$
קורונה

בריטניה תשקול הסגר על ערים, איטליה תחזיר רופאים מפנסיה

שר הבריאות הבריטי הצטרף לפאניקה העולמית ועשוי להטיל הסגר בסגנון סיני. באיטליה, המוקד הנגוע ביותר באירופה, נשקל גיוס חירום של רופאים ואחיות שפרשו לגמלאות. בכיר במערכת הבריאות האיטלקית: "אנחנו פוחדים מאפקט צונאמי"

עדי ברק 22:2301.03.20

בהלת הקורונה שמתעצמת מדי יום בעקבות הזינוק במספר המתים והשיבושים האדירים בכלכלה, הדביקה גם את שר הבריאות הבריטי מאט האנוק. בראיון שהעניק היום ל־BBC טען האנוק כי הטלת מצור על ערים בריטיות, כפי שעשו הרשויות הסיניות במחוז חוביי שבו חיים כ־60 מיליון בני אדם, זו אפשרות הנמצאת על הפרק.

 

"יש כמובן חסרונות חברתיים וכלכליים אדירים במהלך כזה", הודה האנוק. "אבל בשלב הזה אנחנו לא פוסלים שום אפשרות, כדי לוודא שיש בידינו את כל הכלים, במידה והמצב ידרוש זאת". האנוק הדגיש, עם זאת, כי הוא מעוניין למזער כל הפרעה לציבור או לכלכלה.

 

נכון להיום אובחנו בממלכה 35 חולי קורונה. בסוף השבוע אושר מקרה מוות ראשון של אזרח בריטי, זאת לאחר ששהה על "הדיימונד פרינסס" שהיתה בהסגר מול חופי יפן. זהו מקרה המוות הששי של נוסעים שהיו באותו הקרוז.

 

באיטליה, שם מספר חולי הקורונה הוא הגבוה באירופה, המשבר מוסיף להסלים. שר הכלכלה האיטלקי רוברטו גולטיירי הכריז היום כי הממשלה תזרים 3.6 מיליארד יורו לכלכלה, זאת כזיכוי מס לחברות שדיווחו על צניחה של לפחות 25% בהכנסות, קיצוצי מסים במערכת הבריאות והעברת מזומנים אליה. חבילת התמריצים, המהווה 0.2% מהתמ"ג האיטלקי, תתווסף למהלכי סיוע בשווי 900 מיליון יורו שעליהם הכריזה רומא ביום שישי.

 

בתוך כך, משרד הבריאות הבריטי יפרסם בימים הקרובים תוכנית מפורטת להתמודדות עם התפרצות הנגיף בממלכה. לדברי האנוק, אפשר שגורמי מקצוע כמו רופאים ואחיות שפרשו לגמלאות, יגוייסו מחדש. "זה לא דבר שאנחנו זקוקים לו כרגע. אבל האתגר הגדול ביותר מבחינת מערכת הבריאות הבריטית במקרה של הידבקות המונית, הוא שעובדי המערכת הרפואית עצמם לא יוכלו להגיע לעבודה מפני שיהיו חולים או בבידוד", הוא הסביר. עד כה השקיע הממשל הבריטי 40 מיליון ליש"ט בנסיונות לפתח חיסון לנגיף הקורונה.

 

בדאונינג 10 שוקלים גם את האפשרות לדחות את הבחירות לרשויות המקומיות ולנציבות המשטרה והפשיעה, שצפויות להתקיים במאי, במידה והמגפה תוסיף להתפשט. עם זאת, משרד הפנים עדיין בודק את חוקיות המהלך.

 

"ייתכן ונצטרך לסגור חלק מבתי הספר", הוסיף האנוק, "אבל נכון לעכשיו אין צורך לעשות זאת, במידה ולא יתגלה מקרה הידבקות בשטחים אלה".

 

מרכז רפואי בברייטון מרכז רפואי בברייטון צילום: EPA

האנוק אישר כי הגבלת תנועת האוכלוסיה עשוייה לכלול איסור על התאספות של יותר מ־5,000 אנשים, כפי שעשתה ממשלת צרפת, שם זינק מספר הנדבקים ל־100. אף שההגבלה הצרפתית אינה חלה על מוזיאונים, היום אחר הצהריים נסגר הלובר למבקרים, והנהלת המוזיאון קיימה התייעצות עם רופאים בכירים בנוגע להתנהלות האתר בימים הבאים. הלובר הוא המוזיאון המתוייר בעולם, עם כ־5,000 מבקרים ביום. נוסף על הגבלת ההתקהלות, שר הבריאות אוליבר וורן המליץ להימנע מברכת השלום המסורתית הכוללת מספר נשיקות על שתי הלחיים.

 

 

תיירים באיטליה תיירים באיטליה צילום: אי פי איי

 

"בכנות, מבחינת מערכת הבריאות, מדובר במצב חירום", קבע היום מאסימו גאלי, מנהל מחלקה בבית החולים סאקו במילאנו, בראיון ל"קוריירה דלה סרה". הרשויות במחוז לומברדיה, שם נדבקו 552 בני אדם, ביקשו כי יוקצה בית חולים ייעודי שבו יטופלו חולי קורונה בלבד וכי יתאפשר גיוס מחדש של רופאים ואחיות שפרשו לגמלאות, בדומה לבריטניה. בתי ספר בלומברדיה ובמחוזות ונטו ואמיליה־רומאנה יישארו סגורים לשבוע נוסף.

 

בכיר במערכת הבריאות האיטלקית הזהיר מפני אפקט "צונאמי" על בתי החולים, לאחר ש־1,128 מקרים אובחנו בכלכלה השלישית בגודלה בגוש היורו ונקבע מותם של 29 מהם. בתוך שבוע התפשט הנגיף ל־11 מתוך 20 המחוזות באיטליה, שמתמודדת גם כך עם כלכלה שברירית. 

x