$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

FT

קטאר קונה נדל"ן במנהטן ותהיה שותפה של הקושנרים

קרן העושר של הנסיכות תרכוש 24% מתיק השקעות הנדל"ן של קרן וורנאדו האמריקאית ב־1.3 מיליארד דולר. הבעלות על אחד הנכסים תתחלק בין הקטארים ומשפחת חתנו של הנשיא טראמפ, ג'ארד קושנר. בין השוכרות: ויקטוריה'ס סיקרט ויוניקלו

פייננשל טיימס 15:1722.04.19

קרן העושר הקטארית וקבוצת הנדל"ן האמריקאית קראון אקוויזישנס מתכוונות לרכוש יחדיו כמה מהנכסים האיקוניים ביותר בשדרה החמישית במנהטן ובטיימס סקוור. על הנכסים נמנים מלון סנט רג'יס ומשכן חברת תכשיטי היוקרה הארי ווינסטון.

 

 

 

המהלך יתבצע במסגרת עסקה שבה רשות ההשקעות הקטארית (QIA) תרכוש נתח של 24% מתיק ההשקעות הנדל"ני של קרן וורנאדו, ששוויו נאמד ב־5.6 מיליארד דולר. קראון תרכוש 24% נוספים. היקף השטחים בתיק ההשקעות עומד על 84.5 אלף מ"ר וכולל את השטחים הקמעונאיים ששוכרות הרשתות ויקטוריה'ס סיקרט וסלבטורה פרגאמו בשדרה החמישית.

 

לחץ על כרישי הנדל"ן

 

העסקה צפויה לגרור ביקורת לאור הקשרים ההדוקים בין משפחת המלוכה הקטארית וג'ארד קושנר, חתנו של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ. אימפריית הנדל"ן שבבעלות משפחת קושנר נקלעה לקשיים בשנים האחרונות וקיבלה עזרה עקיפה מ־QIA.

 

ג'ארד קושנר ג'ארד קושנר צילום: Yahoo

 

 

כך למשל, בשנה שעברה השכירה משפחת קושנר את הבניין בשדרה החמישית 666 לקבוצת הנדל"ן ברוקפילד. בקבוצה זו מושקעת הממשלה הקטארית. העסקה נחתמה מספר חודשים לאחר שוורנאדו הסכימה למכור לקושנר את חלקו העליון של המבנה. חלקו הקמעונאי הנמצא בתחתית המבנה נותר בבעלות וורנאדו.

 

בעסקה הנוכחית, קראון ו־QIA ירכשו נתח גם מהקומות הקמעונאיות שבבניין, שהרשתות יוניקלו והוליסטר הן שתיים מהשוכרות בו. 1.3 מיליארד דולר מהעסקה יתבצעו במזומן. על פי מסמכים שהוגשו לרגולטור האמריקאי, וורנאדו מתכננת להשתמש ב־390 מיליון דולר מתוכם כדי לפרוע הלוואה שלקחה עבור אותו המבנה.

 

הנכסים הכלולים בעסקה נמצאים במרחק כמה רחובות ממגדל טראמפ שבשדרה החמישית. נוכחות מוגברת של אבטחה שהוצבה במקום מאז הבחירות לנשיאות ב־2016 הכבידה על המכירות של כמה מהקמעונאיות באזור, כפי שהעידה למשל רשת תכשיטי היוקרה טיפאני על חנות הדגל שלה.

 

תזמון העסקה נוח לרוכשים שכן שוק הנדל"ן בניו יורק התקרר מעט, ובעלי הנכסים נמצאים תחת לחץ לאור מבול של פתיחת אתרים חדשים, ביניהם מתחם הדסון יארדס היוקרתי שנפתח באחרונה בצידה המערבי של מנהטן.

 

"זה היה אחד השווקים החמים שהתאפיין בצמיחה משמעותית", אמר ג'יימס סאליבן, אנליסט ב־BTIG. "אבל כעת הוא הפך לשוק שחווה נפילות ערך גדולות ועלייה במספר החללים שעומדים ריקים". סאליבן הוסיף כי הפופולריות של טיימס סקוור בקרב תיירים מגנה על האזור מפני ירידות חדות. "זה שוק שצריך להתייחס אליו בנפרד מיתר השווקים במנהטן", הסביר.

 

לעומת זאת, קיומה של השדרה החמישית כיעד אטרקטיבי לקניות מותגי יוקרה עומדת כעת למבחן. מעידה על כך ההיחלשות שנרשמה בקרב רשתות שפעלו באזור זה במשך שנים. כך למשל, יצרניות האופנה ראלף לורן, טומי הילפיגר ולורד אנד טיילור הודיעו על סגירת חנויות הדגל שלהן בשדרה החמישית.

בחלקה העליון של השדרה, בין הרחובות 49 ו־59 נרשמה צניחה של 24% בביקושים לשכירת חללים קמעונאיים, בין סתיו 2017 לזה של השנה שעברה. כך על פי דו"ח של מועצת הנדל"ן של העיר ניו יורק. מנגד, שטחי הנדל"ן לקמעונאות בין רחוב 42 לרחוב 49 צנחו ב־14% באותה התקופה.

 

החזית הדרומית

 

המאבק על קמעונאיות היוקרה התרחב כעת גם לדרום מנהטן, שם השיקה ענקית הנדל"ן ברוקפילד קניון ייעודי למותגי יוקרה. גם רשת בתי הכלבו היוקרתית נורדסטרום מתרחבת, ובונה סניף נוסף במערב מנהטן, לא רחוק ממתחם הדסון יארדס.

 

וורנאדו מוכרת בחודשים האחרונים רבים מהנכסים שלה במנהטן בגלל הירידה העקבית במחירי השכירות לשטחי קמעונאות. המגמה הזו תודלקה בירידה בהוצאות הצרכנים בחנויות. מתברר שגם מי שקונה תיק יד של גוצ'י ב־4,000 דולר או נעלי פראדה ב־890 דולר, מעדיפה לעתים קרובות לעשות קניות מקוונות.

 

מבחינת הקרן הקטארית, העסקה היא החוליה האחרונה בשרשרת מהלכים להעמקת הנוכחות שלה בארה"ב. בשנים הקרובות מתכוונת הקרן להשקיע שם 45 מיליארד דולר. "העסקה מעידה על השאיפות של QIA להגדיל את ההשקעות שלה בארה"ב בשנים הבאות, והאמונה שלנו בפוטנציאל ארוך הטווח של העיר ניו יורק", אמר מנכ"ל QIA מנסור אל מחמוד.

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x