$
חברה וסביבה

הנזק הכספי מאירועי אקלים בארה"ב שבר שיא ב־2017

ההוריקנים בדרום ארה"ב ושריפות הענק בחוף המערבי הסבו נזק של יותר מ־300 מיליארד דולר. הוריקן הארווי היה היקר ביותר ועלה 125 מיליארד דולר. תדירות האירועים שגרמו נזק של יותר ממיליארד דולר היתה הגבוהה בהיסטוריה המתועדת

שירות כלכליסט 22:0509.01.18

השנה שבה נשיא ארה"ב דונלד טראמפ החליט לפרוש מהסכם פריז למאבק בשינוי אקלים היא גם השנה שבה אירועי אקלים הסבו את הנזק הכספי הכבד ביותר בתחומה.

 

 

 

לפי נתונים של המרכז למידע סביבתי של הרשות הפדראלית לאטמוספרה ולאוקיינוסים (NOAA), שנת 2017 היתה השנה בעלת התדירות הגבוהה ביותר של אירועי אקלים שעלותם נאמדת ביותר ממיליארד דולר. משתווה לה רק 2011, שגם בה נמנו 16 אירועי אקלים שהסבו נזק של יותר ממיליארד דולר. אבל, החשבון המצטבר של הנזקים שגרמו אירועי האקלים של השנה שעברה שובר בקלות את השיא הקודם.

 

 

 

עלות הנזקים מאירועי אקלים שספגה ארה"ב ב־2017 הגיעה ל־306.2 מיליארד דולר. לשם השוואה, ב־2011 נאמד הנזק השנתי ב־75.8 מיליארד דולר. ב־2005, השנה היקרה השניה בהיסטוריה מבחינת נזקי אקלים, הגיע החשבון ל־214.8 מיליארד דולר. מספר האירועים האקלימיים בשנה זו היה נמוך יחסית, אך זו השנה שבה פגעה בארה"ב סופת ההוריקן קתרינה, שהיתה הרסנית במיוחד.

 

מבין אירועי האקלים שפקדו את ארה"ב בשנה שעברה, הוריקן הארווי הסב את הנזק הכספי הכבד ביותר - 125 מיליארד דולר. הוריקן קתרינה, למשל, הסב נזק של 90 מיליארד דולר, כמו הוריקן מריה, שהחריבה השנה את פוארטו ריקו. גם כשמביאים בחשבון שהסכומים שעליהם דיווחה NOAA מתואמי אינפלציה, 2017 הביאה עמה שלוש מתוך חמש סופות ההוריקן היקרות ביותר בהיסטוריה המתועדת בארה"ב.

 

בחוף המערבי היו אחראיות שריפות ענק לחלק הארי של הנזק. לפי האומדן של NOAA, העלות המצטברת של השריפות הגיעה אשתקד ל־18 מיליארד דולר. העלויות שמובאות בדיווח לא כוללות הוצאות רפואיות ולכן המחיר של אירועי האקלים ב־2017 צפוי לעלות.

 

 

 

בתוך כך, הוועדה הפדראלית לרגולציה על האנרגיה דחתה אתמול תוכנית לסבסוד תחנות כוח פחמיות וגרעיניות. שר האנרגיה האמריקאי ריק פרי הציע את התוכנית, שהיתה אמורה לתמרץ תחנות כוח שמסוגלות לאחסן מקור אנרגיה ל־90 יום ברציפות. תחנות כוח שמתבססות על אנרגיה ממקורות מתחדשים או על גז טבעי אינן כאלה, והנהנות העיקריות מהסבסוד היו אמורות להיות תחנות הכוח הפחמיות והגרעיניות. דחיית התוכנית היא מכה כואבת לממשל האמריקאי, שכן ארבעה מחמשת חברי הוועדה מונו על ידי הנשיא טראמפ, שהוא תומך קולני בתעשיית הפחם. הוועדה תמכה במטרה של אבטחת אספקת חשמל לרשת, אך התנגדה להתערבות בשוק כדי לתעדף מקורות אנרגיה מסוימים על פני אחרים.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x