$
תעשייה ופיננסים

נמצאו האשמים בקריסת הבורסה בסין: גל "הודאות" של עיתונאים וברוקרים

הממשל הסיני הציג לראווה הודאות לכאורה של חלק מהאנשים שעצר באשמת הפצת שמועות וסחר בעייתי שהפיל את השווקים

שירות כלכליסט 08:4202.09.15

פחות מיממה לאחר שעצרו כ־200 אזרחים סינים שלשום בחשד ל"הפצת מידע שקרי ועיוות השווקים", הרשויות הסיניות הציגו באמצעי התקשורת הממשלתיים את ההודאות לכאורה של חלק מהעצורים. מדובר במהלך נוסף באסטרטגיה החדשה של בייג'ינג לבלימת המפולת בשווקים והחזרת אמון המשקיעים בבורסה הסינית.

 

מהדורות החדשות של הערוצים הרשמיים בסין שידרו מיום שני בערב הודאות מצולמות וכן הקראת תמלילים של הודאות כתובות של החשודים בהפצת שמועות וביצוע מסחר מסוכן שגרמו, לטענת הממשל, למפולת בבורסה בשנגחאי. העיתונאי וואנג שיאלו מהיומון "קאיג'ינג" - אחד העיתונים הכלכליים הגדולים בסין - הודה בשידור חי ב"זריעת פניקה". "לא הייתי צריך לעשות עניין גדול רק לצורך הסנסציה העיתונאית", אמר שיאלו והוסיף כי מעשיו גרמו ל"נזק עצום" למדינתו ולמשקיעים. כך עשו גם ארבעה ברוקרים של חברת הברוקרים הגדולה בסין CITIC סקיוריטיס, שהודו במסחר מסוכן.

 

ירידות בבורסה בשנגחאי ירידות בבורסה בשנגחאי צילום: בלומברג

 

המעצרים וההודאות שבאו בעקבותיהם הם תוצאה של חיפוש אחר אמצעי יעיל ומהיר למגמת הירידה בבורסה הסינית, לאחר ששיטת הזרמת כספים ממשלתיים, במקום כספי המשקיעים הפרטיים, כשלה. סין מנסה ללא הצלחה לעצור את הדימום בשוק ההון שלה, אשר הפסיד מאז אמצע יוני כ־40% מהכספים שהיו מושקעים בו. זאת לצד נתוני הצמיחה המאכזבים, ומדדים נוספים שמאותתים על כך שמצבה של הכלכלה הסינית הולך ומידרדר. כך למשל, מדד מרקיט שירד באוגוסט ל־47.3 נקודות מ־47.8 נקודות ביוני - שפל מאז מרץ 2009; והמדד הממשלתי הרשמי שירד מ־50 נקודות ל־49.7 נקודות - שפל מאז אוגוסט 2012.

 

השבועות הארוכים של ירידות השערים בבורסה בשנגחאי גרמו ללחץ הולך וגובר על הממשל הסיני, שמתקשה לספק הסברים לציבור הסיני אשר רואה את כספי הפנסיה והחסכונות שלו הולכים ונעלמים. הסערה בשווקים מקרינה ישירות גם על יציבותו של הדרג הפוליטי בסין, וברחוב כבר החלו מתעוררות שאלות בנוגע לתפקודו של ראש הממשלה לי קצ'יאנג ואף גילויי זעם כלפי הנשיא שי ג'ינפינג.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x