בכירים בפדרל ריזרב קובעים למעשה: המיתון בארה"ב כבר החל

 

"דבר אחד שלמדנו בעקבות המשבר של שנת 2008, כאשר היו לנו מיליוני אמריקאים שאיבדו את מקום עבודתם, הוא שלוקח יותר מעשור לאושש את שוק העבודה", אמר נשיא הפד במיניאפוליס, ניל קשקארי, "אני מאוד מרוצה שהרבה מהפעולות של הממשלה הפדרלית וממשלות מדינה מתמקדות בניסיון להחזיק עובדים במשרותיהם". הוא כינה את הנתון לפיו 10 מיליון אמריקאים הגישו בשבועיים האחרונים בקשה לדמי אבטלה - "מזעזע ומטריד".

 

נשיא הפדרל רזרב של דאלאס, רוברט קפלן, דיבר עם CNBC, והסביר כי הכלכלה כבר נמצאת ב "התכווצות קשה", וחזה כי שיעור האבטלה עשוי לעמוד על 15%-11%. שיעור אבטלה של 15% פירושו כי 24 מיליון אמריקאים יהיו מחוץ למעגל העבודה. בפברואר עמד השיעור על 3.5%, ובמהלך המיתון הגדול הגיע לשיא של 10%.

 

 

8:48 - עדכונים מגרמניה, סינגפור, צפון קוריאה וסין

 

גרמניה - מניין הנדבקים בנגיף הקורונה בגרמניה עלה ביממה האחרונה ב-6,174, ועומד כעת על 79,696 בני אדם. כך מסר מכון רוברט קוך, מכון המחקר האחראי על בקרת מחלות ומניעתן בגרמניה. על-פי הנתונים שנמסרו מהמכון, מניין המתים במדינה עלה ב-145 ועומד כעת על 1,017 בני אדם.

 

סינגפור - משרד הבריאות של סינגפור הודיע כי אזרחית המדינה בת 86 מתה כתוצאה מנגיף הקורונה. זהו מקרה המוות החמישי כתוצאה מהנגיף בסינגפור. בסך הכל אובחנו עד כה 1,049 מקרי הידבקות במדינה. סינגפור סומנה עם תחילת המגפה כבעלת סיכון להתפרצות חמורה בשטחה, אך בהמשך הצליחה לבלום באופן יחסי את התפשטות הנגיף.

 

צפון קוריאה - סוכנות הידיעות הרשמית של צפון קוריאה דיווחה כי רק כ-500 בני אדם נמצאים בבידוד במדינה בעקבות חשש מנגיף הקורונה. לפי הדיווח, אלפים שלא נדבקו בנגיף שוחררו מחובת הבידוד. צפון קוריאה טוענת בעקביות כי לא אובחן אצלה אפילו מקרה אחד של המחלה, אך כלי התקשורת הממלכתיים תיארו את המאמצים לבלימת התפשטות הנגיף כעניין של "קיום לאומי". בין היתר, אסרה צפון קוריאה על כניסת זרים לשטחה וסגרה את מרבית מעברי הגבול עם סין.

 

ווהאן, סין - ראש המפלגה הקומוניסטית בעיר ווהאן שבמרכז סין, מוקד התפרצות נגיף הקורונה, אמר כי תושבי העיר צריכים להימנע מלצאת מבתיהם אלא אם יש בכך צורך ולהקפיד על הנחיות ההגנה העצמית ואמצעי המניעה והבקרה. לדבריו, למרות שהתפשטות המגפה בעיר נבלמה, יכולה להיות התפרצות נוספת שנובעת מסיכונים פנימיים וחיצוניים. עד כה אובחנו בסין 81,620 חולים בנגיף, ו-3,322 מתו כתוצאה ממנו. לאחרונה, בעקבות הירידה המשמעותית בשיעור ההידבקות בסין, בוטל הסגר שהוטל על ווהאן עם התפרצות המחלה.

 

הסגר מוסר מעל ווהאן, בשבוע האחרון הסגר מוסר מעל ווהאן, בשבוע האחרון צילום: רויטרס

 

 

 

8:15 - יותר מאלף מתים ביום בארה"ב, תושבי ניו יורק הונחו לשים מסכות

 

נשיא ארצות הברית, דונלד טראמפ, אמר הלילה (בין חמישי לשישי) כי הבית הלבן יפרסם בקרוב הנחיה שתקרא לתושבים לכסות את פניהם כחלק מהמאבק בנגיף הקורונה. לדבריו, "אני לא חושב שההנחיות יהיו חובה, מכיוון שיש מי שלא רוצה לעשות זאת. אבל אם אנשים רוצים לכסות את הפנים, למשל עם מסכה, הם יכולים".

 

 

קוני איילנד, ניו יורק קוני איילנד, ניו יורק צילום: איי פי

 

בינתיים, ראש העיר ניו יורק, ביל דה בלזיו, כבר קרא לתושבי העיר לכסות את הפנים ביציאה מהבתים וכשהם נמצאים בקרבת אנשים אחרים. ביממה האחרונה מתו כ-1,100 חולים בארה"ב - המספר הגדול ביותר שנרשם במדינה כלשהי מאז החלה המגפה.

