$
חברה וסביבה

בים הצפוני מביטים בעצב בצניחת מחירי הנפט - ומשביתים עוד קידוח

האזור המרכזי בעולם שבו מופק נפט מסוג ברנט הולך ודועך על רקע מחירי הנפט הצוללים. העלויות הגבוהות של ביצוע קידוחי נפט באזור מאלץ עוד ועוד חברות לזנוח פרויקטים. נכון להיום, נעשה שימוש רק ב-63% מאסדות קידוח הנפט באזור

בלומברג 19:5522.01.16

קצב קידוחי הנפט בים הצפוני – האזור המרכזי בעולם שבו מופק נפט מסוג ברנט, שקע לשפל על רקע מחירי הנפט הצוללים, שמאלצים את חברות חיפושי הנפט לזנוח פרויקטים שנושאים עלויות גבוהות. נכון ל-19 בינואר, נעשה שימוש ב-63% בלבד מאסדות קידוח הגז והנפט הבריטיים בים הצפוני - כך על פי מידע של חברת RigLogix. זהו השיעור הנמוך ביותר מאז החלה פעילות הקידוח באזור ב-2000.

 חברות הנפט באזור האיצו את הקידוחים בשנתיים האחרונות לאחר אישור שורה של פרויקטים בשיא העידן שבו הגיע מחיר הנפט ל-100 דולר לחבית. אולם הצניחה במחירי הנפט מאלצת עתה רבות מהחברות להכניס את תכניות הצמיחה שלהן למגירה, לצמצם עלויות ולפטר עובדים. חברת BP למשל מתעתדת לשלוח הביתה 600 מעובדיה בים הצפוני בשנתיים הבאות, מה שיגרום לכך שמספר המשרות שקוצצו באזור מאז 2014 יגיע ל-90 אלף.

 

קידוח נפט מסוג ברנט קידוח נפט מסוג ברנט צילום: איי פי

 

"באזור הים הצפוני, עלויות התפעול גבוהות ונעות בין 15-45 דולר לחבית. קשה לצפות מחברות לעשות עבודה כזו עם עלויות כאלה, ולכן אסדות רבות מושבתות", אמרה לבלומברג קייט סלאון, אנליסטית במק'קורי.

 

הקידוח ליד חופי נורבגיה היה תמיד יקר במיוחד. דו"ח שפרסמה ועדה ממשלתית ב-2012 הצביע על כך שעלויות הקידוח באזור הן הגבוהות בעולם, ויקרות ב-45% יותר מקידוח בבריטניה. למרות שחברות הקודחות באזור יכולות לתבוע החזר חלקי של הוצאותיהן ממשלת נורבגיה, לא די בכך כדי לכסות עלויות ורבות מהן מקפיאות פרויקטים.

 

מאז יוני 2014 נפט מסוג ברנט איבד בסך הכל 72% מערכו ונמצא בשפל של 12 שנים במחירו, על רקע ההצפה הגלובלית. מחירי הברנט עלו ב-5.5% ל-30.86 דולר החבית במסחר הבוקר בלונדון.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x