$
תעשייה ופיננסים

למכירה: בקבוק וויסקי בן 60 שנה - ביותר ממיליון פאונד

כריסטי'ס מציע למכירה בקבוק וויסקי סינגל מאלט; במקביל, חשף סותבי'ס בקבוק אחר, משנת 1926 - מה המחיר?

שירות כלכליסט 22:1708.10.18
יממה אחרי שבקבוק וויסקי מקאלן (Macallan) בן 60 שנה נמכר תמורת 848.8 אלף פאונד (1.1 מיליון דולר) ב-4 באוקטובר בבית המכירות בונהמס שבאדינבורו, סקוטלנד, בית המכירות המתחרה, כריסטי'ס, הוציא למכירה בקבוק וויסקי סינגל מאלט (single malt) מאותו בציר שעשוי להימכר בנובמבר תמורת יותר ממיליון פאונד.

 

במקביל חשף בית המכירות סותבי'ס בקבוק אחר של סינגל מאלט מאותה חבית, שמולאה ב-1926, שיועמד למכירה ביום שישי הקרוב בניו יורק, עם צפי למכירתו ב-1.2 מיליון דולר.

 

מזקקת מקאלן בת 126 השנים, שנמצאת על גדת הנהר ספיי (Spey) בסקוטלנד, מכנה את הבציר של שלושת הבקבוקים הללו "הגביע הקדוש" של הוויסקי. הוויסקי מאותה חבית בוקבק ב-1986 אחרי שישה עשורים שבילה בחבית עץ האלון. רק 40 בקבוקים מולאו מאותה חבית, ואף אחד מהם לא עמד למכירה פומבית במשך יותר מעשור, אך לאחר ששניים מהם נמכרו תמורת יותר ממיליון דולר, השוק נזכר בקיומם.  

וויסקי מקאלן 1926 שיימכר במכירה פומבית של כריסטיס וויסקי מקאלן 1926 שיימכר במכירה פומבית של כריסטיס צילום: Christie’s

 

 

המכירה בבית המכירות בונהמס שבאדינבורו קבעה שיא עולמי בפאונדים, אך במונחי דולרים המכירה היקרה ביותר היתה בהונג קונג בחודש מאי, כאשר בקבוק של מקאלן מ-1926 עם תווית שעוצבה ע"י הצייר האיטלקי וולריו אדאמי נמכר תמורת 1.101 מיליון דולר - 40 אלף דולר לשוט.

  

 

וויסקי מקאלן 1926 שיימכר ע"י סותביס בניו יורק וויסקי מקאלן 1926 שיימכר ע"י סותביס בניו יורק צילום: Sotheby’s

 

 

מה בין חיי המדף של יין לזה של וויסקי  

 

מחירי הוויסקי נוסקים בשנים האחרונות בעוד משקיעים ואוהבי המשקה מחפשים אחר סינגל מאלטים נדירים מסקוטלנד, כמו Dalmore ו-Port Ellen וכן בקבוקים של

מזקקות יפניות כמו Karuizawa ו-Yamazaki. בתור השקעה אלטרנטיבית, ערכו של הנוזל הארגמני עלה ב-140% בחמש השנים האחרונות, על פי מדד Vintage 50 שמחושב על ידי Rare Whiskey 101, הרבה יותר מהעלייה ב-19% של מדד ה-Fine Wine 100.

 

לוויסקי היתרון של חיי מדף ארוכים יותר מיינות, כאשר המקסימום בקרב האחרונים שייך ליינות בורדו ובורגונדי שבדרך כלל נשתים בתוך כמה עשורים מבקבוקם.

 

שנת הבציר של יין היא בדרך כלל השנה בה נבצרו הענבים, כאשר הבקבוק מתרחש בדרך כלל בתוך 24-16 חודשים מהבציר. לעומת זאת, בוויסקי סופרים את הגיל לפי כמה זמן שהה הנוזל בחבית. כך שהמקאלן נקצר ב-1926 ובוקבק ב-1986, כלומר הוא שהה במשך 60 שנה בחבית. זה זמן ארוך להתיישן, וכיוון שהרבה מהנוזל המקורי מתאדה - מה שקרוי "ההפרשה למלאכים", רק חלק קטן מהנוזל נשאר בחבית ומבוקבק לבסוף.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x