$
חברה וסביבה

אמן הרחוב בנקסי מוחה על בעיית הפליטים והפעם באמצעות דמותו של סטיב ג'ובס

אמן הגרפיטי צייר ציור קיר ובו נראה הגורו הטכנולוגי של אפל – בעל אב ממוצא סורי – נושא שקית אשפה שחורה ודגם מוקדם של מחשב המקינטוש. לטענת בנקסי, "אפל קיימת אר ורק משום שאמריקה אפשרה לאיש צעיר מסוריה להגר אליה"

שירות כלכליסט 11:5413.12.15

אמן הרחוב הידוע, בנקסי, מוחה על בעיית הפליטים באמצעות ציור קיר במחנה פליטים בצרפת.

 

אמן הגרפיטי האניגמאטי צייר ציור קיר ובו נראה הגורו הטכנולוגי של אפל שהלך לעולמו, סטיב ג'ובס – בעל אב ממוצא סורי – נושא שקית אשפה שחורה ודגם מוקדם של מחשב המקינטוש.

 

 

הגרפיטי עם סטיב ג'ובס הגרפיטי עם סטיב ג'ובס צילום: איי פי

 

האמן ידוע באמנות הרחוב החתרנית שלו אולם זהותו האמיתית נותרה אנונימית. נציגו, ג'ו ברוקס, אישר שאכן הציור במחנה הפליטים בקאליי נעשה בידי בנקסי.

 

סטיב ג'ובס היה מאומץ. על פי הביוגרף שלו, וולטר אייזקסון, אביו של גאון המחשבים, עבדולפתה ג'נדאלי, היה סטודנט ממשפחה מכובדת בסוריה שלמד בארה"ב באוניברסיטת וויסקונסין. בנקסי ציין בהודעות המתלוות לעבודותיו האחרונות כי למהגרים יש השפעה חיובית על הכלכלה והחברה.

 

"נותנים לנו להאמין שהגירה גוזלת מהמשאבים של מדינות, אולם סטיב ג'ובס היה בנו של מהגר סורי. אפל היא החברה הרווחית ביותר בעולם ומשלמת למעלה מ-7 מיליארד דולר במיסים מידי שנה. היא קיימת אך ורק משום שאמריקה אפשרה לאיש צעיר מסוריה להגר אליה".

 

הציור של ג'ובס נעשה בסמוך לציור אחר, לא קשור, שבו נכתב "לאף אחד לא מגיע לחיות כך".

 

אמן הרחוב בנקסי נוסע ברחבי העולם ומצייר ציורי קיר ועושה מצגות המעלות מחאה נגד המלחמה, עוני ילדים והפגיעה באיכות הסביבה.

 

עבודתו של בנקסי ב"גו'נגל" – כינויו של מחנה הפליטים בקאליי – נועדה להזכיר למדינות להיות פתוחים יותר לקליטת מהגרים. הוא הצהיר לאחרונה כי יתרום למהגרים במחנה בקאליי את החומרים מיצירתו "דיסמיילנד" שבו בנה פארק שעשועים מעוות ומורבידי.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x