$
תעשייה ופיננסים

בזכות הביטקוין: האחים שתבעו את צוקרברג הפכו למיליארדרים

האחים ווינקלבוס, היזמים שתבעו את מנכ"ל פייסבוק בתואנה שגנב מהם את הרעיון לרשת החברתית, השקיעו במטבע הווירטואלי 11 מיליון דולר מהפיצויים שקיבלו. בשבוע שעבר הם הפכו למשקיעים הראשונים בביטקוין שההחזר על השקעתם גבוה ממיליארד דולר

שירות כלכליסט 19:2503.12.17

התאומים טיילר וקמרון ווינקלבוס, שתבעו את מארק צוקרברג בתואנה שהוא גנב מהם את הרעיון להקמת פייסבוק, שלשלו לכיסם יותר ממיליארד דולר בזכות השקעתם במטבע הווירטואלי ביטקוין.

 

 

 

"הסאנדיי טלגרף" דיווח כי השניים השקיעו 11 מיליון דולר בביטקוין לפני ארבע שנים. מאז עלה ערכו של הביטקוין בכ-10,000%. מדובר ככל הנראה בהחזר הראשון של יותר ממיליארד דולר על השקעה בביטקוין.

התאומים קמרון וטיילר ווינקלבוס התאומים קמרון וטיילר ווינקלבוס צילום: בלומברג

 

 

התאומים למדו עם מייסד פייסבוק צוקרברג באוניברסיטת הרווארד. ב־2008 הם זכו בפיצויים בגובה 65 מיליון דולר במסגרת הסדר להסרת התביעה שלהם נגדו, על גניבת הרעיון שמאחורי הרשת החברתית. היריבות ביניהם לבין צוקרברג היתה אחד מקווי העלילה המרכזיים בסרט "הרשת החברתית" שיצא לאקרנים ב־2010. עוד לפני זה הם היו מוכרים לחובבי ספורט כחברים בנבחרת החתירה של ארה"ב למשחקים האולימפיים בבייג'ינג ב־2008.

 

 

במרץ 2013 השתמשו האחים ב־11 מיליון דולר מכספי הפיצויים כדי לרכוש כ־1% מהכמות הקיימת אז של מטבעות ביטקוין, כאשר מטבע אחד היה שווה אז 120 דולר. לפי הערכות, התאומים רכשו 100 אלף מטבעות, כך שהשקעתם שווה כיום יותר ממיליארד דולר. מחיר הביטקוין נע כעת סביב 11 אלף דולר.

 

מאז המאבק המשפטי מול פייסבוק התאומים מיתגו את עצמם מחדש כיזמי ביטקוין, ואף השיקו זירת מסחר וקרן השקעות במטבע. רשות ני"ע האמריקאית דחתה השנה את בקשתם לאישור לקרן סל (ETF) מבוססת ביטקוין. לפני שנתיים אמר קמרון ווינקלבוס כי "מעולם לא מכרנו ביטקוין, אנחנו בפנים לטווח הארוך". בשנה שעברה אמר טיילר ווינקלבוס לטלגרף כי ביטקוין הוא "גרסה טובה יותר של זהב".

 

ישנם מעט מאוד בעלי ביטקוין ששווי אחזקתם עולה על מיליארד דולר. אחד מהם הוא הממציא המסתורי שלו הידוע בשם סטאושי נקאמוטו. מלבדו, התאומים הם אילי הביטקוין הידועים ביותר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x