$
בשולי החדשות

ביל גרוס מעמיד למכירה את אוסף הבולים שלו ב-42 מיליון דולר

פריטים מהאוסף של המשקיע האמריקאי יוצגו בניו יורק ביום חמישי, הכוללים בין היתר גיליון של 6 בולים מ-1847. מי עודד את גרוס לאסוף את הבולים?

שירות כלכליסט 22:1209.05.18

ביל גרוס מעמיד חלק מאוסף הבולים – ששוויו הכולל 42 מיליון דולר – למכירה באוקטובר הקרוב.

 

המשקיע האגדי קיבל אוסף בולים מאמו עם סיום לימודיו בתיכון. היא רכשה את בולי הדואר האמריקאים במהלך השנים וקיוותה כי הוא יוכל למכור את האוסף ולשלם את שכר הלימוד באוניברסיטה.

 

אולם גרוס גילה כי הבולים, שהיו ממהדורות המוניות, היו שווים פחות אף מערכם הנקוב. עם זאת, המחווה של אמו גרמה לו להפוך לאספן בולים וליצור את אחד מאוספי הבולים היקרים ביותר בארה"ב.

 

לדברי צ'ארלס שריב, יועץ הבולאות של גרוס מזה 20 שנה, גרוס אסף את הבולים "כדי להוכיח שאמו צדקה – שאיסוף בולים יכול להיות מהנה ורווחי בו-זמנית. היא פשוט רכשה את הבולים הלא נכונים".

חלק מאוסף הבולים של גרוס, מ-1847 חלק מאוסף הבולים של גרוס, מ-1847 צילום: רויטרס

 

שוויו של גרוס, אחד ממייסדי פימקו (PIMCO) – אחת מקרנות האג"ח הגדולות בעולם – הוא 2.5 מיליארד דולר, על פי מגזין פורבס. בספטמבר 2014 עזב במפתיע את הקרן מקליפורניה והצטרף לקרן ג'אנוס הנדרסון אינבסטורס (Janus Henderson Investors ), שבה הוא מנהל את קרן האג"ח של החברה Janus Henderson Global Unconstrained Bond Fund.

 

פריטים מהאוסף, המנוהל בידי חברת המכירות הפומביות רוברט איי. סיגל (Robert A. Siegel Auction Galleries), יוצגו בניו יורק ביום חמישי, כולל גיליון של 6 בולים מ-1847 הנושאים את דיוקנו של ג'ורג' וושינגטון, הצפויים להימכר תמורת כ-750 אלף דולר.

 

הגיליון, מכונה "גיליון התנ"ך" משום שנמצא תחוב בין דפיו של ספר תנ"ך מלפני 1912. זהו אחד משלושה גיליונות מהמהדורה ששרדו משום שבולים בעלי ערך נקוב של 5 ושל 10 סנט הושלכו לרוב לפח בשל אובדן ערך עם הנפקתם של בולים חדשים ב-1951.

 

הבולים בעלי הערך הרב ביותר באוסף הם גיליון של 4 בולים משנת 1869, בעלי ערך נקוב של 24 סנט, שעליהם הדפס הפוך של "הצהרת העצמאות", יצירתו של האמן האמריקאי ג'ון טרומבול. הבולים ההפוכים היו חלק מהנפקה ראשונה של בולים צבעוניים של רשות הדואר האמריקאית, וגיליון זה יכול אף להימכר תמורת מיליון דולר.

 

גרוס מכר כבר חלק מהאוסף. בין 2007 ו-2014 הוא מכר בולים לא אמריקאים תמורת 27 מיליון דולר, שאותם תרם לעמותות צדקה ובהם "רופאים ללא גבולות". גם הרווחים מהמכירה הנוכחית יועברו למטרות צדקה שאותן טרם פירט גרוס.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x