$
תעשייה ופיננסים

עליבאבא רכשה 7.6% מחברת הסרטים הגדולה בעולם

ענקית הקמעונאות השקיעה 744 מיליון דולר בחטיבת הסרטים של קבוצת האחזקות הסינית דליאן וונדה. בין היתר מחזיקה החברה ברשת בתי הקולנוע הגדולה בארה"ב ובאולפן שהפיק את באטמן. ב־2016 רכשה עליבאבא נתח באולפן של סטיבן שפילברג

שירות כלכליסט 22:4006.02.18

קבוצת האחזקות הסינית דליאן וונדה תמכור 13% מאולפני הסרטים שבבעלותה לקבוצת משקיעים שמובילה ענקית הקמעונאות עליבאבא.

 

הקבוצה תשלם 7.8 מיליארד יואן (1.2 מיליארד דולר) עבור וונדה־פילם, כאשר חלק הארי של הסכום, 4.68 מיליארד יואן (744 מיליון דולר), יגיע מעליבאבא, שתחזיק בנתח של 7.66% ממניות האולפנים. יתרת המניות יעברו לבעלות החברה הממשלתית בייג'ינג קאלצ'רל אינווסטמנטס, ששילמה עבורן 3.2 מיליארד יואן (453 מיליון דולר). בייג'ינג קאלצ'רל אינווסטמנס מחזיקה נתח של 75% בחברת האפקטים הויזואליים הבריטית פריימסטור, שעבדה על שוברי קופות הוליוודיים דוגמת האביר האפל ולהציל את מארק וואטני.

 

לפי אתרה הרשמי, וונדה פילם היא חברת הסרטים הגדולה בעולם לפי הכנסותיה. היא מחזיקה במערך הפקה, הפצה והקרנה חובק עולם. בין היתר, רכשה דליאן וונדה ב־2016 את רשת בתי הקולנוע הגדולה בארה"ב AMC ב־3.5 מיליארד דולר, את רשת אודיאון הבריטית ב־921 מיליון דולר, ואת אולפני לג'נדרי אנטרטיינמנט, שהפיקו חלק מסרטי באטמן, ב־2.6 מיליארד דולר. בשנה שעברה החלה ממשלת סין להפעיל לחץ על קבוצת וונדה למכור חלק מהנכסים שלה מחוץ לתחומי המדינה, בתואנה שהמינוף של החברה הוא גבוה מדי. הלחץ הגיע גם כחלק ממהלך ממשלתי סיני לרסן את יציאת הון מקומי אל מעבר לים.

 

סצנה מהסרט וורקראפט של אולפני לג'נדרי סצנה מהסרט וורקראפט של אולפני לג'נדרי

זו הפעם הראשונה שדליאן פילם מוכרת נתח משמעותי ממניותיה למשקיע חיצוני, מאז שהחלה להיסחר בבורסת שנז'ן ב־2015. המכירה הגיעה על רקע מהלך מקיף של בעלי החברה, המיליארדר וואנג ג'יאנלין, להנזיל נכסים כדי להפחית את עומס החובות של קבוצת דליאן וונדה.

 

בחודש שעבר מכרה וונדה נתח של 4.12% מחברת ניהול הקניונים שלה לענקית האינטרנט הסינית טנסנט ב־10 מיליארד יואן (כ־1.6 מיליארד דולר). בסך הכל מכרה וונדה 14% מחטיבת ניהול הקניונים שלה באותה הזדמנות, בסכום כולל של 5.4 מיליארד דולר. על הרוכשות נמנה גם אתר הקמעונאות הפופולארי JD.com, המתחרה העיקרי של עליבאבא בשוק הסיני. בנוסף, מכרה דליאן וונדה בשנה שעברה מלונות ואתרי נופש שבבעלותה בסכום של 9 מיליארד דולר.

 

ההשקעה בוונדה פילם מציבה את עליבאבא ואת מייסדה ג'ק מא בצומת מרכזי בתעשיית הסרטים הסינית, שצפויה להיות הגדולה בעולם עד 2020. ב־2016 קנתה חטיבת הסרטים של עליבאבא נתח באמבלין פרטנרס, אולפנים שעל מייסדיו נמנה גם הבמאי סטיבן שפילברג, ועוד לפני כן השקיעו אולפני עליבאבא בהפקת סרטים בסין ובהוליווד וביניהם סרט מסע בין כוכבים האחרון, הסרט האחרון בסדרת משימה בלתי אפשרית והעיבוד המחודש לשובר הקופות לילה במוזיאון.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x