 

חרדי בניו יורק חרדי בניו יורק צילום: AFP

 

 

טראמפ גם טען, לא ברור בהסתמך על מה, כי "עדיף לכסות את הפנים עם צעיף, מכיוון שהוא עבה יותר ממסכה". שני גורמים המקורבים לפרטים אמרו ל-CNN כי לפי המלצת גורמי המקצוע בבית הלבן, טראמפ היה אמור להפציר באמריקנים לכסות את פניהם - אך הוא לא עשה זאת.

 

לפי גורמים רשמיים בבית הלבן, ההנחיות על כיסוי הפנים צפויות לחול על מוקדי התפשטות חמורים של המחלה בארה"ב. ההמלצה אמורה להיות לכסות את הפנים במסכות שאינן רפואיות, בחולצות או בבנדנות. בטיוטת ההנחיות נרשם כי הן אמורות לחול על כל ארה"ב - אך בסופו של דבר הן הוגבלו לאזורים מסוימים. לפי ההנחיות הנוכחיות, רק אנשים שחלו, או שהם בעלי סיכון גבוה לסיבוכים במערכת הנשימה, צריכים לכסות את פניהם ביציאה המבתים.

 

ניו יורק ניו יורק צילום: איי פי

 

 

היות שבתי החולים בארה"ב מתמודדים עם מחסור חמור במסכות רפואיות, הציבור התבקש שלא לרכוש אותן כדי שישמשו את הצוותים הרפואיים. לדברי דה בלזיו, "ההנחיה לא אומרת שעליכם ללבוש מסכות רפואיות. יש להשאיר אותן לצוותי הרפואה. אתם יכולים לעטות צעיף, או משהו שתכינו בבית כמו בנדנה".

 

דה בלזיו ציין כי ההנחיה מסתמכת על מחקר שמצא כי גם אנשים שאינם סובלים מתסמיני הנגיף ואינם יודעים שנדבקו בו עלולים להדביק אנשים אחרים. "כשאתה לובש את כיסוי הפנים, אתה מגן על כולם", אמר. "כעת יש הוכחה לכך". הוא הוסיף כי כיסוי הפנים לא מחליף את ההוראות לשמירה על מרחק חברתי. גם ראש העיר לוס אנג'לס, אריק גרסטי, קרא לתושבים לעטות כיסוי פנים ביציאה מהבתים.

 

 

נשיא ארה"ב דונלד טראמפ נשיא ארה"ב דונלד טראמפ צילום: אי פי איי

 

 

ההנחיות החדשות בארה"ב מגיעות בעקבות מחקר שהתקיים בסינגפור, שבמסגרתו העריכו החוקרים כי כ-10% מההידבקויות בנגיף הקורונה עשויות להיגרם על-ידי אנשים שנושאים את הנגיף אך לא סובלים מתסמיניו. בתגובה למחקר זה ואחרים, שינה המרכז האמריקני לבקרת מחלות ומניעתן את הוראותיו לאנשים שנחשפו לחולי קורונה מאומתים.

 

"להטיל סגר בצו פדרלי"

 

המומחה של הבית הלבן למחלות זיהומיות, ד"ר אנתוני פאוצ'י, מתח ביקורת על המדיניות בריאיון ל-CNN ואמר כי הנחיות הבית הלבן להסתגר בבתים צריכות להפוך לצו פדרלי ולא להמלצה - צעד שטראמפ מתנגד לו.

 

"אני לא מבין למה זה לא קורה", אמר פאוצ'י. "אני לא רוצה להיכנס למתח שבין הוראות הממשל הפדרלי לבין הזכות של המדינות לעשות מה שהן רוצות, אבל אם מסתכלים על מה שקורה בארה"ב, אנחנו באמת צריכים להוציא צו כזה".

 

 

פאוצ'י פאוצ'י צילום: איי פי

 

 

טראמפ מתנגד להוצאת הצו מכיוון שבכל מדינה בארה"ב יש רמות שונות של התפרצות המגפה. הנחיות הבית הלבן ממליצות לכל האמריקנים להימנע מהתקהלויות של יותר מעשרה אנשים, לעבוד מהבית ולא לצאת למקומות בילוי. בנוסף, ההנחיות קוראות לאנשים מבוגרים לא לצאתם מביתם. בנוסף להנחיות אלה, שלמעשה אינן מחייבות, כל מדינה בארה"ב מטילה מגבלות משלה, לרוב בהתאם להיקף התפשטות הנגיף בשטחה.

 

בתוך כך, מושל ניו יורק, אנדרו קואומו, הזהיר כי בעוד שישה ימים עשויה המדינה למצות את כל מלאי מכונות ההנשמה שלה. במדינה, שמספר החולים בה עומד על כ-93 אלף בני אדם, מתאשפזים מאות חולים מדי יום במחלקות לטיפול נמרץ. לאחרונה העבירה המדינה 400 מכונות הנשמה לעיר ניו יורק ועוד 200 לפרבריה.

