$
בשולי החדשות

מהאליזה ועד אנקרה: היכן נמצא המעון הרשמי המפואר בעולם?

כולם מכירים את הבית הלבן וארמון בקינגהאם, אבל מסתבר שברחבי העולם ישנם מנהיגים שבנו לעצמם מעונות גדולים יותר ומהודרים יותר. גלו היכן הם נמצאים על גבי הגלובוס ומהו מקומה של ישראל ברשימה

שירות כלכליסט 22:1725.05.15

גודל הכלכלה, חוזק הצבא, המנות הטעימות ביותר – יש מיליון דרכים שונות לדרג את המדינות בעולם, וכל דירוג מבטיח שיהיו מדינות שייעלבו. מכיוון שאף אחד מהקריטריונים האלה לא מסוגל להכיל את המהות הכוללת של מדינה, באתר www.thrillist.com החליטו לדרג את המדינות העשירות בעולם על פי מדד שונה לגמרי – המעון הרשמי של המנהיגים.

 

10. ארמון אליזה: פריס, צרפת

 

דיירים: נשיא צרפת

 

הארמון הנשיאותי משרת את נשיא צרפת מאז ומתמיד. המבנה מעוצב בסגנון קלאסי, ובדרך כלל אינו פתוח לציבור. הוא כולל 369 חדרים ומתפרש על שטח כולל של 1,022 מ"ר. הארמון אמנם אינו המעון הגדול ביותר ברשימה, אך הוא נחשב לאחד המוסדות המפורסמים ביותר בפריס.

 

ארמון האליזה בצרפת ארמון האליזה בצרפת צילום: ויקימדיה

 

9. ז'ונגנאנהאי (Zhongnanhai): בייג'ינג, סין

 

דיירים: נשיא סין

 

מתחם הגנים המלכותי היה עד ליותר אירועים היסטוריים מכל מקום אחר ברשימה, שכן הוא שורד בצורות משתנות כבר יותר מאלף שנה. המקום משמש יותר מרק מעון לנשיא, ומהווה גם את המטה הכללי לממשלת סין ולמפלגה הקומוניסטית. יש רק מספר מוגבל של תמונות מתוך המבנה, ואין שום גישה לציבור, אך ידוע כי המקום כולל שני אגמים גדולים.

 

ארמון ז'ונגנאנהאי בסין ארמון ז'ונגנאנהאי בסין צילום: ויקימדיה

 

8. הבית הכחול: סיאול, דרום קוריאה

 

דיירים: נשיא דרום קוריאה

 

המתחם המתפרש על פני 251 דונם משמש כבית של הנשיא ושל סגן הנשיא. ב-1968, נערך במקום ניסיון התנקשות כושל מצד 31 חיילי קומנדו צפון קוריאנים. בימינו, המקום פתוח למבקרים שמוזמנים לסייר בגנים ולחזות בקרוב ל-150 אלף רעפי גרניט כחולים שמכסים את הגגות של המבנים.

 

הבית הכחול בדרום קוריאה הבית הכחול בדרום קוריאה צילום: FLICKR/ASH CARTER

 

7. הקווירינאלה : רומא, איטליה

 

דיירים: נשיא איטליה

 

הארמון שוכן בגבעה הגבוהה ביותר ברומא. הוא נבנה ב-1583 ועבר מאז כמה שיפוצים והרחבות. במהלך השנים התגוררו בו 30 אפיפיורים, 4 מלכים ו-12 נשיאים. המקום אף מפואר יותר מארמון קיג'י, שהוא המעון הרשמי של ראש הממשלה. בקוויריאנאלה ישנם 1,200 חדרים והוא בגודל של יותר מ-185 אלף מ"ר, כולל גן.

 

ארמון הקווירינאלה ברומא, איטליה ארמון הקווירינאלה ברומא, איטליה צילום: ויקימדיה

 

6. ארמון באקינגהם: לונדון, בריטניה

 

דיירים: מלכת אנגליה

 

למשפחת המלוכה הבריטית יש כמה מעונות רשמיים, אולם ארמון באקינגהם נחשב למרכזי ביניהם. הארמון נבנה ב-1705 עבור דוכס באקינגהם, ומכאן שמו וכיום הוא מהווה מעין מוזיאון. האוסף המלכותי כולל יצירות אמנות של אמנים ידועים כמו ליאונרדו דה וינצ'י, מיכלאנג'לו, רמברנדט, ורמר ורובנס. הארמון ידוע גם בשל טקס חילופי השומרים.

 

ארמון באקינגהם בלונדון. המעון המרכזי של משפחת המלוכה ארמון באקינגהם בלונדון. המעון המרכזי של משפחת המלוכה צילום: שאטרסטוק

 

5. הארמון הקיסרי של טוקיו: טוקיו, יפן

 

דיירים: קיסר יפן

 

הגנים המקיפים את הארמון מזכירים פארק עצום וכוללים אזורים של מים זורמים. הארמון מעוצב בסגנון יפני מסורתי. הגישה לציבור מוגבלת ליומיים בלבד בשנה: השנה החדשה ויום הולדתו של הקיסר.

