$
תעשייה ופיננסים

נסיון ההחייאה של דויטשה בנק: חטיבת ההשקעות תיחתך בשליש

מנהל החטיבה גארת' ריצ'י, שמשכורתו היא הגבוהה בבנק, יעזוב עם עוד שלושה חברי הנהלה בכירים. הפגיעה הקשה ביותר תהיה בלונדון ובניו יורק, שם עובדים כבר מחפשים משרות אחרות בגלוי ולוגמים בירה בשעות העבודה

שירות כלכליסט 20:0307.07.19

דויטשה בנק הוציא לדרך את תוכנית ההבראה רחבת ההיקף שלו בפיטורי כמה מחברי ההנהלה הבכירה.

 

 

 

המנהל הבכיר ביותר שעוזב את הבנק הגרמני הוא גארת' ריצ'י, מנהל חטיבת ההשקעות, שנהנה גם מהמשכורת הגבוהה ביותר בדויטשה בנק - 8.6 מיליון דולר ב־2018.

 

בנוסף צפוי הבנק להיפרד ככל הנראה גם ממנהל פעילות האג"ח יאני פיפיליס, מנהלת הרגולציה סילבי מתהרט ומנהל הפעילות הקמעונאית פרנק שטראוס. דירקטוריון החברה התכנס אתמול כדי לאשר את המהלך.

 

 

סניף של דויטשה בנק בברלין סניף של דויטשה בנק בברלין צילום: גטי

 

הפיטורים הם חלק מתוכנית ההבראה שגיבש המנכ"ל כריסטיאן זיווינג, שנכנס לתפקידו אשתקד לאחר הדחתו של ג'ון קריאן הבריטי. גולת הכותרת של תוכנית ההבראה של זיווינג היא צמצום דרסטי בפעילות הבנק מחוץ לאירופה ובמיוחד של חטיבת ההשקעות של הבנק. מדובר בתפנית חדה במדיניות דויטשה בנק בשני העשורים האחרונים, שבהם הוא שאף להיות בנק ההשקעות האירופי המוביל בעולם.

 

כאמור, ניסיון זה נחל כישלון חרוץ, וההפסד הנקי המצטבר של חטיבת ההשקעות של דויטשה בנק בין 2012 ל־2018 הגיע לכ־74 מיליארד דולר. בתקופה זו הוצאות התפעול של חטיבת ההשקעות שאבו 95% מהכנסותיה. לשם השוואה, הוצאות הפעילות של חטיבת ההשקעות של הבנק האמריקאי ג'יי.פי מורגן שקולה ל־55% מהכנסותיה.

 

 

מנכ"ל דויטשה בנק, כריסטיאן זיווינג מנכ"ל דויטשה בנק, כריסטיאן זיווינג צילום: בלומברג

 

כחלק מהמפנה שמוביל המנכ"ל זיווינג, ייפטר הבנק מנכסים עם פרופיל סיכון גבוה בשווי של כ־90 מיליארד דולר, או כשליש מהנכסים בפרופיל סיכון זה המנוהלים בבנק. הנכסים הללו יעמדו למכירה ועד שיימכרו ינוהלו בנפרד משאר הנכסים של הבנק במסגרת מה שמכונה "בנק רע". בין 18 אלף ל־20

אלף עובדים בדויטשה בנק יאבדו את עבודתם, והשלוחות בלונדון ובניו יורק הן אלו שיספגו את הפגיעה הקשה ביותר. בשבוע שעבר דיווחה סוכנות בלומברג על משמעת ארגונית רופפת במטה החברה בניו יורק, כאשר בין היתר עובדים יוצאים לשתות בירה בשעות העבודה וחלקם מחפשים משרה אחרת באופן גלוי. לנוכח הפיטורים הנרחבים הצפויים בשלוחה, מתכוון דויטשה בנק לעזוב את משרדיו הצופים לסנטרל פארק ולעבור למשרדים צנועים יותר בעיר.

 

אף שמדובר בתוכנית הקיצוצים הרחבה ביותר שמבצע הבנק הגרמני זה יותר מעשור, יש הסבורים כי מדובר במעט מדי ומאוחר מדי. בשבוע שעבר ציטט "פייננשל טיימס" חבר דירקטוריון לשעבר בדויטשה בנק שאמר כי "הבעיה של דויטשה תמיד היתה חוסר החלטיות. היה צריך לעשות את זה מזמן, לספוג את המכה ולהמשיך הלאה". נוסף על הקיצוצים בפעילות, מתכוון זיווינג להקים חטיבה חדשה בבנק שתתמקד בפעילות לקוחות עסקיים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x