 

"בקצב הנוכחי, יש לנו בערך שישה ימים עד שיגמר מלאי המכונות", אמר קואומו. במידה שתיגמר אספקת מכונות הנשמה, יעשו בניו יורק שימוש במכונות ביפאפ (BiPAP), שמסייעות בהכנסת אוויר לריאות ולפתיחת נתיבי אוויר, ומיועדות בעיקר לטיפול בדום נשימה בשינה.

 

 

מושל ניו יורק אנדרו קואומו מושל ניו יורק אנדרו קואומו צילום: בלומברג

 

 

בנוסף, טראמפ אישר לקואומו להתחיל לטפל בחולי קורונה במרכז ג'וויטס שבמנהטן. המרכז מארח בשגרה כנסים ואירועים גדולים, אך הוסב לבית חולים שדה עם 2,500 מיטות בשליטת צבא ארה"ב. לדברי קואומו, "התוכנית המקורית הייתה להשתמש במרכז כדי להעביר אליו מטופלים במצב קל מבתי חולים כדי לפנות מיטות לחולי קורונה. אבל, מספר הנדבקים גדל בצורה כה דרמטית עד שעדיף להפנות את חולי הקורונה למרכז".

 

בעיר ניו יורק לבדה אובחנו כ-50 אלף חולים ומתו יותר מ-1,560 בני אדם. לדברי דה בלזיו, העיר זקוקה לעוד 1,000 אחיות, 300 מטפלים בדרכי הנשימה ו-150 רופאים עד ליום ראשון. הוא הוסיף כי העיר צריכה בערך 3,000 מכונות הנשמה לשבוע הבא ו-15 אלף בסך הכל. היועץ הבכיר של טראמפ, ג'ארד קושנר, אמר כי הממשל ישלח לבית החולים הציבורי של ניו יורק אספקה של 200 אלף מסכות N-95 כדי לסייע לעובדים הרפואיים.

 

 

פינוי חולה קורונה בניו יורק פינוי חולה קורונה בניו יורק צילום: איי אף פי

 

 

תוך 15 דקות: טראמפ אובחן כבריא

 

לדברי ד"ר דבורה בירקס, מתאמת הבית הלבן לפעילות נגד הנגיף, שיעור ההידבקות הגבוה מצביע על כך שלא מספיק אמריקנים מצייתים להנחיות שנועדו לבלום את התפשטות המגפה. עד כה אובחנו בארצות הברית יותר מ-245 אלף חולים. מדובר בכמות הנדבקים הגדולה בעולם, והמספרים ממשיכים לעלות בקצב מדאיג. רק ביממה האחרונה אובחנו כ-30 אלף חולים. יותר מ-6,000 בני אדם מתו מהמחלה בארה"ב, כ-1,100 מהם ביממה האחרונה. זהו מספר המתים הגבוה ביותר ביממה במדינה כלשהי בעולם מאז שהחלה המגפה.

 

בירקס אמרה כי "ספרד, איטליה, צרפת וגרמניה החלו לכופף את עקומות ההידבקויות אצלהן. האמריקנים צריכים להשתדל יותר לעמוד בהנחיות המרחק החברתי כדי שגם ארה"ב תוכל לעשות זאת".

 

שוטרים מעבירים חולה בניו יורק שוטרים מעבירים חולה בניו יורק צילום: איי אף פי

 

 

טראמפ עבר הלילה בדיקת קורונה נוספת שקבעה כי לא נדבק בנגיף. מדובר בבדיקה חדשה שהוכרזה לאחרונה, ותוצאותיה מתקבלות בתוך 15 דקות. "אני חושב שלקחתי את הבדיקה הספציפית הזו מתוך סקרנות לראות כמה מהר היא עובדת", אמר טראמפ.

 

סגן הנשיא, מייק פנס, אמר כי ממשל טראמפ עובד על תוכנית לפיצוי בתי החולים על טיפול בחולי קורונה שאינם מבוטחים. לדבריו, "אנחנו לא רוצים שאף אמריקני ידאג מהעלויות האבחון של המחלה והטיפול בה". הוא הוסיף כי טראמפ יתייחס לנושא ביום שישי.

 

טראמפ, שהשתמש בחוק ה"ייצור לצורכי ביטחון" כדי לחייב חברות לייצר מכונות הנשמה לטובת המלחמה בנגיף, אמר כי "יש לנו יותר מ-100 אלף מכונות שמיוצרות ברגע זה או שיתחילו לייצרן בקרוב". החוק, יש לציין, נחקק ב-1950 בתגובה לפתיחת מלחמת קוריאה. טראמפ הוסיף כי שוחח עם מנכ"לית ג'נרל מוטורס, מרי בארה, שאמרה לו כי בקרוב החברה תתחיל בייצור מכונות הנשמה.

x