$
חברה וסביבה

חקיקה סביבתית עלולה למחוק 2.3 טריליון דולר משווי חברות

על פי דו"ח חדש, הידוק מדיניות ממשלות בנושא האקלים צפוי לכווץ את שוויין של חברות אנרגיה ב־43% ולהקפיץ ב־108% את שוויין של יצרניות רכבים חשמליים

שירות כלכליסט 22:0209.12.19

תקנות מחמירות שישיתו ממשלות עד 2025 במסגרת המאבק בהתחממות הגלובלית עלולות למחוק עד 2.3 טריליון דולר משווי השוק של חברות במגוון תעשיות, מדלקים מאובנים, דרך חקלאות ועד לייצור מכוניות. כך לפי דו"ח שפירסמה קבוצת PRI בשיתוף עם האו"ם ואשר ממצאיו צוטטו בסוכנות רויטרס.

 

 

 

הקבוצה מייצגת משקיעים המנהלים נכסים בשווי כולל של 86 טריליון דולר. על פי מחברי הדו"ח, החוקים שנועדו להגביל פליטות פחמן יתפסו תאוצה בשנים הקרובות ברקע מאמצי מדינות לעמוד בהתחייבויותיהן תחת הסכם פריז.

 

 

 

פיונה ריינולדס, מנכ"לית PRI ציינה כי "בשל עליית המודעות לשינוי האקלים, לחץ חברתי גובר והוזלה של פתרונות ירוקים, מדינות ייאלצו להתערב בצורה כוחנית לטובת נושא האקלים". שינויים מעין אלו עשויים לשבש אסטרטגיות השקעה הפועלות כיום מה שמציב "איומים עצומים על נכסים ועל המערכת הרחבה יותר", אמרה.

 

על פי הדו"ח, הנפגעות העיקריות יהיו ממגזר הדלקים, כאשר מחיקת השווי שלהן תעמוד על 43% בחישוב כולל. חברות ממגזרים שחשופים ללחץ חברתי, כמו מגדלי צאן ובקר, עלולות להפסיד בין 15% ל־43% משוויין, בכפוף להשפעתן על בירוא יערות.

 

אך לא רק מפסידים. הדו"ח צופה גם מנצחים חדשים, ששווי השוק שלהם יעלה בעקבות המעבר לאנרגיה ירוקה. כך למשל, חברות כרייה שמספקות מינרלים החשובים למעבר לאנרגיה נקייה עשויות לצמוח בשיעור של עד 54%. גם חברות חקלאיות עם חשיפה גבוהה לדלק ביולוגי ולמקורות חלבון צמחיים עשויות לרשום עלייה של 10% לפחות בשווי השוק שלהן. על פי מחקר נפרד של ויוויד אקונומיקס, יצרניות כלי רכב שיבצעו מעבר מהיר לרכבים חשמליים צפויות לעליית שווי של 108%.

 

לקראת התרבות חוקי זיהום, חברות שונות נמצאות כבר עתה תחת לחץ גובר והולך לבצע ארגון מחדש. כך למשל, חברות ביטוח מסרבות לבטח תחנות כח פחמיות חדשות. ענקית הביטוח AXA שבסיסה בפריז הודיעה כי תפסיק לבטח מיזמים חדשים בתחום הפחם וכי עד 2030 היא תחדל להשקיע ולבטח במגזר הפחם באיחוד האירופי.

 

בתגובה לפרסום הדו"ח ציין דובר מטעם תעשיית האנרגיה בבריטניה, כי חברות החלו בתהליכים של צמצום טביעת הפחמן, זאת כדי לתת מענה לדרישה הגוברת לשמירה על איכות הסביבה.

x