 

הארמון הקיסרי בטוקיו. פתוח לציבור במשך יומיים בשנה הארמון הקיסרי בטוקיו. פתוח לציבור במשך יומיים בשנה צילום: שאטרסטוק

 

4. הבית הלבן: וושינגטון, ארה"ב

 

דיירים: נשיא ארה"ב

 

המעון של המפקד העליון של ארה"ב הוא ללא ספק המעון הרשמי המזוהה ביותר בעולם. מלבד חדרים מפורסמים כמו החדר הסגלגל, המקום כולל פינוקים כמו בריכת שחייה, אולם קולנוע ואפילו אולם באולינג, שנבנה בימי ממשל טרומן.

 

הבית הלבן בוושינגטון. המעון הרשמי המפורסם בעולם הבית הלבן בוושינגטון. המעון הרשמי המפורסם בעולם צילום: שאטרסטוק

 

3. הקרמלין: מוסקבה, רוסיה

 

דיירים: נשיא רוסיה

 

לנשיא רוסיה, ולדימיר פוטין, יש לא מעט מעונות – חלק רשמיים יותר וחלקם רשמיים פחות. מבחינת גודל בלבד, קשה לגבור על הקרמלין. טכנית, המעון של הנשיא הוא בניין הסנאט של הקרמלין, והמתחם עצמו כולל הרבה יותר ממקום לינה עבור פוטין.

 

הקרמלין במוסקבה. אחד המעונות הגדולים בעולם הקרמלין במוסקבה. אחד המעונות הגדולים בעולם צילום: שאטרסטוק

 

2. Rashtrapati Bhavan: ניו דלהי, הודו

 

דיירים: נשיא הודו

 

המתחם העצום, שפירוש שמו הוא המעון הנשיאותי, נבנה ב-1929. הוא כולל אחוזה נשיאותית עם 340 חדרים, וכן 1,295 דונם של גנים, מגורים לעובדים ופאר. מעבר להיות רחב היקף ופתוח לציבור, המעון של נשיא הודו מציג את סכימת הצבעים הייחודית ביותר: חצר בצבעי אדום – חמרה, גנים ירוקים ועיצוב בצבעי חום – צהוב. הארמון נבנה מ-700 מיליון לבנים ומעט פלדה.

 

ארמון ראשטראפטי באוואן בניו דלהי. 340 חדרי שינה ארמון ראשטראפטי באוואן בניו דלהי. 340 חדרי שינה צילום: flickr / scott dexter

 

1. הארמון הנשיאותי: אנקרה, טורקיה

 

דיירים: נשיא טורקיה

 

הארמון הנשיאותי בטורקיה עוקף את כל שאר המעונות בכל הקשור לפאר והדר שהוא מציג. המבנה כולל 1,000 חדרים ונבנה בעלות של יותר מחצי מיליארד דולר. החלל גדול פי 50 מהבית הלבן. הארמון נחשף ב-2014, ולפי השמועות הוא כולל ארבע קומות תת קרקעיות, ואמור לסמל את הכיוון החדש אליו צועדת טורקיה.

 

 

הארמון הנשיאותי באנקרה. המפואר מכולם הארמון הנשיאותי באנקרה. המפואר מכולם צילום: ויקימדיה

 

ומה בישראל?

 

ישראל אינה נכללת ברשימת המעונות הרשמיים המפוארים, אבל היא מחזיקה בתוכנית מגירה שאם תצא לפועל עשויה לקדם אותה לעבר הרשימה הנכספת: בשנת 2009 יצא לדרך 'פרויקט אלמוג', מיזם שמטרתו לבנות בניין חדש שישמש כמעון לראש הממשלה בשדרות הלאום בירושלים. המיזם שבנייתו מוערכת בכ-650 מיליון שקל תוכנן על ידי האדריכל רם כרמי ז"ל והוא כולל מעון לראש הממשלה ומשפחתו וכן חדרי אירוח. בנוסף, החלק של משרד ראש הממשלה כולל חדרי מנוחה מיוחדים לשרים, לובי גרנדיוזי, חדר ענק לקבלות פנים רשמיות ומרשימות, מרכז תקשורת לעיתונאים, מטבח נפרד בכל קומה, חניה ל-200 כלי רכב, אולם אירועים, גן אירועים, חדר כושר לעובדים ועוד מגוון מתקנים שישובצו ברוב פאר והדר. בנוסף, על הגג המשולש של המבנה המרכזי ייחרטו המילים "הכניסיני תחת כנפך". המיזם זכה לביקורת מצד גורמים רבים, והוא אף בוטל בממשלת נתניהו באותה שנה שבה קרם עור וגידים, עם זאת נתניהו עצמו הפיח רוח חיים בפרויקט בשנת 2014.

 

הדמיית מעון ראש הממשלה החדש בירושלים הדמיית מעון ראש הממשלה החדש בירושלים

 

 

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x