$
בשולי החדשות

טראמפ תלה במועדוני הגולף שלו שער מזויף של "טיים" הנושא את דיוקנו

המגזין ביקש מארגון טראמפ להסיר תמונות ממוסגרות של שערי המגזין בכיכובו של נשיא ארה"ב. זאת, לאחר שהתברר כי בתאריך המדובר כלל לא פורסם גיליון של טיים, ולמעשה טראמפ כלל לא הופיע על שער המגזין באותה השנה. לא ברור מי עומד מאחורי השער המזויף

שירות כלכליסט 13:1328.06.17
מגזין טיים ביקש מארגון טראמפ (Trump Organization) להסיר מקירות מועדוני הגולף שלו תמונות ממוסגרות של שערי מגזין טיים מזויפים בכיכובו של נשיא ארה"ב.

הבקשה הועברה לארגון בעקבות פרסום אתמול (ג') בוושינגטון פוסט, לפיו השער המזויף תלוי בלפחות 5 ממועדוני הגולף של טראמפ. התמונה היא של שער המגזין מתאריך ה-1 במרץ, 2009 וכוללת תמונה של טראמפ ומתחתיה הכיתוב: "דונלד טראמפ: המתמחה הוא להיט טלוויזיוני!"

 

אולם, בדיקה של העיתון גילתה כי כלל לא פורסם גיליון של טיים בתאריך המדובר, ולמעשה הוא כלל לא הופיע על שער המגזין באותה השנה. כמו כן, נתגלו מספר אי דיוקים בעיצוב.

 

 

"אני יכולה לאשר שזה אינו שער אמיתי של מגזין טיים", מסרה דוברת המגזין קרי צ'יקה. בגיליון המקורי שיצא בשבוע הראשון של מרץ 2009 הופיעה השחקנית קייט וינסלט.

 

על פי טיים, עד להכרזה על התמודדותו על נשיאות ארה"ב ב-2015, טראמפ הופיע על שער המגזין פעם אחת בלבד, ב-1989. זאת על אף שהוא עצמו טען ביולי 2016 כי הופיע על השער פעמיים. בכל מקרה, הפעם האחרונה שזכה לכבוד הייתה בדצמבר 2016, לאחר שהפתיע וזכה בבחירות. הוא הוכתר באותה הזדמנות לאיש השנה של המגזין.

 

לא ברור מי עומד מאחורי השער המזויף, אך כנראה שכל מי שיש לו ידע בתוכנת פוטושופ היה יכול לעשות זאת, ישנם גם מספר אתרי אינטרנט שמאפשרים למשתמשים לעלות תמונות של עצמם כדי ליצור שער מזויף, לרוב כבדיחה או כמתנה סמלית.

 

כמצופה, הדיווח גרר תגובות משועשעות ברחבי האינטרנט. כך למשל במגזין ספורטס אילוסטרייטד, השייך גם לקבוצת טיים, פרסמו בטוויטר שער ריק וקראו למשתמשים לשים עצמם עליו. "לא נספר לאף אחד שזה מזויף", הבטיחו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x