$
תעשייה ופיננסים

בנקים בבריטניה מתכננים לאגור ביטקוין - למקרה שייפלו קורבן למתקפת האקרים

לפי דיווח, בבנקים הגדולים חוששים כי האקרים ידרשו מהם תשלום כופר; מומחה: "המשטרה וכוחות הביטחון לא יוכלו כנראה לסייע להם במהירות הרצויה"

שירות כלכליסט 22:5923.10.16
כמה מהבנקים הגדולים בלונדון מתכננים לאגור כמויות גדולות של המטבע הווירטואלי ביטקוין, אם הם יידרשו לשלם כופר לפושעי סייבר שיאיימו להפיל את רשתות המחשבים שלהם.

המטבע הווירטואלי חביב במיוחד על ארגוני פשיעה שכן העסקאות בו לא משאירות כל חתימה ולכן קשה לעקוב אחר מקורותיו ויעדיו.

 

הגרדיאן דיווח כי בבנקים הגדולים העלו את הרעיון בעקבות מתקפת הסייבר הגדולה ששיתקה ביום שישי האחרון שורה של אתרי אינטרנט ושירותים מקוונים כמו טוויטר, ספוטיפיי, רדיט ונטפליקס. התוקפים פרצו לאלפי מכשירים ביתיים שמחוברים לאינטרנט כמו מצלמות ומדפסות כדי לגייסם למתקפה מסוג DDoS. במתקפה מהסוג הזה מוצפים האתרים המותקפים בכמויות מידע עצומות שעימן הם לא מסוגלים להתמודד ולכן הם קורסים. התוקפים ניצלו את הפלטפורמה של החברה האמריקאית Dyn שמעניקה שירותי ניהול מידע לאתרים מובילים.

 

למרות שאין כל ראיה שהתוקפים דרשו מ-Dyn תשלום כופר כדי להפסיק את ההתקפה, נראה שההאקרים שביצעו אותה השתמשו בקוד תוכנה זהה כדי לסחוט עסקים אחרים.

כיום מחוברים לאינטרנט בין 7 מיליארד ל-19 מיליארד מכשירים, והערכות מתונות מדברות על כך שמספר המכשירים שמחוברים אל האינטרנט יגיע ל-30 עד 50 מיליארד בתוך 5 שנים.

 

(אילוסטרציה) (אילוסטרציה) באדיבות: ויקיפדיה

ד"ר סיימון מור, היועץ הטכנולוגי לשעבר של ממשלת בריטניה, אמר לגרדיאן כי היקף ועוצמת ההתקפה של יום שישי הביאה כמה בנקים למסקנה שיהיה להם יותר זול לשלם כופר מאשר להסתכן בהתקפת סייבר. "המוסדות הפיננסיים נוקטים גישה פרגמטית לחלוטין, מכיוון שהמשטרה וכוחות הביטחון לא יוכלו כנראה לסייע להם במהירות הרצויה", הוא אמר. מור לא נקב בשמות הבנקים שקונים ביטקוין, אך ציין שלדעתו בכירים במשטרה הבריטית מודעים למהלך. "החברות הגדולות מתחילות לדאוג שהתקפת סייבר היא כבר לא עניין של אבטחת מידע. מדובר בעניין של אמון הדירקטוריון, הלקוחות ובעלי המניות", הוסיף.

 

היקף המידע של התקפות הDDoS בחודשים האחרונים נאמד ב-660 ג'יגה-בייט לשניה ששוגרו את האתרים המותקפים. כמות מידע זו מספיקה בהחלט להשבית כמעט כל אתר שפועל כיום ברשת.

 

מור מעריך שבשלב כלשהו יחווה העולם התקפת סייבר חסרת תקדים, שאותה הוא ממשיל להתרסקות בנק ההשקעות להמן בראדרס ב-2008 – האירוע שסימל את תחילת המשבר הכלכלי העולמי. "אנחנו חייבים להתעשת", פסק מור, "כולנו חשופים להתקפות". 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x