$
פייננשל טיימס
גג עמוד פייננשל טיימס חדש לבן

בלומברג מתחרה בדאבוס: ישיק ועידה שתתמקד בסין

לכינוס של המיליארדר יוזמנו 400 משתתפים, שמינית מאורחי דאבוס. בלומברג: "זו לא הולכת להיות מסיבה שמתחככים בה עם כוכבי קולנוע"

אנדרו אדג'קליף־ג'ונסון, פייננשל טיימס 08:2716.05.18

מייקל בלומברג, לשעבר ראש עיריית ניו יורק, משיק מתחרה לפורום הכלכלי העולמי השנתי בדאבוס. הפורום החדש יציב בחזית את השינויים בסדר העולמי, בהם עליית כוחה של סין עד כדי איום על עליונותה של ארצות הברית. הכנס הראשון ייערך בבייג'ינג במשך יומיים, בנובמבר הקרוב.

 

 

 

מאז 1974, אז ערך הפורום הכלכלי העולמי את פגישתו הראשונה באתר הנופש המושלג בשוויץ, הפכה דאבוס מקום כינוס לאליטה העולמית. כ־3,000 אנשי עסקים וקובעי מדיניות מכל העולם לוקחים חלק בוועידה השנתית. עם זאת בלומברג אמר ל"פייננשל טיימס" כי האירוע המתוכנן יתמקד במנהיגים ומובילים מהמגזר הפרטי והציבורי ממדינות מתפתחות ושווקים מתעוררים. זאת במטרה ליצור שיתופי פעולה שיולידו "פתרונות יישימים" לאתגרים הסביבתיים שמייצרת הכלכלה.

מייקל בלומברג. מינה בכירי ממשל לשעבר לעיצוב הפורום מייקל בלומברג. מינה בכירי ממשל לשעבר לעיצוב הפורום צילום: Getty

 

 

בין המשתתפים שכבר אישרו הגעתם נמצאים יו"ר הפדרל ריזרב לשעבר ג'נט ילן וגארי קוהן, היועץ הכלכלי הבכיר לשעבר של טראמפ. כמו כן ישתתפו בכינוס עשרות מנכ"לי תאגידים ממדינות מתפתחות כמו קולומביה ואתיופיה. בלומברג אמר כי מספר המוזמנים לא יעלה על 400. לדבריו "זו לא מסיבה עם ארוחת ערב שבה כולם מתחככים בכוכבי קולנוע. מדובר בעניין רציני ואנחנו מקווים שכולם יתרמו".

 

עוד הוסיף בלומברג כי "דאבוס היא משהו שקורה כבר הרבה זמן: זו ועידה די גדולה העוסקת בהרבה בעיות עולמיות. הוועידה החדשה לעומת זאת תתמקד בעולם ובסין ככוח עולה, ואיך נוכל לעבוד יחד".

 

בלומברג, ששקל להתמודד במרוץ לנשיאות ב־2016, מינה שני משקיפים שיעצבו את הפורום. מזכיר המדינה לשעבר הנרי קיסינג'ר ושר האוצר האמריקאי לשעבר הנרי פולסון. השניים חברו למרכז הסיני לכלכלה עולמית, שנמצא תחת פיקוח משרד התכנון המרכזי הסיני. זנג פיין, סגן ראש הממשלה לשעבר עומד בראשו.

 

ד"ר קיסינג'ר היה גורם חשוב בביקור ההיסטורי של הנשיא ניקסון בסין ב־1972 וייעץ לנשיאי ארה"ב שבאו אחריו בעניינים הקשורים בה. "כרגע מתמקד ממשל טראמפ בעיקר בנושאים בהם אנחנו לא רואים עין בעין עם סין", אמר. "הבנות בין סין וארה"ב יכולות לספק כר פורה לשלום ושגשוג. בכל תרחיש אחר נחלק את העולם לשניים, מה שיוביל למצב דומה לזה ששרר לפני מלחמת העולם הראשונה", אמר קיסינג'ר.

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x