$
תעשייה ופיננסים

פייסבוק תשלם קנס של 5 מיליארד דולר בארה"ב על פרשת קיימברידג' אנליטיקה

גובה הקנס שאישרה נציבות הסחר הפדרלית לפי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" - בהתאם להערכות של פייסבוק; מדובר בקנס הגבוה ביותר שמטילה הנציבות על חברת הייטק - והוא מסתכם ב-9% מהכנסות הרשת החברתית ב-2018

עומר כביר 23:3012.07.19

נציבות הסחר הפדרלית של ארה"ב (FTC) אישרה הסדר פשרה עם פייסבוק בגובה של כ-5 מיליארד דולר - בעקבות פרשת קיימברידג' אנליטיקה מ-2018 (הפרת פרטיות הגולשים). כך לפי דיווח של "וול סטריט ג'ורנל". על הקנס דיווחו גם אמצעי תקשורת נוספים, בהם - ניו יורק טיימס, וושינגטון פוסט ובלומברג.

 

מדובר בקנס הגבוה ביותר שמטילה ה-FTC על חברת הייטק - והוא מסתכם ב-9% מההכנסות של פייסבוק ב-2018. עד עתה, הקנס הגדול ביותר הוטל על גוגל - 22.5 מיליון דולר ב-2012, על רקע פגיעה בפרטיות.

 

פייסבוק הפרישה באפריל 3 מיליארד דולר, במסגרת דו"חות הרבעון הראשון, לקראת הקנס הצפוי. עם זאת החברה העריכה כי הקנס עשוי להסתכם בעד 5 מיליארד דולר. מניית הרשת החברתית עלתה היום ב-1.8% בניו יורק.

 

ההצבעה ב-FTC התפצלה לפי קווים מפלגתיים, כאשר נציבים שמונו מטעם הרפובליקאים תמכו בהצעה, ונציגים מטעם הדמוקרטים התנגדו. ההתנגדות של הדמוקרטים נובעת מכך שהסכום שהוטל על החברה קטן מדי, במיוחד לאחר שזו כבר קיזזה אותו ממאזן הרווחים שלה.

 

 

מארק צוקרברג מארק צוקרברג צילום מסך: שידור חי יוטיוב

 

חקירת הנציבת נפתחה לפני יותר משנה, בעקבות דיווחים על דליפת מידע של 87 מיליון משתמשים לחברת המחקר המפוקפקת קיימברידג' אנליטיקה, שהשתמשה בו כדי ליצור פרופילים פסיכולוגיים של הגולשים לצורך הצגת פרסומות ממוקדות במהלך הבחירות לנשיאות ארה"ב ב-2016. החקירה התמקדה בשאלה האם מעשיה של פייסבוק מהווים הפרה של הסדר טיעון עם הנציבות מ-2012, במסגרתו התחייבה החברה ליישם מדיניות פרטיות טובה יותר. לנציבות סמכות מוגבלת להטיל קנסות על עבירה ראשונה, אך כוחות רחבים יותר להעניש עבריינים חוזרים.

 

אף שההסדר והקנס עתידים לסתום את הגולל על חקירת ה-FTC בפרשת קיימברידג' אנליטיקה, הפרשה לא מאחורי פייסבוק: רגולטורים במדינות אחרות עדיין חוקרים את הפרשה ועלולים להטיל עליה קנסות נוספים, כאשר הקנס של האיחוד האירופי יכול להיות גבוה במיוחד. בנוסף, משרד המשפטים וה-FTC חלקו לאחרונה את האחריות על ענקיות הטכנולוגיה בכל הנוגע להגבלים עסקיים, כאשר המשרד בודק את פעיות אלפבית ואפל והנציבות את פעילות אמזון ופייסבוק. בדיקה זו עלולה להתפתח לחקירות נוספות. בינתיים, בשבוע הבא צפויים נציגי פייסבוק להגיע לקונגרס האמריקאי לשימוע שיעסוק בליברה, מטבע הקריפטו שמתעדת החברה להשיק בשנה הבאה.  

בטל שלח
    לכל התגובות
    x